lolita napisal/-a:smotkA, kako si pa šla na sicilijo in Napoli??? A si šla kar na lastno režijo al s kakšno agencijo???
No, lih dobr sm nazaj s Sicilije. Tm smo bli s šolo, na maturancu... bus-ladja-ladja-bus.
Noro, če povzamem.
Najprej smo si ogledali Pompeje, tm tud prvo noč spali v hotelu, Vezuv, Neapellj (mesto z najbolj odtrganim prometom, nobeeeen ne upošteva prometnih predpisov, vsi trobijo k zmešani, vsi avti so obtolčeni, dost umazano, ampak fulll fajn, tako Sredozemsko mesto).
Bli smo tud v Palermu, ki je podobna zgodba k Neapelj, sam mal večji red vlada v prometu, pa mesto samo mi je bilo še bolj všeč kot Neapelj... Velik trgovin za shopping, kafane, lokalčki, plaža, morski utrip. Super.
En dan smo šli v Siracuze, bli smo tud na Etni (ki je en dan po tem, ko smo bli gor bruhala, veter piha s hitrostjo 111km/h). En večer smo šli v mestece Taormino, kjer smo kot za šalo v enem koktejl baru zapil 90€

. Sam je blo vredno. Spali smo v bungalovih, kjer smo nardil totalni raztur, ladja je pa itak že po tko al tko sama žurka.
Jst sm bla ful zadovoljna, vidl smo precej, juga Italije prej še nisem poznala. Sam je blo faaajn, zanimivo, lagano. Tm vse poteka bolj počasi, življenje se začne prebujat šele okoli 9h, 10h zjutraj, vsi so bolj sproščeni, sam tipi znajo mal najedat, ampak ni panike.
Angleško ne znajo ama baš ništa, tko da smo na koncu tud mi začel govorit tisto petošolsko angleščino... Tko na ladji jst vprašam receptorja, okol 3h zjutri, k ns je že celo noč preganjal po ladji, če gremo lahko na palubo kadit. Pa valda tipo niiič ne razume. Sam pol tko en sošolc - Outside? Smoke? Outside? Smoke? In je končno dojel...
Tko da zment se ne da lih kej velik, sej na koncu smo že mi začel po italijansko mal tolčt (ko smo štopal enkrat do supermareta, k smo šli po alkoholno pijačo, še zdej ne vem, kako smo se zmenil z unim fotrom. Govoril smo samo ''avanti'' ''si, si''.

)
Vse tole je samo še potrditev, da je Italija zame ena najbolših dežel, ki sem jih kdajkoli vidla.