evva napisal/-a:Jochie napisal/-a:draga moja, povprečen italijan slabše živi od povprečnega slovenca...
imajo tistih 1300€ plače, pri nas morda polovico tega, ampak so življenjski stroški (najemnine, zavarovanje avtomobilov, itd, itd), toliko višji, da jim je težje kot nam...
Mam sorodnike v Trstu, na Dunaju, Gradcu, Munchnu...verjemi, ni jim hudega in pri njih živi veliko več priseljencev kot pri nas (če gledava razmerje), pa sem sigurna, da ne zarad džamije. Pač standard je dejansko dost boljši kot pri nas - ti moji sorodniki se vozijo v dobrih avtomobilih, imajo super stanovanja ali hišo in normalne službe, mamo dostkrat debate na to temo kako se kje živi in verjemi, da tam dost bolje živijo kot mi tu, tko da ne klamfaj, ker maš ful pojmov nerazčiščenih. Nč ti ne pomaga končan faks (če maš sploh res končanga), če tle trobezljaš k en osnovnošolc, sori. Raj se z ženo ukvarji kot pa po cele dneve viset na ženskem forumu, očitno maš velike probleme, ker še v nobeni temi nisem zasledila, da bi komu dal normalen nasvet ali glede obleke, ličila, čustev...vse, kar ti tu pišeš so podje.avanja (čist bedna btw), tako da se lahko samo zamisliš sam nad sabo, men je itak jasno kok je ura.
Ok no če se vrnem na temo, a je kdo zanč gledu k je podmladek SDS (čreda nevzgojena) pršu do Jankviča? Kako jih je lepo vzgojil stric Zoki. No evo en primer recimo, Jankovič tud ni musliman, pa podpira gradnjo džamije...to samo nerazgledani ljudje mislijo, da samo muslimani podpirajo gradnjo.
evo, tole je post, napisan na enem od italijanskih forumov, in sicer danes:
Lo so è Natale e a Natale si dev'essere piu' buoni....
ma dico....
sto guardando gli affitti per andare a vivere per gli affari miei dato che nel nuovo anno avrò 27 anni ed è il caso di levare le ancore da casa dei miei....
ma facendo due calcoli... per vivere decentemente senza mettere via un soldo, calcolato macchina, affitto, spese condominiali e vitto, spendo mensilmente dagli 800 ai 900 euro al mese.... uno stipendio medio è di 1000 euro, giusto? ( anche se diciamoci la verità a volte è anche meno)... quindi non ce la faccio da sola....
domanda.... ma com'è che in italia si sta così male e nel resto del mondo i costi sono molto molto molto ridotti???
per dirvi... mensilmente a SYDNEY guadagnavo na roba media di 1800 dollari al mese e ne pagavo 750 TUTTO COMPRESO, e, funzionando perfettamente tutti i trasporti pubblici, non avevo problemi a spostarmi con 3.80 dollari a biglietto per un'intera giornata... perchèèèèèèèèèèèèèèè!!!!! qui sclero di brutto!!!! io lavoro per vivere, non vivo per lavorare!!!!... scusate lo sfogo mapoi si chiedono perchè i giovani italiani emigranti sono in aumento!!!!
da ne boš rekla, da so moje ideje iz trte izvite...če želiš, ti lahko dam tudi link do celega topica!