Študij: Novinarstvo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
shiry
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a shiry »

Novinarji imamo samo en tuj jezik, s tem, da si enega izbereš. Ni pa pogoj, da si se ga učil v srednji šoli.
Uporabniški avatar
Pink Panterka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Logatec
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Pink Panterka »

Moja želja odkar vem zase je bla: postat novinarka in delat na tvju. al pa na radiu.Potem ko sm mal zrastla, sm govorla,da bom delala namest Matjaža Tanke. Ampak mislm,da bodo to zmeri ostale samo otroške želje in sanje.
Uporabniški avatar
Študentka.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Študentka. »

Hej!
Jaz si pa ful želim bit modna novinarka!
A je kaka tukaj ?
Valda morm najprej narediti novinarstvo, potem pa se malo bolj usmerim in delam v svetu mode.. sej to je možno ane? Ker res uživam in živim za modo :oops: :oops:
Dajte mal povedat kaj si mislte o tem .. a mi bo uspelo oziroma je to zame dobra odločitev ( ta študij ? )
Ker na modno oblikovanje pa sploh nebi šla, ker si pa oblikovalc ane..to pa nebi bla. Bla bi stilistka, reporterka z revij itd.
In mislim da sm dobro možnost zbrala s tem študijem, da uresničim to kar želim ane?

Lp
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

Študentka. napisal/-a:Hej!
A je kaka tukaj ?
Valda morm najprej narediti novinarstvo, potem pa se malo bolj usmerim in delam v svetu mode.. sej to je možno ane? Ker res uživam in živim za modo :oops: :oops:
Dajte mal povedat kaj si mislte o tem .. a mi bo uspelo oziroma je to zame dobra odločitev ( ta študij ? )
Ker na modno oblikovanje pa sploh nebi šla, ker si pa oblikovalc ane..to pa nebi bla. Bla bi stilistka, reporterka z revij itd.
In mislim da sm dobro možnost zbrala s tem študijem, da uresničim to kar želim ane?

Lp

lol brez zamere ampak tak pišeš, kot da te mormo zdaj mi prepričat, da si se prav odločla :D če je to za tebe dobro in če ti bo študij uspel pa ti žal ne more povedat nobena tukaj..kr to kar zmoreš in si želiš veš samo ti :)

drugač pa je moja cimra na novinarstvu in ni ravno takšen mačji kašelj..
pa tudi glede usmerjanja.. mislim, da ni nobene konkretne usmeritve v voditelja poročil, športnega novinarja ali reporterko z revij :roll: (vsaj na faxu še ne)

kolikor vem sploh ni nobenih usmeritev.. pav vsakem letniku se ukvarjaš z eno vrstjo..bodisi časopisom, radio, televizijo. in sploh ni rečeno, da boš dobila službo na tistem področju, ki si boš želela.. večina novinarjev pač dela tam, kjer dobijo zaposlitev.
veliko novinarjev (recimo športnih) sploh nima ustrezne izobrazbe.. eden izmed najbolj znanih je celo doktor medicine, tako da to sploh ni tolko nujno po mojem mnenju..
je pa priporočljivo, da že v prvem letniku pišeš na razne revije, ki se ukvarjajo z modo in mogoče dobiš tam študentsko delo ter si pridobivaš izkušnje in veze.. ta moja omenjena cimra je recimo v prvem letniku delala na poptv-ju, pol še na eni radijski postaji, zdaj pa dela za en časopis in pol tudi vidiš, kako to delo poteka..

vseeno pa ti želim veliko uspeha na tvoji poti :D
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

Študentka. napisal/-a:Hej!
A je kaka tukaj ?

Lp

Jst mam en predlog zate - usmeri se v modo! Zavedaj se, da splošnih novinarjev je malo morje - če hočeš biti pa novinarska, specializirana za določeno področje, se pa loti tistega področja. Če boš 5 let zapravila za to, da se boš učila osnov novinarstva, je brez veze - potem boš zgolj ena izmed povprečnih novinark, ki lahko pokrivajo vse.
Usmeri se torej v modo, postani profesionalka na tem podorčju, napisat boš pa že znala kam ali pa pojdi na kakšen kratek tečaj, kako se npt. napiše novica, komentar itd...
Najboljši novinarji so tisti, ki so strokovnjaki na nekem področju in potem znajo zadevo predstaviti javnosti tako kot je treba.
Res ej , pojdi študirat nekaj, kar ime veze z modo!
Uporabniški avatar
Študentka.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Študentka. »

Smreka, saj bi!!
Pač če ni nobenega takega faxa!! (vsaj jaz nevem za njega).. razen oblikovanje, ampak nočem biti modna oblikovalka, sploh ne! Samo stilistka, modna reporterka z revij oziroma kjerkol pač bom...
Sej zato me malo mede, katero šolo zdej zbrati :?
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

se strinjam s smreko. mediji ne potrebujejo splošnih novinarjev, ampak specializacijo na določenem področju. mene bi tudi najbolj osrečevalo novinarsko delo, vendar sem se raje odločila za študij določenega področja, ki mi bo (potencialno) pri tem koristilo bolj kot novinarstvo.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Heh, sm misnla mal pametovat, pa me je že kolegica Smreka prehitela :zustimm: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a boom_boom*¸ »

Obujam temo po parih letih.

Gre letos kdo na novinarstvo? :)
Odgovori