Jemanje zdravil

Za dušo in telo.
Odgovori
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Marcela123 napisal/-a:Aloha ketonal jemljem jaz zaradi močnejšega glavobola. V kakšni obliki pa ti to jemlješ, dobivaš. Jaz preko injekcije v žilo ali tazadno. Pa zagotovo pomaga. Ampak potem moraš imet pa kr močne bolečine, da dobivaš ketonal. A greš k zdravniku po ketonal, ali obstajajo tudi tablete, ki jih lahko jemlješ sama, verjetno ne, ali pač?

Tabletke so, dobim jih pa od fanta. Sm pred cajtom svoji ginko bejbi rekla za kšno zadevo prot bolečim menstruacijam, pa mi je predpisala Nalgesin. Pha, še slabš k Saridon :roll: . Zaenkrat ketonal edini zaleže.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

jaz vzamem vsak mesec 1-2 ibubrofena (menstra pač), nalgesin v primeru hude migrene...1x na 3 mesece (včasih je blo pa 1x na teden) in pa ene tablete za želodec, ki pa itak ne pomagajo, mam jih pa na recept
Houd de wereld tegen
*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *FaLLeN*AnGeL* »

Jz morm pa enkrat na mesec nujno vzet nalgesin (mensturalni krči), ker drugač ni šans, da preživim prvi dan. In pol še kdaj, če me res ful boli glava al pa npr. zob vzamem še kakšn tablet ampak to je res redko.
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Marcela123 »

aLOHA DAJ POVEJ, IN TISTE KI ŠE JEMLJETE KETONAL V OBLIKI TABLET, V KOLIKŠNEM ČASU ZALEŽE PROTI BOLEČINAM?
Always look on the bright side of your life.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jst uzamem dva naenkrat in prime po cca pou urce, učas mal dli (se mi zdi).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Marcela123 napisal/-a:aLOHA DAJ POVEJ, IN TISTE KI ŠE JEMLJETE KETONAL V OBLIKI TABLET, V KOLIKŠNEM ČASU ZALEŽE PROTI BOLEČINAM?

ketonal je ena izmed najslabših tablet, ker ful negativno vpliva na srce, tko da tega se na dolgo in široko izogibat :wink:
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka

PURPLE ZAKAJ TAKO MISLIŠ? IMAŠ KAKŠNE INFO, KI BI TVOJO TRDITEV POTRDILE? Verjamem, da tablete niso za vsak dan, uporabljat jih čim manj..ampak kljub temu, nekateri si nekako moramo lajšat bolečine, ker drugače skoraj da ne gre. Kakorkoli že purple lepo te prosim, posreduj od kod tebi ta informacija

LP
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Marcela, če boš ketonal uzela enkrat, dvakrat na mesec (ne vem, a govoriš o menstrulanih bolečinah al čem drugem), se nimaš kej bat.
Dokler jih men daje moj dečko, kerga širša familija je zaposlena u zdraustvu, verjem, da ne škodi :wink: .
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka

gre za lajšanje glavobola. I

mam tablete, sicer ne kotanal, ampak prav za glavobol, ampak zaležejo šele po dveh treh urah, in še to ne vedno, ker itak vse tablete absorbirajo v podobnme času. Tako da se zadnje čase kar bolj poslužujem injekcij ketonala. V pol ure normalno funkcioniram, so skoraj vse tegobe pozabljene.

Mi je pa zdravnica predlagala tudi neke svečke za v rito, ki zaležejo tudi zelo hitro.

Da se izognem injekciji. Ma katera svečke?
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Marcela123 napisal/-a:gre za lajšanje glavobola. I

mam tablete, sicer ne kotanal, ampak prav za glavobol, ampak zaležejo šele po dveh treh urah, in še to ne vedno, ker itak vse tablete absorbirajo v podobnme času. Tako da se zadnje čase kar bolj poslužujem injekcij ketonala. V pol ure normalno funkcioniram, so skoraj vse tegobe pozabljene.

Mi je pa zdravnica predlagala tudi neke svečke za v rito, ki zaležejo tudi zelo hitro.

