Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Ashlee. napisal/-a:js sm se pa dans naročla in mam že kr drug tedn pregled :? sm prebrala od MsN opis pa me je mal manj strah no :D
sam neki me še zanima, na podlagi česa ti pa ginekolog določi vrsto tabletk (a na podlagi teže, starosti..) :oops:

Gre nekako po logiki tega, da so za mlada dekleta bolj primerne nizkohormonske tabletke in predvsem glede na tvoje želje - recimo določene kt imajo večji vpliv na izboljšanje problemov z aknami, druge ne zadržujejo vode v telesu ipd. Če imaš kakšne posebne želje, povej, drugače pa v osnovi vse kt omilijo menstrualne krče, zmanjša se količina m. in pa le-ta postane redna - seveda je to tista zlata sredina, marsikatero dekle ima dalje bolečine ipd.

Verjetno boš dobila Yasminelle ali Yarino, ker te sedaj najbolj predpisujejo, najbolje, da jih jemlješ vsaj 3 mesece, da vidiš kako je in, če ne bo ok, se boš vrnila in dobila druge, bolj primerne.

Ne skrbi :wink:
Lejla86
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lejla86 »

Eno vprašanje:

Ta mesec bom vzela 4 tabletke manj, ker mam zdej menstruacijo vedno med vikendom...in jo bom prestavla...pa me zanima, če kera ve, kko je z zaščito v tem času, dokler ne začnem nove tablce po 7ih dneh...
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

mislm da je useen bolš,da podaljšaš kot skrajšaš ;) Če boš podaljšala ni panike,če pa skrajšala pa je vrjetno mal manj zanesljivo...

No bom neki citriala oz prepisala z navodil ;)

Če tablete jemljete po navodilih se vam bo menstruacija začela u tednu brez tablet. Če morate ta dan spremeniti,to dosežete s skrajšanjem(nikoli s podaljšanjem!) obdobja brez tablet. Če se npr.menstruacija začne v petek pa to želite spremeniti na torek(3dni bolj zgodaj),morate naslednjo ploščico začeti 3dni prej,kot ponavadi. Če obdobje brez tablet zelo skrajšate(npr.3dni ali manj) je mogoče da se med tem obdobjem ne pojavi krvavitev.
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Ashlee.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In his song.

Neprebrana objava Napisal/-a Ashlee. »

MsN in missy* hvala obema :bussi:
So give me your forever.
Gost

Lejla86 napisal/-a:Eno vprašanje:

Ta mesec bom vzela 4 tabletke manj, ker mam zdej menstruacijo vedno med vikendom...in jo bom prestavla...pa me zanima, če kera ve, kko je z zaščito v tem času, dokler ne začnem nove tablce po 7ih dneh...

M. se ne prestavlja s skrajševanjem ciklusa, ampak s podaljšanjem jemanja. Zakaj? Ker je mogoče, da pride do naknadne oploditve, če prehitro nehaš s kt - sicer je to bolj teoretična možnost, ampak če ne uporabljata kondoma, potem nikar ne delaj tega.

Plus, piše v navodilih kako in kaj.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

Lejla86 napisal/-a:Eno vprašanje:

Če jo boš prestavla vzemim pač nekaj tabletk več. To ni nič narobe, drugač je lahko kaj narobe z zaščito ja.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

hm...jaz pa sem mela ful malo cajta prejšnji mesec in nikol nisem mogla do tabletk(šola in urnik ginekologinje) zato mi je sošolka posodila tablete(iste) in ko sem končno šla po njih,sem ji potem vrnila škatlico nazaj...in tako sem mela samo 2 škatlice in bom kmalu porabila še to drugo...in če pogledaš na kartonček bo pretekel samo dober mesec in pol kaj sem bla nazadnje pri gin. za tablete...upam da mi nebo težila tam sestra...al pač?...
gLitter.princess*
Sramežljivka
Sramežljivka

eno vprašanje..

Neprebrana objava Napisal/-a gLitter.princess* »

lahko, da je že prišlo to vprašanje, samo veh 400 strani oz malo majn, samo ok, se mi nea da prebrat.. mene pa zanima naslednje: zaj čez 2 tedna grema skolegico h ginekokologinjii.. tam boma doble strokvne odgovore. mene pa zanima vaše mnenje, vaše izkušnjee.. res je, da še nism sexala, samo se pa bliža dan, ko bom in sn študirala o tabletkah. in, slišala sn, da bi se naj po KT tam doli majn navlažila. pa se bojim, da bi te bol bolelo.. pač, naj jih začnem jemat po prvem sexu al ni nevarnosti ?? za to, da bi se zredila, pa se ne sekiram, samo ono me zanima.. :wink:
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a čivava »

Ej, začni jih jemat po tistem k boš dobila menstro... tisti dan k jo dobiš...
Ne po seksu!!! Ni pa rečen da se zrediš, tabletke majo več stranskih učinkov, nekatere punce se zredijo druge lahko tudi shujšajo, pomoje je to odvisno od posameznice, glede vlažnosti pa prav tako... Ne boš vedela dokler ne poizkusiš. Itak pa obstajajo lubrikanti, no najbol naravna pa je slina :razz:
Gost

