Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
KristinĆk
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a KristinĆk »

hm kokr js vem alko ne vpliva..vpliva edin če se ga preveč napiješ, pa da bruhaš in izbruhaš tabletko :D v mejah normale pa ni nč narobe..
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

skinny napisal/-a:Jaz imam eno vprašanje :D. Ker nikjer nisem zasledila, bom kar tukaj vprašala. Ali uživanje alkohola kaj vpiva na učinkovitost tabletk? :)
( Mislim kakšno uro pred uživanjem tabletk ali po uživanju )

Alkohol ne vpliva. Seveda, če je v mejah normale. Jaz sem takrat, ko sem jemala tabletke včasih istočasno pila alkohol in vzela tabletko in ni bilo nič narobe. Ampak res v mejah normale :)
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

ženska napisal/-a: Alkohol ne vpliva. Seveda, če je v mejah normale. Jaz sem takrat, ko sem jemala tabletke včasih istočasno pila alkohol in vzela tabletko in ni bilo nič narobe. Ampak res v mejah normale :)

jst sm tabletko spila z alkoholom (1x) :D:D
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

skinny napisal/-a:Jaz imam eno vprašanje :D. Ker nikjer nisem zasledila, bom kar tukaj vprašala. Ali uživanje alkohola kaj vpiva na učinkovitost tabletk? :)
( Mislim kakšno uro pred uživanjem tabletk ali po uživanju )

Alkohol naj ne bi vplival na tabletke. Ampak če se ga pa tko nažreš, da po 2,3 urah (po jemanju tabletke) bruhaš vse vn, pa mislim, da ti lhko naškodi :wink:
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prlekija

Neprebrana objava Napisal/-a skinny »

A tako. Hvala za odgovore :D
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

MsN napisal/-a:
čivava napisal/-a:Spet mam eno vprašanje...zdej sm jedla tabletke da si prestavim menstro, In jih bom v soboto ta zadnjič vzela,SPLOH ZADNJIČ LETOS!! in me zanima, če zaščita traja do zadnjega tabletka, ali je bolje da uporabljava zdaj še dodatno zaščito?

Zaščita traja do zadnje tabletke, potem pa ne, niti tistih običajnih 7 dni pavze, ker boš prenehala in lahko pride do naknadne oploditve.

ne razumem kako lahko pride do naknadne oploditve? ok lih na 7. dan pavze js tud nebi šla seksat, ampak prej pa, tistih 7 dni naj bi bile zaščitene baje...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

punkie_ napisal/-a:
MsN napisal/-a:
čivava napisal/-a:Spet mam eno vprašanje...zdej sm jedla tabletke da si prestavim menstro, In jih bom v soboto ta zadnjič vzela,SPLOH ZADNJIČ LETOS!! in me zanima, če zaščita traja do zadnjega tabletka, ali je bolje da uporabljava zdaj še dodatno zaščito?

Zaščita traja do zadnje tabletke, potem pa ne, niti tistih običajnih 7 dni pavze, ker boš prenehala in lahko pride do naknadne oploditve.

ne razumem kako lahko pride do naknadne oploditve? ok lih na 7. dan pavze js tud nebi šla seksat, ampak prej pa, tistih 7 dni naj bi bile zaščitene baje...

Ja ona misli dokončno nehat s kt, koliko sem razbrala iz posta ... In recimo, da poje vseh 21 kt in konec, dobi m., ima nezaščiten spolni odnos recimo v tistem tednu, ko bi teoretično morala biti le 7-dnevna pavza (v njenem primeru bo to dokončna pavza), lahko pride do naknadne oploditve, jap. Teoretično ...

Med pavzo si zaščitena zato, ker si prej cel cikel jedla redno kt in, ker jih boš jedla tudi po pavzi. Če končaš dokončno, pa je treba malo pazit :wink:
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

ce 7 dan pri rednem jemanju ne pride do oploditve, tudi zdaj nebo. Saj telo pa ja neve, ali se bo ona odlovila za dokoncno jemanje. tako da tudi 7dan je zascitena...(kot naj bi bila 7dan, ce bi se naprej jemala).
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

missy* napisal/-a:ce 7 dan pri rednem jemanju ne pride do oploditve, tudi zdaj nebo. Saj telo pa ja neve, ali se bo ona odlovila za dokoncno jemanje. tako da tudi 7dan je zascitena...(kot naj bi bila 7dan, ce bi se naprej jemala).

sam spermiji lahka neki dni tut v telesu prezivijo in jo pol oplodijo? kokr js vem
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

red_rose napisal/-a:
missy* napisal/-a:ce 7 dan pri rednem jemanju ne pride do oploditve, tudi zdaj nebo. Saj telo pa ja neve, ali se bo ona odlovila za dokoncno jemanje. tako da tudi 7dan je zascitena...(kot naj bi bila 7dan, ce bi se naprej jemala).

sam spermiji lahka neki dni tut v telesu prezivijo in jo pol oplodijo? kokr js vem

Ja saj temu se reče naknadna oploditev. In ravno zato, ker telo ne bo več dobilo hormonov, ki bi morebitno naknadno oploditev po pavzi preprečili, je pomembno, da je po zadnji kt lepo zaščitena s kondomom. In konec skrbi.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ja, res je. Po zadnji tabletki sem se tudi jaz že takoj zaščitila, ker ob prenehanju jemanja tabletk ne veš, kako se bo telo odzvalo in kdaj bo nastopila ovulacija.
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a *Sagitt* »

se ke kateri kdaj zgodilo ko je jemala al pa še jemle kt da se ji je tek povečo .. da bi samo jedla? meni se je .. sam se skužam brzdat pa večer več nič ne jem .. :o
Some things end, some things begin and some things never change ..
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

To so stranski učinki. Zaradi hormonov se poveča tek.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Je pa odvisno pri katerih tabletkah. Men so Logest ful tek spodbujale, zaj pa sem zamenjala je pa vse okej.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ Men so pa logest čist uredu tabletke, čeprov poznam kr dost žensk k jim niso ble kul in so zamenale. Jemlem jih že 2 leti in si nism nč zredila (mogoče kakšn kg ampak to bi se itak), kožo mam čisto (tud prej sm jo mela), najbolš mi je pa to ker nimam več krčev. Ko nism jemala tabletk sm mela ponavad take krče da nč nism mogla, plus v križu me je bolel da stat nisem mogla :? . Zdej pa teh problemov ni več..hvala bogu za KT.

Drgač mam pa en uprašanje. Glih k grem na morje bi mogla dobit menstro. Najbrž si bom podalšala jemanje tabletk, sam vem da je to ful nezdravo in lani sm to dvakrat nardila poleti in sem se posledično ful slabo počutla ( ni bla psiha ker sem pol naknadno zvedla da to ni dobr če dalšaš).A je možn tud da prej neham jest tabletke pa nardim premor? Ker v navodilih je tko nejasno tole napisan in zdj sm mal u dilemi.
Zaklenjeno