Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

_vampirk'ca napisal/-a:
Jess° napisal/-a:[quote=

Če boš še imela menstruacijo jih boš lahko začela jemat, pri tem pa boš mogla bit pozorna in zraven še uporabljat kondom ..
Če ni druge rešitve... bo pa treba počakat na drug mesec ...

ma u soboto bi mogla tabletko uzet pa jo loh dobim šele v sredo...tko d najbrž bom upoštevala nasvet rammsteingirl in bom šla težit v lekarno....upam d to res lahko uspe...drugač pa bom šla magar v kakšno drugo mesto k ginekologu pa bom prosila za recept...

meni se pa zdi, da recept lahko dobiš samo pri svojem ginekologu.
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

to se tebi samo zdi :D meni jih pise osebna zdravnica, moja G, od prijateljice G, od fantove mame osebni zdravnik... :D
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Eno škatlico lahko dobiš tudi pri osebnem zdravniku ja.
Drugače pa je Jess° mislila reči, da lahko začneš tabletke jemati tudi do 5. dneva po pričetku M, ampak moraš imeti dodatno zaščito prvih 7 dni jemanja. (Zdi se mi, da ni razumela kaj hočeš povedati :wink: )
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

Liena-> tnx :P
ma ubistvu se da u lekarni zmenit ;)
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Aja za to možnost pa še jaz tudi nisem slišala, da lahko plačaš pa potem prineseš recept. Ma ja, sej zadne čase se mi zdi, da se da vse zmenit. :D
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kamis »

ja pa fajn je it v lekarno,kjer ste že kdaj prej uzele tabletke na recept,ker tm vs majo shranjene v računalniku,pa vm bojo prej verjel da boste prnesle recept,oziroma da sploh jemlete tabletke.
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

joj, pa če ma tok velik žensk slabe izkušnje z logest, nvem zakaj jih predpisujejo :evil:
jz bom zamenala pa upam da bo z naslednjimi kej bolš :(
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Ja kao naj bi ble Logest za začetek najbolj primerne. Tko je men rekla ginekologinja. Ampak zgleda večini taka hormonska sestava ne paše...
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

Nadine napisal/-a:joj, pa če ma tok velik žensk slabe izkušnje z logest, nvem zakaj jih predpisujejo :evil:
jz bom zamenala pa upam da bo z naslednjimi kej bolš :(

z mano ni nič narobe, pa tudi moja mama jih jemlje in isto vse dobro. verjetno jih predpisujejo na začetku zato, ker so ene izmed najbolj 'šibkih'. je pa meni ginekologinja takoj povedala, da če bo karkoli narobe, naj pridem nazaj in mi jih zamenja. :)
Uporabniški avatar
Barby-ka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Barby-ka »

Jst mam pa par zelo pomembnih uprašanj...

Ali je katera od vas že slišala ali imela težave zaradi KT? Mene namreč skrbijo strdki... Sem kadilka, kar sem povedala ginekologu in mi je predpisal Yasminelle zaradi majhne doze hormonov. Mislim da pri nas ni imela še nobena ženska problemov zarad tega, sem pa vidla da je v Ameriki ena zarad tega umrla. Poleg tega mam še krčne žile, tko da dvomim da bi bila uporaba KT v mojem primeru smiselna.

Hvala.
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

to sm pa tut jz brala u unm listku k dobiš zravn tablet-navodila za uporabo....da če maš krčne žile pa če kadiš d morš posebej ginekologa obvestit o tem d ne dobiš napačnih tablet...najbrž bi blo dobr d enkart posebej uprašaš ker če tko mimgrede poveš mogoče clo presliši.
tista ki pa naj bi zart tega umrla je pa tko...lahko je mela še kj druzga...nikol ne morš vedt.itk je dost stvari k vplivajo na to kere kt dobiš.
Uporabniški avatar
Barby-ka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Barby-ka »

No, sej jst mam drug mesc operacijo zarad teh krčnih žil, tko da bom mogla verjetn zaenkrat še počakat s tabletkami. Bom pol tam uprašala kako je s tem... Sicer se mi zdi da u navodilih za uporabo piše da naj bi KT povzročale krčne žile (kot nezaželen stranski učinek).
Sej kar se kajenja tiče ni tko hudo, ker ne kadim dost. Sam če pa že umrem zdj bi rada na kšn bolj junaški način..ne pa zarad tabletk. :)
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Barby-ka pogovori se z ginekologom o tvojem strahu. Lahko, da ti bo pomagau. Če te bo pa še vedno strah strdkov se boš mogla odločit al nehaš jest KT al pa nehaš kadit.
Če boš šla h ginekologu na pogovor, sporoči kaj ti je reku.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
alch
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: celje

Neprebrana objava Napisal/-a alch »

heii =)
jst sm pa u pondelek končala s prvo škatlico yasminelle in sm mela med jemanjem tko manjše krvavitve, vendar sm mela useen spolne odnose. zei me pa zanimaa ali je to normalno da krvaviš umes (u navodilih piše da se lahko to 3 mesece dogaja drugače pa moreš iti do ginekologinje) in če sm bla s tem useen zaščitena,kljub krvavitvam- sem pa redno jemala tabletke.. zei še mam kr take majše krvavitve čeprav je že 4 dni ko sm prenehala... tko je kot da sploh nimam menstruacije skoraj nič le manjši madeži nekajkrat na dan.
prosla bi za nasvete če ima katera iste probleme...
hwalaa vam...
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

p!ka napisal/-a:Barby-ka pogovori se z ginekologom o tvojem strahu. Lahko, da ti bo pomagau. Če te bo pa še vedno strah strdkov se boš mogla odločit al nehaš jest KT al pa nehaš kadit.
Če boš šla h ginekologu na pogovor, sporoči kaj ti je reku.

pri nas če si kadilka niti pod razno ne dobiš tablet...pa se lahko na trepalnice mečeš in po mojem je tako tudi prav. neka odgovornost pa ja more bit :!:
Zaklenjeno