Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Čist odvisno, kak komu, meni niso pasale Logest iz večih razlogov.
Za prestavitev je pa priporočeno podaljšano jemanje, ne skrajšano. Mislim, da če si enkrat al pa dvakrat na leto to privoščiš, ni problema. Poznam primere, ko si pa skoraj dobesedno iz meseca v mesec to delajo-groza, pa so za zdaj čist okej, jaz pa vzamem npr. tabletko 15min kasneje kot običajno, pa je cel kaos. No, tak je blo pri Logestu z mano.
deborah
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a deborah »

Mene pa pri teh tabletah, ki so samo za prestavitev menstruacij zanima, kaj bi se zgodil, če bi jih začela prepozn jest? D jih ne bi 3 dni prej?
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Lahko bi se ti zgodilo, da bi M vseeno dobila. Problem je, če nimaš čist 100% urejenega cikla, da ne veš kdaj bo prišla.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Liena napisal/-a:Čist odvisno, kak komu, meni niso pasale Logest iz večih razlogov.
Za prestavitev je pa priporočeno podaljšano jemanje, ne skrajšano. Mislim, da če si enkrat al pa dvakrat na leto to privoščiš, ni problema. Poznam primere, ko si pa skoraj dobesedno iz meseca v mesec to delajo-groza, pa so za zdaj čist okej, jaz pa vzamem npr. tabletko 15min kasneje kot običajno, pa je cel kaos. No, tak je blo pri Logestu z mano.

Moja sestrična jemle KT po pol leta brez da bi umes nardila 7-dnevno pavzo :stupid: Sam njej se ne da nič dopovedat..mah pa nj se uničuje.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

omg....hehe
am....kako pa pol po tablete gre....? ker jih potem prej porabi...
ji sestra nič ne reče?...kaj pa mestruacije nima pol al kaj? :eek:
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ ne nima menstre pol leta nč. Mah sj ona nč ne dojame..ji loh 100krat rečm da je to nezdravo ampak ona bo še zmer naprej to delala. Glih zanč sm bla pr njej pa tko reče da ma zdj po pol leta menstro in da ful trebuh boli.
Kako dobi tok tabletk pa ne vem.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Ja uničujejo se s tem. Ful grozno. Pri tabletah pa jz res pazim ej, to prestavlanje sem sam enkrat prakticirala, pa mislim, da mi ga letos poleti ne bo treba. Nism mela pa nobenih problemov pol.
Tabletke se pa da dobit, greš pač mal prej po nove 3 škatlice. Vsaj pri nas lahko to.
Ve mate tud probleme s čakalnimi vrstami pri ginekologih? Opažam, da se to ful dogaja ponekod, men se še nikol ni.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

LoveLy* napisal/-a:omg....hehe
am....kako pa pol po tablete gre....? ker jih potem prej porabi...
ji sestra nič ne reče?...kaj pa mestruacije nima pol al kaj? :eek:

js sem sla enkrat po tabletke, pa po TREH TEDNIH spet po 3 skatlice, pa mi niso nic rekli (rabla sm zarad doolgega potovanja). ne vodijo evidence, vsaj pri nas ne
pompomGirl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a pompomGirl »

Nekaj me zanima.... trenutno ne pijem KT... jih pa imam doma, še dve škatlici, ker sem jih čas nazaj pila. Sedaj jih ene 4mesece ne pijem več.
Pa me zanima sledeče....čez štiri, pet dni imam za dobiti menstruacijo, ki pa bi si jo res rada prestavila, ker gremna morje. Pa me zanima...a lahko npr. danes ali jutri začnem kar tako piti spetKT, vsaj za 10 dni,toliko, da ne dobim menstr. In bi jo po, po 10ih dneh, ko bi prenehala piti KT, dobila.
Oz. a bi to sploh "pomagalo" pri tem, da je ne bi dobila oz. da bi jo prestavila??
Hvala
deborah
Sramežljivka
Sramežljivka

Liena napisal/-a:Lahko bi se ti zgodilo, da bi M vseeno dobila. Problem je, če nimaš čist 100% urejenega cikla, da ne veš kdaj bo prišla.

Ja, sej lih zato sprašujem. Ker ne vem točno kdaj nj bi jo dobila, ampak, bi jo rada prestavla, ker si zdejle res ne morem privoščit z M skakt okrog. In d bi pol lih slučajn prepozno začela jemat...argh! Ne vem kaj nj sploh...
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

pompomGirl najbrž to lahko nardiš, sam pomoje to ni lih najbolj pametno, da telo mešaš z kemikaliji brezveze.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

nekatere morajo iz zdravstvenih razlogov po pol leta jemati tabletke brez premora...
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

pompomGirl, jaz sem to naredila 1x. In sicer, nekaj dni prej (najbolš da prb. 3-5 dni prej) začneš s tabletkami, pol pa upaš, da ti uspe. Men je rekla farmacevtka, da to ni sigurno, tak da se za vsak slučaj pripravi na M. :)
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

deborah za tebe isto, upaj da bo. A to piše v navodilih, da moreš 3 dni prej vzet, al piše samo par dni? Nisem še imela izkušenj prav s temi za prestavitev.
deborah
Sramežljivka
Sramežljivka

Ma ja, piše v navodilih d 3 dni pred začetkom. Ah, s temu so same komlikacije, matr.
Zaklenjeno