Re: eno vprašanje..

gLitter.princess* napisal/-a:lahko, da je že prišlo to vprašanje, samo veh 400 strani oz malo majn, samo ok, se mi nea da prebrat.. mene pa zanima naslednje: zaj čez 2 tedna grema skolegico h ginekokologinjii.. tam boma doble strokvne odgovore. mene pa zanima vaše mnenje, vaše izkušnjee.. res je, da še nism sexala, samo se pa bliža dan, ko bom in sn študirala o tabletkah. in, slišala sn, da bi se naj po KT tam doli majn navlažila. pa se bojim, da bi te bol bolelo.. pač, naj jih začnem jemat po prvem sexu al ni nevarnosti ?? za to, da bi se zredila, pa se ne sekiram, samo ono me zanima.. :wink:

Kt imajo mnogo stranskih učinkov, ampak na vse punce ne delujejo enako. Ene se jim odpovejo, ker jih ne ugajajo, druge sploh nimajo nobenih posledic jemanja, zato ne mores kalkulirati, kaj bo narobe pri tebi - če sploh kaj.

Jaz ti predlagam, da greš h ginekologinji, pričneš z jemanjem kt, če si se odločila, da bo to tvoja zaščita pred nosečnostjo in nič preveč ne razmišljaš o stranskih učinkih. Možno je, da boš v prvih mesecih jemanja občutila kakšne spremembe, ampak načeloma to mine po 3 - 6 mesecih jemanja. Če boš kasneje ugotovila, da imaš težave z vlažnostjo, boš ukrepala tako, da boš zamenjala kt, popolnoma prenehala ali pa težave ublažila z uporabo lubrikanta. Do takrat pa najprej glej na zaščito, da boš lahko sproščeno začela s spolnimi odnosi, ker s sproščenostjo pride tudi vlažnost :wink:

LoveLy*, ti pa pri sestri pač povej, kaj se ti je zgodilo in mislim, da ne bodo komplicirali. Iskrenost včasih deluje bolje ko izgovori :wink:
gLitter.princess*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a gLitter.princess* »

čivava napisal/-a:Ej, začni jih jemat po tistem k boš dobila menstro... tisti dan k jo dobiš...
Ne po seksu!!! Ni pa rečen da se zrediš, tabletke majo več stranskih učinkov, nekatere punce se zredijo druge lahko tudi shujšajo, pomoje je to odvisno od posameznice, glede vlažnosti pa prav tako... Ne boš vedela dokler ne poizkusiš. Itak pa obstajajo lubrikanti, no najbol naravna pa je slina :razz:

se nism mislila, da bi po sexu.. se vem, da jih je treba na prvi dan menstruacije, samo zanimalo me je, če naj pač počakam, pa pač 1. z fantom pač samo z kondomom, pa pač pol počakam na nasledno menstruacijo pa te začnem jemat.. kr je ne, prvič bi naj že tak bolelo, pa se bojim da bi bol..

hvala za odgovoreee!! :D
Uporabniški avatar
čivava
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a čivava »

No zdaj imam pa še jest eno vprašanje. Ker mi menstruacija pride ravo na dneve ko gremo na morje bi jo rada prestavla.. Dobim jo sicer 2 dni prej kot gremo ampak vseeno bi rada en tedn prej. tko da imam tisti teden res mir.
A je možno da bi zdaj ko jo dobim jedla tabletke samo 14 dni in ne tri tedne in bi se tako zamaknila za en teden prej? Potem pa spet normalno naprej?
Gost

čivava napisal/-a:No zdaj imam pa še jest eno vprašanje. Ker mi menstruacija pride ravo na dneve ko gremo na morje bi jo rada prestavla.. Dobim jo sicer 2 dni prej kot gremo ampak vseeno bi rada en tedn prej. tko da imam tisti teden res mir.
A je možno da bi zdaj ko jo dobim jedla tabletke samo 14 dni in ne tri tedne in bi se tako zamaknila za en teden prej? Potem pa spet normalno naprej?

Na tej strani smo že odgovarjali na to vprašanje.

Še enkrat (tudi v navodilih piše) - m. prestaviš s tem, da jemanja ne skrajšaš, ker s tem vplivaš na zaščito, ampak podaljšaš jemanje, torej jej kt naprej tudi na morju in nehaj, ko želiš dobiti menstruacijo.
Lilah
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Lilah »

meni je zdej ginekologinja predpisala diane 35. danes sem vzela prvo tabletko. neki me zanima... 21 dni jemljem, pol pa sledi 7-dnevni premor in v tistem času bi naj dobila menstruacijo. pol začnem jest drug zavojček spet s prvim dnem menstruacije?
Uporabniški avatar
KristinĆk
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a KristinĆk »

najprej poješ tisto tablico tabletk do konca..narediš premor (7dnevni) in ta čas dobiš menstro.. potem začneš jemati novo tablico od začetka..

primer: v torek si pojedla zadnjo tabletko iz paketka.. narediš premor in potem dobiš menstro.. nov paketk začneš jemati drug tedn v sredo..tok nekok :)

PS: vsa pojasnila so v navodilih..sam odvit pa prebrat jih je treba.. :roll:
Zaklenjeno