Mju napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:Zdi se mi smesno to, da nekatere jemljejo KT in potem to se kombinirajo z drugo metodo kontracepcije.
sej ne, da vsi ginekologi, zdravniki (in tisti ki se pač s tem "profesionlano" ukvarjajo) VEDNO svetujejo, da kombiniraš KT + kondome... kajti so ženske, ki so zanosile kljub rednemu in pravilnemu jemanju KT. sicer jih je, glede na to, kolk številčno se KT danes jemljejo, procentualno res malo, je pa. men se zdi to prej pohvalno, kot pa neko smešno čudo...
Mahagonij napisal/-a:Vse so prijavile, da se tako bojijo nosecnosti. Dost brezveze, ker ce se slucajno zgodi tista zelo majhna moznost in zenska zanosi se lahko se vedno opravi splav.
seveda, za vse težave, ki lahko ob tem nastanejo, se pač ni treba sekirat an? tudi to, da se možnost kasnejših komplikacij z zanositvijo ali možnost spontanega splava poveča, je zanemarljivo? najlažje je rečt "se pač splavi", sploh če ne gre zate. če bi moral to narest ti, mislim, da bi močno premislil tudi o posledicah, ki so možne, zato se mi zdi nesmiselno se jim izpostavljat, če imamo srečo, da živimo v času, ki nam ponuja več različnih vrst kontracepcije in res skoraj 100% zaščito
Tablete so precej zanesljive, splava ti najbrz ne bo treba sploh delat kdarkoli(se posebaj ce upostevamo, da so pri vecini zensk dolga obdobja, ko je nov otrok sprejemljiv), potencialne komplikacije pri splavu se mi ne zdijo faktor zaradi zgoraj omenjenege zanemarljive moznosti da bo sploh kdarkoli do njega prislo! Vsekakor bolje kot zafrkavanje z dvojno kontracepcijo pri vsakem seksu.
Seveda je bolj zabavno razbijat, kar sem napisal, na dva kosa in vsako polovico posebi komentirat brez konteksta druge.