Da se izognem injekciji. Ma katera svečke?

http://www.ivz.si/knjiznica/arhiv/reg_zdravil2/1206.HTM

http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStr ... temaid=553

Morda ti bo to kaj pomagalo :nixweiss:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka

ryu10kyu ful ti hvala, itak da mi je v pomoč. Hvala
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Marcela123 napisal/-a:PURPLE ZAKAJ TAKO MISLIŠ? IMAŠ KAKŠNE INFO, KI BI TVOJO TRDITEV POTRDILE? Verjamem, da tablete niso za vsak dan, uporabljat jih čim manj..ampak kljub temu, nekateri si nekako moramo lajšat bolečine, ker drugače skoraj da ne gre. Kakorkoli že purple lepo te prosim, posreduj od kod tebi ta informacija

LP

Aloha, nevem kako so od tvojega zdravstveno seznanjeni, ampak ketonal je dobro znan po tem, da škoduje srcu.Sploh recimo meni, ker so mi ob rojstvu zaznali šum na srcu, potem pa nikoli več, mi ga zdravnica sploh noče napisat, pa sem jo lahko še tako prosila ampak ketonala je rekla da mi ona ne da, ker ful škoduje.
No, če ga vzameš enkrat/dvakrat te verjetno ne bo pobralo, ampak če maš pogoste glavobole naprimer in če večkrat rabiš tablet, je vsekakor ketonal najslabša izbira.
in tudi mamina zdravnica ji noče napisat ketonala, čeprav ma dost hude bolečine v vratu in hrbtenici.Raje ji da karkoli drugega (dobr odpišemo razne hude painkilerje ala tramal).
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka

napisala purple
ketonal je ena izmed najslabših tablet, ker ful negativno vpliva na srce, tko da tega se na dolgo in široko izogibat :wink:

purple v določeni meri imaš prav, te bom pa popravla, ker se mi zdi prav, da sporočim tisto, kar mi je povedal zdravnik o zdravilu ketonal.

Ketonal za zdrave mlade ljudi ni škodljiv, oz. nima negativnega vpliva na srce, razen v primeru če imajo ljudje probleme z srcem, potem ketonal ni primeren zanje. Torej purple, ker imaš šum na srcu, verjamem da ti osebna zdravnica ni predpisala ketonala. Jaz težav z srčkom nimam, zato sem danes dobila tablete ketonal za zdravljenje migrene in upam da bojo hitro funkcionirale.
Uporabniški avatar
BuckWheat
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: kranj

Neprebrana objava Napisal/-a BuckWheat »

tablet vzamem samo če me zelo boli glava ali zob (zobobola res ne prenesem, takrt bi požrla vsak painkiller k mi pride pod roko) in sicer lekadol pa še to včasih ne zaleže..

sem pa pred kratkim dobila tablete proti bolečinam naklofen in antibiotike amoksiklav zaradi okužbe pljuč in hvalabogu da sem dala to skoz kr sm se vsakič skoraj zadavla z amoksiklavi pa mati mi je rekla da majo ogromno enih stranskih učinkov.. jz sem na srečo imela samo drisko :D

pa še čist tko za btw, če me recimo muči glavobol si rajš enga zvijem in mi dejansko pomaga :razz:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Marcela123 napisal/-a:napisala purple
purple v določeni meri imaš prav, te bom pa popravla, ker se mi zdi prav, da sporočim tisto, kar mi je povedal zdravnik o zdravilu ketonal.

Ketonal za zdrave mlade ljudi ni škodljiv, oz. nima negativnega vpliva na srce, razen v primeru če imajo ljudje probleme z srcem, potem ketonal ni primeren zanje. Torej purple, ker imaš šum na srcu, verjamem da ti osebna zdravnica ni predpisala ketonala. Jaz težav z srčkom nimam, zato sem danes dobila tablete ketonal za zdravljenje migrene in upam da bojo hitro funkcionirale.

prvo kot prvo, nimam šuma na srcu.Ko sem se rodila so mi ga zaznali, potem pa nikoli več, čeprav sem redno hodila na preglede zarad tega.
drugo kot drugo mi je pa praktično vseeno kaj počnete s svojim telesom in s tableti.nevem, če zdravnice nočejo pripistovati le-tea zdravila in če velja splošno znanje da to zdravilo ni uredu (v moji okolici so že vsi to vedeli in se ga vsi izogibajo), pač povem.
Poleg tega pa je za migreno treba vzeti kar enih par tablet, tko da po mojem mnenju to sploh ni uredu.
Odgovori