Kontracepcijske tabletke
skinny napisal/-a:Jaz imam eno vprašanje. Ker nikjer nisem zasledila, bom kar tukaj vprašala. Ali uživanje alkohola kaj vpiva na učinkovitost tabletk?
( Mislim kakšno uro pred uživanjem tabletk ali po uživanju )
Alkohol ne vpliva. Seveda, če je v mejah normale. Jaz sem takrat, ko sem jemala tabletke včasih istočasno pila alkohol in vzela tabletko in ni bilo nič narobe. Ampak res v mejah normale

ženska napisal/-a: Alkohol ne vpliva. Seveda, če je v mejah normale. Jaz sem takrat, ko sem jemala tabletke včasih istočasno pila alkohol in vzela tabletko in ni bilo nič narobe. Ampak res v mejah normale
jst sm tabletko spila z alkoholom (1x)

..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
skinny napisal/-a:Jaz imam eno vprašanje. Ker nikjer nisem zasledila, bom kar tukaj vprašala. Ali uživanje alkohola kaj vpiva na učinkovitost tabletk?
( Mislim kakšno uro pred uživanjem tabletk ali po uživanju )
Alkohol naj ne bi vplival na tabletke. Ampak če se ga pa tko nažreš, da po 2,3 urah (po jemanju tabletke) bruhaš vse vn, pa mislim, da ti lhko naškodi

MsN napisal/-a:čivava napisal/-a:Spet mam eno vprašanje...zdej sm jedla tabletke da si prestavim menstro, In jih bom v soboto ta zadnjič vzela,SPLOH ZADNJIČ LETOS!! in me zanima, če zaščita traja do zadnjega tabletka, ali je bolje da uporabljava zdaj še dodatno zaščito?
Zaščita traja do zadnje tabletke, potem pa ne, niti tistih običajnih 7 dni pavze, ker boš prenehala in lahko pride do naknadne oploditve.
ne razumem kako lahko pride do naknadne oploditve? ok lih na 7. dan pavze js tud nebi šla seksat, ampak prej pa, tistih 7 dni naj bi bile zaščitene baje...
punkie_ napisal/-a:MsN napisal/-a:čivava napisal/-a:Spet mam eno vprašanje...zdej sm jedla tabletke da si prestavim menstro, In jih bom v soboto ta zadnjič vzela,SPLOH ZADNJIČ LETOS!! in me zanima, če zaščita traja do zadnjega tabletka, ali je bolje da uporabljava zdaj še dodatno zaščito?
Zaščita traja do zadnje tabletke, potem pa ne, niti tistih običajnih 7 dni pavze, ker boš prenehala in lahko pride do naknadne oploditve.
ne razumem kako lahko pride do naknadne oploditve? ok lih na 7. dan pavze js tud nebi šla seksat, ampak prej pa, tistih 7 dni naj bi bile zaščitene baje...
Ja ona misli dokončno nehat s kt, koliko sem razbrala iz posta ... In recimo, da poje vseh 21 kt in konec, dobi m., ima nezaščiten spolni odnos recimo v tistem tednu, ko bi teoretično morala biti le 7-dnevna pavza (v njenem primeru bo to dokončna pavza), lahko pride do naknadne oploditve, jap. Teoretično ...
Med pavzo si zaščitena zato, ker si prej cel cikel jedla redno kt in, ker jih boš jedla tudi po pavzi. Če končaš dokončno, pa je treba malo pazit

missy* napisal/-a:ce 7 dan pri rednem jemanju ne pride do oploditve, tudi zdaj nebo. Saj telo pa ja neve, ali se bo ona odlovila za dokoncno jemanje. tako da tudi 7dan je zascitena...(kot naj bi bila 7dan, ce bi se naprej jemala).
sam spermiji lahka neki dni tut v telesu prezivijo in jo pol oplodijo? kokr js vem
red_rose napisal/-a:missy* napisal/-a:ce 7 dan pri rednem jemanju ne pride do oploditve, tudi zdaj nebo. Saj telo pa ja neve, ali se bo ona odlovila za dokoncno jemanje. tako da tudi 7dan je zascitena...(kot naj bi bila 7dan, ce bi se naprej jemala).
sam spermiji lahka neki dni tut v telesu prezivijo in jo pol oplodijo? kokr js vem
Ja saj temu se reče naknadna oploditev. In ravno zato, ker telo ne bo več dobilo hormonov, ki bi morebitno naknadno oploditev po pavzi preprečili, je pomembno, da je po zadnji kt lepo zaščitena s kondomom. In konec skrbi.
^^ Men so pa logest čist uredu tabletke, čeprov poznam kr dost žensk k jim niso ble kul in so zamenale. Jemlem jih že 2 leti in si nism nč zredila (mogoče kakšn kg ampak to bi se itak), kožo mam čisto (tud prej sm jo mela), najbolš mi je pa to ker nimam več krčev. Ko nism jemala tabletk sm mela ponavad take krče da nč nism mogla, plus v križu me je bolel da stat nisem mogla
. Zdej pa teh problemov ni več..hvala bogu za KT.
Drgač mam pa en uprašanje. Glih k grem na morje bi mogla dobit menstro. Najbrž si bom podalšala jemanje tabletk, sam vem da je to ful nezdravo in lani sm to dvakrat nardila poleti in sem se posledično ful slabo počutla ( ni bla psiha ker sem pol naknadno zvedla da to ni dobr če dalšaš).A je možn tud da prej neham jest tabletke pa nardim premor? Ker v navodilih je tko nejasno tole napisan in zdj sm mal u dilemi.

Drgač mam pa en uprašanje. Glih k grem na morje bi mogla dobit menstro. Najbrž si bom podalšala jemanje tabletk, sam vem da je to ful nezdravo in lani sm to dvakrat nardila poleti in sem se posledično ful slabo počutla ( ni bla psiha ker sem pol naknadno zvedla da to ni dobr če dalšaš).A je možn tud da prej neham jest tabletke pa nardim premor? Ker v navodilih je tko nejasno tole napisan in zdj sm mal u dilemi.