Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Saj m. se ne prestavlja s kt, ampak z enimi drugimi tabletkami, ki so namenjene točno prestavljanju m. in jih jemlješ le kratek čas. Se mi ne zdi vredno zastrupljati telesa samo zato, da prestaviš m., če jih ne potrebuješ zaradi zaščite.

Če se boš redila, pa ti ne more nihče povedati - počakaj in boš videla, ampak načeloma ješ ti, ne kt, torej se moraš zavestno omejiti, če želiš shujšati.
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a *Sagitt* »

MsN napisal/-a:Saj m. se ne prestavlja s kt, ampak z enimi drugimi tabletkami, ki so namenjene točno prestavljanju m. in jih jemlješ le kratek čas. Se mi ne zdi vredno zastrupljati telesa samo zato, da prestaviš m., če jih ne potrebuješ zaradi zaščite.

Če se boš redila, pa ti ne more nihče povedati - počakaj in boš videla, ampak načeloma ješ ti, ne kt, torej se moraš zavestno omejiti, če želiš shujšati.

pa to morm it k ginekologu al se jih v lekarni tud da dobit?
Some things end, some things begin and some things never change ..
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

jst sm, ko sm nehala jemat kt skor takoj shujšala 4 kile, ko sm se prej matrala leta in leta in ni šlo dol nikakor. tko da kt definitivno majo neki s tem!

drgač je pa res brezveze si telo zastrupljat zarad takih malenkosti, kot je morje. sej so še alternative- tamponi, za morje je tut praktična lunette... res, če pogledam zdej, ko sm jih nehala jemat, kok je blo prej enih pizdarij... jih ne bi jemala spet (al pa bi jih, k sm bla useen še bl mlada pa neumna :D )

pa tut enkrat sm bla pr ginekologu in je ena klicala za te tablete za prestavitev za svojo hčerko in ji jih je sestra toplo odsvetovala, ker zmešajo naravni cikel in maš potem lahko ful zmešano vse, pa še menstra je lahko ful bolj boleča. dobro, nekatere pa spet to prenašajo čist ok in jim ni nič...

v glavnem, razmišljajte z glavo in ne se za brezveze šopat s to kemijo !!! ker pusti posledice, čeprav se nam najprej zdi vse ok in čist normalno- tko ko pr men. mislm, če bi vedla, kok sm se zastonj prejokala čez ta leta, ko sm bla na kt, pa kok sm zamujala pr sexu (vsaj kar se libida, vlažnosti tiče...) bi res še 1x premisnla, če je vredno. pol pa še celulit in sekerancija zarad kil, k sm jih zdej z lahkoto zgubila...
Gost

tajicaaa napisal/-a:
MsN napisal/-a:Saj m. se ne prestavlja s kt, ampak z enimi drugimi tabletkami, ki so namenjene točno prestavljanju m. in jih jemlješ le kratek čas. Se mi ne zdi vredno zastrupljati telesa samo zato, da prestaviš m., če jih ne potrebuješ zaradi zaščite.

pa to morm it k ginekologu al se jih v lekarni tud da dobit?

Moraš h ginekologu, ampak ni potreben pregled.
Uporabniški avatar
urša**
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: šiška

Neprebrana objava Napisal/-a urša** »

no js mam pa s tabletkami same dobre izkušnje
- nism mela mazolčkov, nism uporablala pudra sploh
- nism se redila, zdej sm se pa za 7 kil odkar sm jih nehala jest
- odkar sm brez tabletk med m. bruham, vročina 39
- odkar sm brez tabletk mam obupna nihanja počutja in volje

(jedla sm logest) odvisno od posameznice

ne bom rekla da podperam zastrupljanje s kemijo, ampak jasminette naprimer povečujejo možnosti zanositve kasneje, preprečujejo neke rake... js jih bom spet začela jest, ker se m. usak mesec komi preživim.. in tok svinjski zrk k diham, tok predelano hrano k jem, bom pa trepela pač še posledice tabletk
Uporabniški avatar
*Sagitt*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a *Sagitt* »

urša** napisal/-a:no js mam pa s tabletkami same dobre izkušnje

ne bom rekla da podperam zastrupljanje s kemijo, ampak jasminette naprimer povečujejo možnosti zanositve kasneje, preprečujejo neke rake... js jih bom spet začela jest, ker se m. usak mesec komi preživim.. in tok svinjski zrk k diham, tok predelano hrano k jem, bom pa trepela pač še posledice tabletk

heh jaz sem se pa lih po logest zredila .. :S
mi je zaj dal te lindnette pabom vidla kaj ... upam da ne bo s5 kakšne kg več ...

hm jaz tud tak pravm .. od vsake posameznice je odvisno .. od telesa samega ..
enim je vreju drugim s5 ne ..
Some things end, some things begin and some things never change ..
Uporabniški avatar
urša**
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: šiška

Neprebrana objava Napisal/-a urša** »

tajicaaa napisal/-a:
urša** napisal/-a:no js mam pa s tabletkami same dobre izkušnje

heh jaz sem se pa lih po logest zredila .. :S
mi je zaj dal te lindnette pabom vidla kaj ... upam da ne bo s5 kakšne kg več ...

hm jaz tud tak pravm .. od vsake posameznice je odvisno .. od telesa samega ..
enim je vreju drugim s5 ne ..

sej zato ti pa pr ginekolgu non stop merjo pritisk pa tehtajo te... da ti najdejo primerne tabletke oz. jih po potrebi zamenjajo
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Jaz sem si tudi M enkrat prestavila s kt, z Logestom, mislim da ni to nič neobičajnega. Drugače pa sem potem kasneje Logest jemala tudi kot kontracepcijo pa sem bla precej nezadovoljna in sem prešaltala na Yasminelle, zaenkrat so kul. :)
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Peony »

Punce, kaj bi storile, če bi opazile, da vam manjka zadnja tabletka tretje in s tem zadnje škatlice pred menstruacijo? Danes sem hotela vzeti zadnjo tabletko in je ni bilo v škatlici, lahko da je padla ven, lahko da sem kak dan pojedla dve, čeprav mi je to malce čudno, da bi to naredila.

