Metoda umika ala coitus interruptus

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori

Ali ste že kdaj prakticirale metodo umika ?

Ne
169
44%
Da, uspešno
195
51%
Da, neuspešno
18
5%

Skupaj glasov: 382

Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

Mju napisal/-a:
Mahagonij napisal/-a:Zdi se mi smesno to, da nekatere jemljejo KT in potem to se kombinirajo z drugo metodo kontracepcije.

sej ne, da vsi ginekologi, zdravniki (in tisti ki se pač s tem "profesionlano" ukvarjajo :P ) VEDNO svetujejo, da kombiniraš KT + kondome... kajti so ženske, ki so zanosile kljub rednemu in pravilnemu jemanju KT. sicer jih je, glede na to, kolk številčno se KT danes jemljejo, procentualno res malo, je pa. men se zdi to prej pohvalno, kot pa neko smešno čudo...

Mahagonij napisal/-a:Vse so prijavile, da se tako bojijo nosecnosti. Dost brezveze, ker ce se slucajno zgodi tista zelo majhna moznost in zenska zanosi se lahko se vedno opravi splav.

seveda, za vse težave, ki lahko ob tem nastanejo, se pač ni treba sekirat an? tudi to, da se možnost kasnejših komplikacij z zanositvijo ali možnost spontanega splava poveča, je zanemarljivo? najlažje je rečt "se pač splavi", sploh če ne gre zate. če bi moral to narest ti, mislim, da bi močno premislil tudi o posledicah, ki so možne, zato se mi zdi nesmiselno se jim izpostavljat, če imamo srečo, da živimo v času, ki nam ponuja več različnih vrst kontracepcije in res skoraj 100% zaščito :)

Tablete so precej zanesljive, splava ti najbrz ne bo treba sploh delat kdarkoli(se posebaj ce upostevamo, da so pri vecini zensk dolga obdobja, ko je nov otrok sprejemljiv), potencialne komplikacije pri splavu se mi ne zdijo faktor zaradi zgoraj omenjenege zanemarljive moznosti da bo sploh kdarkoli do njega prislo! Vsekakor bolje kot zafrkavanje z dvojno kontracepcijo pri vsakem seksu.

Seveda je bolj zabavno razbijat, kar sem napisal, na dva kosa in vsako polovico posebi komentirat brez konteksta druge. :roll: Najprej komentiramo zanesljivost kontracepcijskih, potem pa splav.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Mahagonij napisal/-a:
Tablete so precej zanesljive, splava ti najbrz ne bo treba sploh delat kdarkoli(se posebaj ce upostevamo, da so pri vecini zensk dolga obdobja, ko je nov otrok sprejemljiv), potencialne komplikacije pri splavu se mi ne zdijo faktor zaradi zgoraj omenjenege zanemarljive moznosti da bo sploh kdarkoli do njega prislo! Vsekakor bolje kot zafrkavanje z dvojno kontracepcijo pri vsakem seksu.

Je fajn bit pametn, ko veš, da se tebi to ne more zgodit, ne? :)
Meni ni težko razumet, da mogoče katera najstnica pri 17 res noče otroka (ali pa splava, ki ga ti predstaviš kot nekaj normalnega). Ene so pač raje ziher ker se ful bojijo zanositve.
Al misliš, da so tiste, ki so napisale, da uporabljajo KT+kondom, stare 30, z stalnim partnerjem in redno službo?
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

ojoj, komplikatorke :roll:

ne kondomi, ne tabletke niso 100% zanesljive, ampak če jih pa skombinirate pa mislite da imate 100% zaščito? če ste tok panične zarad tistih 0,1% raje nehajte seksat. OK, razumem pri tistih ki nimajo stalnega partnerja in uporabljajo kondome zaradi morebitnih prenosljivih bolezni. Men se zdi čist mimo da bi od dolgoletnega, resnega fanta zahtevala da uporabljava poleg tabletk še kondom.

