Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Lilah »

navodila sem jasno prebrala, ampak mi ne gre v račun kdaj točno začet jemat drugi zavojček. točno en teden po zadnji vzeti tabletki (21.), četudi vmes nisem dobla menstre?
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Lilah napisal/-a:navodila sem jasno prebrala, ampak mi ne gre v račun kdaj točno začet jemat drugi zavojček. točno en teden po zadnji vzeti tabletki (21.), četudi vmes nisem dobla menstre?

Jemlješ kt, poješ jih 21, jih točno 7 dne ne jemlješ (če nisi noseča ali niso kakšne izjemne motnje, dobiš v tem času m.) in ne glede na m., ali še traja ali je sploh bila, začneš z novo tabletko iz novega paketka na 8. dan. Važno je, da je 7 dni vmes čistih, brez kt.
Uporabniški avatar
BabyJane
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a BabyJane »

Pozdravljene! Imam eno vprašanje, in sicer: pred kratkim sem začela sploh prvič jemati KT (Yarina). Kot piše v navodilih, naj bi vzela prvo tabletko na 1. dan menstruacije- ta moj 1. dan je bil komaj zvečer okoli desete ure pa sem zaradi bolečin vzela tableto proti bolečinam in prvo KT vzela šele naslednji dan. Sem s tem morda kaj oslabila začito in sploh celoten sistem ali ne rabim nič skrbet? Hvala za odgovore.
Gost

BabyJane napisal/-a:Pozdravljene! Imam eno vprašanje, in sicer: pred kratkim sem začela sploh prvič jemati KT (Yarina). Kot piše v navodilih, naj bi vzela prvo tabletko na 1. dan menstruacije- ta moj 1. dan je bil komaj zvečer okoli desete ure pa sem zaradi bolečin vzela tableto proti bolečinam in prvo KT vzela šele naslednji dan. Sem s tem morda kaj oslabila začito in sploh celoten sistem ali ne rabim nič skrbet? Hvala za odgovore.

Zakaj pa nisi vzela isti dan, če ti piše, da vzemi 1. dan?

In kaj piše dalje v navodilih, če ne vzameš 1. dan? To, da zaščita ni popolna in je potrebna uporaba kondoma, a?
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mayflower* »

Mislm jz ne vem, a vi bejbe ne znate brat al mislete, da vse veste al kaj? Čist vsako vprašanje se v tej temi ponovi vsaj desetkrat. Ja pismo, če ti lepo piše, da vzameš prvi dan menstruacije, pol vzem prvi dan menstruacije. Če pa tega ne nardiš, ti pa piše, da uporabljej dodatno zaščito. In kaj naj mi punce zdej kle nardimo ko stalno pišete v to temo? Cajt nazaj zavrtimo, da boste ta prav čas vzele tabletke? Jao, če ne znate tabletk jemat, pol sploh seksat še ne bi smele.
Gost

Mayflower* napisal/-a:Mislm jz ne vem, a vi bejbe ne znate brat al mislete, da vse veste al kaj? Čist vsako vprašanje se v tej temi ponovi vsaj desetkrat. Ja pismo, če ti lepo piše, da vzameš prvi dan menstruacije, pol vzem prvi dan menstruacije. Če pa tega ne nardiš, ti pa piše, da uporabljej dodatno zaščito. In kaj naj mi punce zdej kle nardimo ko stalno pišete v to temo? Cajt nazaj zavrtimo, da boste ta prav čas vzele tabletke? Jao, če ne znate tabletk jemat, pol sploh seksat še ne bi smele.

Ja, in potem se bunijo, zakaj dobivajo nazaj tako arogantne odgovore. Zakaj le, če sprašujejo osnovne stvari, same take, ki so napisane v navodilih. A najprej je treba letet na forum in šele potem prebrati navodila?

Res, slabo mi postane in mogoče bi morali preden nekdo začne z jemanjem kt, narediti še kake psiho teste, ker tole kar zadnje dni nekatere pišejo tukaj, je že kriza. Kot da niste funkcionalno pismene, jao :roll:
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

*lilica* napisal/-a:
Lejla86 napisal/-a:Eno vprašanje:

Ta mesec bom vzela 4 tabletke manj, ker mam zdej menstruacijo vedno med vikendom...in jo bom prestavla...pa me zanima, če kera ve, kko je z zaščito v tem času, dokler ne začnem nove tablce po 7ih dneh...