V pon ali torek pričakujem M, moram sedaj en teden bolj paziti, koliko časa (dni) nja bi pazila oziroma ali je verjetno vse ok?

Hvala!
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Jaz bi si jo probala nekje dobit, mislim da ni pametno kar tako spustit tabletke. Al greš do kakega dežurnega zdravnika al pa kaj takega...
Drugače pa nasvet za vnaprej: vedno mej rezervno tablico (če bruhaš pa moreš vzet še eno, če založiš tablico, al pa za tale tvoj primer). :)
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Problem je, ker rezervne tablice ne morem imeti, saj je bila ta tretja, torej zadnja, na nov recept pa jo lahko dvignem šele 19. junija.

Zdaj je kar je, zanima me samo ali moram sedaj ta teden dni kaj paziti pri spolnih odnosih oziroma koliko časa moram paziti?

Hvala za že podan odgovor in morebitne bodoče.
Gost

Peony napisal/-a:Problem je, ker rezervne tablice ne morem imeti, saj je bila ta tretja, torej zadnja, na nov recept pa jo lahko dvignem šele 19. junija.

Zdaj je kar je, zanima me samo ali moram sedaj ta teden dni kaj paziti pri spolnih odnosih oziroma koliko časa moram paziti?

Hvala za že podan odgovor in morebitne bodoče.

Problem je, ker je možna naknadna oploditev, če si v tednu preden ti je zmanjkalo naslednje kt, imela spolne odnose :? Kondom pa bi na tvojem mestu uporabljala kar cel naslednj cikulus - verjetno ni treba, ampak ziher je ziher.
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Punce, situacija se je malce obrnila. Sedaj sem govorila s sestro, ki mi je povedala, da jemlje iste KT kot jaz in mi je posodila svojo celo zaprto škatlico. Naj sedaj eno tabletko vzamem ven in jo pojem, kot bi danes morala svojo zadnjo in potem počakam na M v pon oziroma torek in po končanem ciklusu ponovno jem kot ponavadi?

Ker vzeti jo moraš v 12 urah, jaz ponavadi tabletko pojem ob 9ih zjutraj, torej imam "časa" do 21. ure danes. Če jo sedaj pojem, je še vse ok?

Torej vse se vrti okoli zadnje tabletke v tretji torej zadnji škatlici. Nisme je pozabila vzeti sredi jemanja, ampak bi danes morala vzeti zadnjo od čisto vseh.

Nadaljujem: odločila sem se vzeto zadnjo tabletko iz škatlice, ki mi jo je posodila sestra.
Prebrala sem si navodila in se ustavila pri "če ste pozabili vzeti zdravilo Yasminell" (no, jaz tablete nisem pozabila vzeti, kot sem rekla, sedaj minutko nazaj sem jo. Obstaja možnost, da je moja sobotna tabletka padla iz ovoja ali pa sem kak dan ponesreči pojedla dve!)
To je moj tretji teden jemanja in navodila pravijo, da bi v primeru, da sem pozabila vzeti tabletko v 3.tednu morala tableto vzeti takoj, ko se spomnim in potem namesto obdobja brez tablet (ko pride M) naj bi takoj začela jemati naslednjo škatico.

Vendar so to navodila, če pozabiš na tabletko. Zavedam se, da je moj post zmešan in malce zaskrbljen, pa vendar bom vesela še kakšnega odgovora/nasvta/ideje kaj naj storim sedaj, ko se pojavi M, nadaljujem s tabletkami ali kako drugače?
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: made & heaven

Neprebrana objava Napisal/-a small_star »

Podobno se je meni zgodilo. Samo, da mi je zadnja tableta padla iz rok v lijak pri umivalniku (ja, priznam, nerodna sem bila in od takrat ne jemljem več tablet pri umivalniku). Pač nisem vzela zadnje tablete. Menstruacija je pa prišla en dan prej. Potem sem začela normalno jemat naprej (8 dan po zadnji tabletki). Malo sem že hotela bit panična, kaj naprej... Pa je cimra rekla, da je vse ok, pač nisem vzela zadnje tabletke. Res pa je, da mi je moj dragi v teh 4 mesecih (od kar sexava), samo 1x spustil vame. Vedno prakticirava metodo umika.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

V tistem odstavku "Tveganje za nepopolno zaščito pred zanositvijo je največje,..." piše, da če se to zgodi v zadnjem tednu ali pa prvem je najbolje podaljšati jemanje, samo mene ta navodila tudi begajo. :? Kaj potem, ko jemlješ še med 7 dnevno pavzo, to pomeni, da kao 8. dan pa normalno začneš novo škatlico? To sem že večkrat razmišljala...
Zaklenjeno