Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

aja evo..........

Stranski učinki
Prve tri mesece jemanja tablet se organizem prilagaja in skuša vzpostaviti novo ravnovesje. Pojavijo se lahko slabost, glavobol, napete dojke, povečanje teže, ki pa po tem času navadno izginejo, zato jemanja ni treba prekinjati. Sem sodijo tudi vmesne krvavitve. če je krvavitev majhna ali zelo kratkotrajna, jo lahko zanemarimo. Če je močnejša ali traja dlje kot en dan in je ne spremljajo druge težave (zvišana temperatura, bolečine, slabo počutje) vzamemo naslednje dni po dve tableti (zjutraj in zvečer), ker krvavitev nakazuje premajhno količino hormonov in s tem nezadostno kontracepcijsko delovanje. Če krvavitev po petih dneh še ne preneha, moramo na pregled h ginekologu.

s tele strani: http://www.projektvirus.org/zascita.php?page=tabletke

pa tud na eni drugi sm ze vidla.... sam je pa res ne najdem - sorryte
Alcie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Alcie »

Pojavijo se lahko slabost, glavobol, napete dojke, povečanje teže

Ja in kje piše, da se lahko pojavi tudi srbenje kože in mozolji? :gruebel: , potem po moje prej zaradi česa drugega ne pa zarad KT :roll: .

In ja he he he tisti post, sory Dorotea ampak napisala si, da bruhaš vsak dan. Če bi bruhala vsak dan ne bi imela več vseh 3 škatlic ampak mogoče še samo eno celo. Če bruhaš, moraš namreč vzeti vedno novo tabletko zraven tiste, ki si jo že vzela. Tako, da meni res ni jasno kako ti jemlješ te KT.
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Ja od kje pa njej mazolji pa jz nevem... ona jih je pripisala KT, ker so se ji pojavili ob istem času ko je začela jemati KT...
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

js sm mela sam prvi mesec stranske učinke - ful sm mela menjanja razpoloženja, na hitrco, pa vsakih par dni tiste vmesne krvavitve. zdej nimam več. za mozolje mi pa pol ni jasno, kako so mi zdaj se bl zače pojavljat prot koncu pubertete... sj se bo spucal upam da kmal
.:sonchika:.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Malo tu, malo tam
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a .:sonchika:. »

Jaz sem ene KT jemala celo leto in mi je bilo vsak sleherni dan jemanja slabo za crknit. Pa sploh nisem pogruntala, zaradi česa. Ko sem pa zamenjala KT, je bilo pa boljše.
Uporabniški avatar
*Selena*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a *Selena* »

Jst mam tud eno vprašanje. Na tem linku (par postov gor) piše da se lahko pojavijo motnje vida, in sicer jst jemljem KT že 4 leta in po enem letu jemanja tablet se mi je začel vid slabšat (prej nisem nikol imela težav z vidom) zdej mam pa dioptrijo že -2,50. A je možno, da se ti vid tok poslapša zarad KT, al je to mišljen bolj v manjši meri-motnje vida?
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Ela* »

*Selena* napisal/-a:Jst mam tud eno vprašanje. Na tem linku (par postov gor) piše da se lahko pojavijo motnje vida, in sicer jst jemljem KT že 4 leta in po enem letu jemanja tablet se mi je začel vid slabšat (prej nisem nikol imela težav z vidom) zdej mam pa dioptrijo že -2,50. A je možno, da se ti vid tok poslapša zarad KT, al je to mišljen bolj v manjši meri-motnje vida?
možno da bi se ti itak vid poslabšal, pa da so tablete samo še to pospešile al pa povečale... :nixweiss:
as if.
Uporabniški avatar
saarah
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a saarah »

taPridna-ni napaka na netu! Res je,da,če krvaviš,da moraš vzet pon 2 tableti....(tudi ginekologinja mi je tako rekla.Samo ne zastopim pa,a amorš iz druge škatle jemat tisto 'ta drugo' tableto?Al iz iste škatle?
Mal sm zakomplicirala-bom dala primer- recimo da jih mam v škatli še 10,in začnem krvaveti,a to pomen,da bom jemanje zaključila 5 dni prej,ker bom jemala ' ta drugo' tableto kar iz iste škatlice in se bo posledično rok jemanja skrajšal,al 'ta drugo' tableto jemljem iz nove škatlice in jemljem še 10 dni?
A štekate? :oops:
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Razumem kaj hočeš vprašat, isto je mene zanimal... V bistvu, če iz iste jemlješ pol ne traja en ciklus 28 dni (21+7) ... ampak majn, ciklus pa nej bi traju tok dolg ane?
Po mojem mnenju jemlješ iz ene druge tablice. Zakaj? Jz si to tko predstavljam, da če bruhaš, močna driska, krvavitve - to iznič tabletko... kar pomen da je v bistvu nisi vzela in vzameš eno, po kateri šele pride zaščita... iz druge pa vzameš, ker nemorš met kr skrajšanga ciklusa... mislm sej lohka tud iz iste pa pol še iz druge naprej da jih boš pojedla 21 :P sam jz bi zihr kej zamešala :) :)
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