pa še to:
1. men ni nikol nihče (zdravnik, ginekolog) svetoval jemanja tabletk + uporabe kondoma (pri stalnem partnerju)
2. itak da se čuti razlika al seksaš s kondomom al brez (ena je bla pametna da se ne čuti razlike)
3. najbolj bedno se je na Mahagonija spravlat da naj v tej temi ne pametuje ker ne more zanosit, LOL

V bistvu mi je vseen kako in s kakšno zaščito seksate, ampak ne se tukaj delat da je jemanje dvojne zaščite bolj odgovorno in pohvalno :roll:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

^^podpis čez tole! ;)
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Mhm, men je tut zanimivo, kako ene kombinirajo po možnosti use troje skp (KT, kondom, umik) pa se že en teden pred predvideno M tresejo, kaj če je slučajno ne bo ...

In me res zanima, a glede na tak paničn strah sploh lahko čist sproščeno seksate (ne podjebavam, sprašujem resno)? Kr tok ene sekirancije usak mesec znova ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Se popolnoma strinjam z obema, Aloho in rinco.
Poleg tega: če se slučajno zgodi, da padem med tiste 0,03% in da bojo glih pr men KT zatajile, pa da poleg tega še zanosim, potem pa ni hudič, da mi je tisti otrok namenjen in si je prekleto zaslužil svoje življenje :)
Tako mnenje sem mela pr 16ih in ga mam tudi 5 let kasneje.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Aloha napisal/-a:Mhm, men je tut zanimivo, kako ene kombinirajo po možnosti use troje skp (KT, kondom, umik) pa se že en teden pred predvideno M tresejo, kaj če je slučajno ne bo ...

In me res zanima, a glede na tak paničn strah sploh lahko čist sproščeno seksate (ne podjebavam, sprašujem resno)? Kr tok ene sekirancije usak mesec znova ...

Če smo na takem nivoju, bi tudi zate lahko rekli, ali sploh seksaš in zakaj se sploh oglašaš. Recimo ...

Pa ni treba tako nizko.

rinca, jaz ne čutim razlike z in brez kondoma. Temu bi lahko rekli 'Hvala bogu' in ne 'Oh, kako si pametna', a ne? :wink:

Po drugi strani pa: raje dvojna zaščita kot sploh nobena, če gre za ljudi, ki si otroka in bolezni ne želijo.
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objava Napisal/-a *srčica* »

useen se mi zdi da pretiravat ni treba. Eno je skrb za zaščito in sama sem velika zagovornica le-te, drugo je pa paranoja. in tisti odstotek možnosti zanositve pri KT je čist zanemarljiv. Maš že več možnosti da ti lustr na glavo pade.

Js recimo čutim razliko s kondomom in brez, če ne zarad drugega, ker morš tistih par sekund čakat, po tisti gumici orala odpade, pa še smrdi mi. Tiste ki jih ne moti-ja super za vas, men ja pač ljubše brez.

Naj vsak dela kot misli da je prov, sam tok komplicirat pa tut ni treba pomoje.
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

rinca, sicer nisem govorila zase, ampak izvoli, razpiši se :wink:
tebi je vbistvu vseeno, ampak si pač mogla napisat cel post.. oh :)

hočem samo rečt, da ne vidim nič narobe z tem, ene pač uporabljajo 5 vrst kontracepcije naenkrat, pa kaj pol... jaz bi rekla hvalabogu

ko pa katera v drugi temi napiše da je pozabla tableto vzet pa da se boji da je noseča pa vse pluvate po njej kako je lahko tako neodgovorna :roll:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

rinca napisal/-a:ne kondomi, ne tabletke niso 100% zanesljive, ampak če jih pa skombinirate pa mislite da imate 100% zaščito?