Če jo boš prestavla vzemim pač nekaj tabletk več. To ni nič narobe, drugač je lahko kaj narobe z zaščito ja.

Ja, sam pr men je problem, da so mi iz ene škatlce kr zginl štirje tabletki...dolga zgodba pač... :? In ne bi zdej rada cele škatlce vrgla stran sam zato, da bom pršla na isti ritem...kaj pa če začnem za to "nepopolno" škatlco jest kr še eno celo?
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mayflower* »

^^ To drgač ni glih ne vem kako dobro za organizem, ampak narobe pa tud ni nič. Tko da pomojem lahko nadaljuješ.
Gost

Lejla86 napisal/-a:
*lilica* napisal/-a:
Lejla86 napisal/-a:Eno vprašanje:

Ta mesec bom vzela 4 tabletke manj, ker mam zdej menstruacijo vedno med vikendom...in jo bom prestavla...pa me zanima, če kera ve, kko je z zaščito v tem času, dokler ne začnem nove tablce po 7ih dneh...

Če jo boš prestavla vzemim pač nekaj tabletk več. To ni nič narobe, drugač je lahko kaj narobe z zaščito ja.

Ja, sam pr men je problem, da so mi iz ene škatlce kr zginl štirje tabletki...dolga zgodba pač... :? In ne bi zdej rada cele škatlce vrgla stran sam zato, da bom pršla na isti ritem...kaj pa če začnem za to "nepopolno" škatlco jest kr še eno celo?

Glej, tvoja odločitev je, kaj boš naredila, mi smo ti povedale, da skrajševanje ciklusa vpliva na zaščito, noseča verjetno nočeš bit, torej ti preostane samo to, da te čudežno izgubljene (?) kt nadoknadiš in prideš do cifre 21 ali pa poješ še dodatne, da m. dejansko prestaviš. Ali se ti splača žrtvovati škatlico je tvoja stvar, pač greš h ginekologu po novo zalogo, eno pa obdržiš in jo imaš v primeru, da boš še kdaj želela prestaviti m. ali karkoli drugega - recimo spet 4 čudežno izgubiš :D
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

mene pa zanima ce mi lahko osebna zdravnica napiše recept za tabletke, ker je moja ginekologinja v lj, jaz pa sem iz kranja?
Gost

*kayka* napisal/-a:mene pa zanima ce mi lahko osebna zdravnica napiše recept za tabletke, ker je moja ginekologinja v lj, jaz pa sem iz kranja?

Če imaš fajn osebno zdravnico, se lahko to izjemoma zgodi, če pač drugače ne moreš do recepta. Pokliči in vprašaj.
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

men je kt dala osebna zdravnica..sam mi jih je dala zaradi problematične kože
pii_kiica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a pii_kiica »

OrangeLady napisal/-a:men je kt dala osebna zdravnica..sam mi jih je dala zaradi problematične kože

Katere ti je pa predpisala?

Na splošno katere tabletke priporočate , za problematično kožo?
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

MsN napisal/-a:Glej, tvoja odločitev je, kaj boš naredila, mi smo ti povedale, da skrajševanje ciklusa vpliva na zaščito, noseča verjetno nočeš bit, torej ti preostane samo to, da te čudežno izgubljene (?) kt nadoknadiš in prideš do cifre 21 ali pa poješ še dodatne, da m. dejansko prestaviš. Ali se ti splača žrtvovati škatlico je tvoja stvar, pač greš h ginekologu po novo zalogo, eno pa obdržiš in jo imaš v primeru, da boš še kdaj želela prestaviti m. ali karkoli drugega - recimo spet 4 čudežno izgubiš :D

Vi se kr norca delejte, sam men res ni jasn, kam so šle te 4 tabletke :nixweiss: ...ker sm tisti dan zjutraj načela novo POLNO škatlco tabletk, ko sem popoldne prišla domov, so pa dodatne štiri manjkale... :gruebel: kr neki uglavnem... :lach:

Tko da pomoje bom kr naprej jedla še eno škatlco, če ne mi bojo v vsaki naslednji manjkale po štiri tabletke...

In ne, res mi še ni do tega, da bi rinla voziček... :P Pa hvala za nasvete... :)
pii_kiica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a pii_kiica »

OrangeLady napisal/-a:men je kt dala osebna zdravnica..sam mi jih je dala zaradi problematične kože

Katere ti je pa predpisala?

Na splošno katere tabletke priporočate , za problematično kožo? Jemala sem Yarine, vendar mi niso odgovarjale.
Zaklenjeno