saarah napisal/-a:taPridna-ni napaka na netu! Res je,da,če krvaviš,da moraš vzet pon 2 tableti....(tudi ginekologinja mi je tako rekla.Samo ne zastopim pa,a amorš iz druge škatle jemat tisto 'ta drugo' tableto?Al iz iste škatle?
Mal sm zakomplicirala-bom dala primer- recimo da jih mam v škatli še 10,in začnem krvaveti,a to pomen,da bom jemanje zaključila 5 dni prej,ker bom jemala ' ta drugo' tableto kar iz iste škatlice in se bo posledično rok jemanja skrajšal,al 'ta drugo' tableto jemljem iz nove škatlice in jemljem še 10 dni?
A štekate? :oops:
ja iz drugega zavitka jemleš tisti tadrugo tableto ker jih vedno morš vzet najmajn 21 oziroma najmajn 21 dni jih moreš jemat pa neglede na to kolko na dan jih poješ.
as if.
Alcie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Alcie »

Objavljeno: Oct 06, 2005 18:31 Naslov sporočila:

--------------------------------------------------------------------------------
no jaz sem začela jemat tabletke..in dansem moram vzet 3jo skrbi me in samo čakam da bom depresivna, in postala malce zaobljena...

Objavljeno: Oct 19, 2005 22:10 Naslov sporočila:

--------------------------------------------------------------------------------
mam pa logest...in sem končala komaj s prvo škatlo..kao to naj bi blo čist

Ok zdaj mi pa prosim pojani kako si jih jemala, če si porabla 1. škatlico v 16. dneh?? :roll:
Nihče ne konča s 1. škatlico v 16. dneh, pa svetujem ti, da išči pozornost na malo drugačne načine, ker z zdravjem se ni za igrat!!

Kot naprimer tole kar si napisala sem:

1. Objavljeno: Oct 12, 2005 14:53 Naslov sporočila:

..zjutraj(ko prej nikoli nisem) pa za kosilo se prenažiram,pa če kaj najdem bom pojedla..pa tut če sem že tak sita d ame vse boli ..bom jedla če bom kaj najdla....šok

2.Objavljeno: Oct 19, 2005 22:10 Naslov sporočila:

...jedla sploh čez dan nisem kaj dosti..dobesedno sem stradala ke rče sem kaj pojedla mi je šlo na bruhanje.

:roll: ne morem verjeti no! A imaš mogoče 2 osebnosti ali kako?

Dorotea je napisal/a:
....in finta je v tem da sem pojedla komaj prvo škatlico....non stop sem bruhala...

"Nisem vsak dan bruhala...napisala sem da sem bruhala ampak samo tam 2x"

:nixweiss: nonstop se mi zdi da je to le vsak dan, no vsaj meni.
Zadnjič spremenil Alcie, dne 06. Nov. 2005 2:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Mark
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Steiermark

Neprebrana objava Napisal/-a Mark »

Kaj je zaj s temi posti? Nevem al si določeni folk izmišljuje takšne stvari al kaj? To kaj našteva Alcie sploh nima nekega smisla... :?

Drugič še lahko dopišeš, koga si to citirala...
The best way to have a good idea is to have lots of ideas.
Uporabniški avatar
saarah
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a saarah »

*Ela* napisal/-a:ja iz drugega zavitka jemleš tisti tadrugo tableto ker jih vedno morš vzet najmajn 21 oziroma najmajn 21 dni jih moreš jemat pa neglede na to kolko na dan jih poješ.

aha,se pravi *ela*,če jih mam jaz v škatlici še recimo 5 in začnem krvavet,nej grem po drugo pakungu in jemljem s tistimi 5imi vred do konca(se pravi do zadnje-5-te)? :oops:
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

fak ve me boste čist zmedle zdej bom pa jutr sestri pr ginekologinji težila glede teh tabletk pa sprašvala stvari k bi jih morala sama v knjigici prebrat...
ne sj sm tko prebrala da če je bla krvavitev en dan pa šibka da to se zanemari ane? fakk k morm res uno knjigico prebrat še enkrat mal zdej me kr mal skrbi. te teme nam več brala rajš, bom sam še zdravnico sprašvala :?
*Ela*
Kofetarica
Kofetarica

saarah napisal/-a:
*Ela* napisal/-a:ja iz drugega zavitka jemleš tisti tadrugo tableto ker jih vedno morš vzet najmajn 21 oziroma najmajn 21 dni jih moreš jemat pa neglede na to kolko na dan jih poješ.

aha,se pravi *ela*,če jih mam jaz v škatlici še recimo 5 in začnem krvavet,nej grem po drugo pakungu in jemljem s tistimi 5imi vred do konca(se pravi do zadnje-5-te)? :oops:
ja. tisto originalno škatlico ješ normalno, polek pa še dodatne tablete iz druge škatlice

pol pa spet po pavzi začneš z NOVO škatlico in tisto iz katere si jemala tadruge(dodatne) tablete pustiš na miru, in jo uporabiš takrat če še vedno morš vzet po 2 al pa če si pač želiš prestavit al pa kaj :) ok? :P
as if.
Zaklenjeno