Verjetnost je zanimiva zadeva ja :)
Če so plavalci dovolj trmasti, jim še vedno lahko rata pregrizt gumo in premagat hormone. Potem pa si tam, kjer nisi hotel bit :)

@choco.cat: Mene je recimo zmotila izjava, da strokovnjaki priporočajo zaščito kondoma in KT hkrati, ker takšnega priporočila še nisem videla (pustimo ob strani osnovnošolske publikacije, je bilo že zgoraj obrazloženo, in primere, ko ne gre za seks v partnerski zvezi).
Poleg tega se mi pa trditev kot takšna ne zdi smiselna. A ni potem vseeno, če uporabljaš samo kondom, ki je, pod predpostavko, da ne poči in da se ga natakne že na začetku, ne šele nekje vmes, 100% zanesljiv?
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^Ja sej, tudi jaz najprej na to pomislim: zakaj ne samo kondom?
Očitno zato, ker lahko poči.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

MsN napisal/-a:
Aloha napisal/-a:Mhm, men je tut zanimivo, kako ene kombinirajo po možnosti use troje skp (KT, kondom, umik) pa se že en teden pred predvideno M tresejo, kaj če je slučajno ne bo ...

Če smo na takem nivoju, bi tudi zate lahko rekli, ali sploh seksaš in zakaj se sploh oglašaš. Recimo ...

Pa ni treba tako nizko.

S tem si hotla povedat kaj ...?!

In ne vem, kaj je u moji izjavi nizkotnega.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Se strinjam z buubbiko. Pa koji k*rac se vtikujete v to, če nekdo uporablja dve zaščiti naenkrat? Zakaj pa ne, če se zato počuti bolj sproščeno (govorim za ženske), poleg tega so nekateri kondomi takšni, da se praktično skorajda ne občuti razlike med seksanjem Z ali BREZ kondoma (kot je napisala MsN). Ne vem kaj se je tukaj za čudit, če nekatere uporabljajo dvojno zaščito. Bolje to kot pa nobene, čeprav tudi tistih ne obsojam. :wink: Če bo do česa prišlo, bodo že sami nosili posledice (z moškimi vred, pa če se bodo sprijaznili ali ne).
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

Tamala_mrha napisal/-a:Se strinjam z buubbiko. Pa koji k*rac se vtikujete v to, če nekdo uporablja dve zaščiti naenkrat?

Ohohoho saj se ne vtikamo. Povedal sm svoje mnenje, da je to molto nesmiselno pocet. Zdej pa, ce se komu to dejansko da delat pa moj dingl dongl tok dol visi da je črn od nafte.
Tamala_mrha napisal/-a:Ne vem kaj se je tukaj za čudit, če nekatere uporabljajo dvojno zaščito. Bolje to kot pa nobene
Aha alternativa dvojni zasciti je brez zascite. Fascinantno.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Glej, a ti res ne znaš brat? Še nekaj postov višje si zavijal z očmi v tem smislu...
Seveda je bolj zabavno razbijat, kar sem napisal, na dva kosa in vsako polovico posebi komentirat brez konteksta druge.

... zdaj pa delaš isto kot tista/i, ki te je citiral po delčkih. Če bi si še enkrat prebral kateri moj post na zadnjih dveh straneh, bi ugotovil, da sem glede dvojne zaščite napisala da zaradi kakršnih koli okužb (pa četudi gre še za tako nedolžne kot so f*kin glivična obolenja). V tem primeru, pa če nekatere hočejo imeti dve zaščiti iz drugega razloga, ker tabletkam ne zaupajo, pa je to njihov "problem" (pa še to se ne smatra pri vseh kot problem, ker kondom zato še ne vzame vsega užitka), ne tvoj.
Dovoli mi, da se še citiram, gsus:
Tamala_mrha napisal/-a:pozabljate pa tudi na okužbe. Tudi če gre za resnega partnerja, je lahko tip okužen s katero koli boleznijo (pa ne mislim zdaj samo tahujših, ampak tudi kakšna manjša obolenja, ki se hitro prenesejo).
Odgovori