Kitajska kuhinja

Gurmanski užitki.
Odgovori
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1956
Pridružen: 18. Nov. 2006 17:35
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a PeggySue* »

Opažam,da se jih več navdušuje nad kislo-pekočo juho.Tukaj sem našla en recept.Če najdem vse omenjene sestavine,jo bom poskusila skuhati.Če uspe kateri drugi prej,naj prosim poroča. :P

http://www.enaplus.com/1plus/kuhinja/recept.asp?id_recept=280&id_kuhinja=100&id_vrsta=10
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 433
Pridružen: 11. Apr. 2008 13:21

Neprebrana objava Napisal/-a jagoda-malina »

Sem že šla, a ugotovila, da bolj uživam ob običajni hrani.
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 278
Pridružen: 17. Dec. 2008 20:25

Neprebrana objava Napisal/-a **medyka** »

Buubbika, jaz sem to videla v Tušu. Mi je kar mal žal, da nisem kupila, ker sedaj nimajo več, ko sem gledala.
Uporabniški avatar
*gigita*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 91
Pridružen: 06. Feb. 2009 12:14

Neprebrana objava Napisal/-a *gigita* »

A ma kdo recept za rakov oz. piščančji chopsui?
It's all about dancing...
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 132
Pridružen: 16. Dec. 2005 18:39
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a KLEMY »

Je v angleščini pa upam, da kej prov pride :)

Chinese Recipe : Chicken Chop Suey

Ingredients:

* 1 lb Uncooked chicken breast, cut in 1" cubes
* 1 tbsp Oil
* 3 Cubes vegetable bouillon
* 1/2 c Unsweetened pineapple juice
* 2 tbsp soy sauce
* 1/2 tsp Ginger
* 1/2 tsp Horseradish
* 1/2 c Sliced celery
* 1 Green pepper, sliced
* 1/2 c Sliced mushrooms
* 1 Tomato, diced
* 1/4 c Sliced scallions
* 1 1/2 c Fresh Chinese pea pods
* 4 oz Water chestnuts (1 can)
* 3 c Fresh bean sprouts

Directions:

1. Pan fry chicken in oil. Remove from heat and set aside.
2. In another pan, crush bouillon cubes and dissolve in pineapple juice. Add soy sauce, ginger, horseradish, celery and green pepper; heat through.
3. Combine chicken with tomato, scallions, pea pods and water chestnuts; stir-fry about 2 minutes. Pour over fresh bean sprouts, top with pineapple sauce; serve immediately

Čiat simpl za nrdit pa ful dobro... dobr tek :razz:
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 671
Pridružen: 31. Mar. 2005 19:48
Kraj: trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a amyZ »

Sladko kislo omako je zelo težko pravo najdit. Ene so kao še neki pekoče, spet druge so kot kečap, tretje niso dobre. V glavnem sem preizkusla iz Spara, Mercatorja, Tuša. V hoferji mi pa majo še kr dobro. Neki je še v omakci, da ni samo zmes, mnde zelenjava al kaj, sam je pa dobra.

Če bi bilo čist v izi dobit vse sestavine in v izi nardit bi se celo spravla kej delat, tko pa...
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Larchiiie
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 153
Pridružen: 27. Mar. 2009 12:33

Neprebrana objava Napisal/-a Larchiiie »

mmm .. hrustljav piščanec v kitajski :eek: :eek: :eek: naaajbolš! <3

drgač mam pa ful rada kitajsko hrano.
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1119
Pridružen: 14. Sep. 2006 17:23

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

amyZ napisal/-a:Sladko kislo omako je zelo težko pravo najdit. Ene so kao še neki pekoče, spet druge so kot kečap, tretje niso dobre. V glavnem sem preizkusla iz Spara, Mercatorja, Tuša. V hoferji mi pa majo še kr dobro. Neki je še v omakci, da ni samo zmes, mnde zelenjava al kaj, sam je pa dobra.

Če bi bilo čist v izi dobit vse sestavine in v izi nardit bi se celo spravla kej delat, tko pa...
Jaz jo sama nardim, mam en recept in je res ful dobra.
I laugh at gilded butterflies.
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3807
Pridružen: 14. Jun. 2006 17:47

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Larchiiie napisal/-a:mmm .. hrustljav piščanec v kitajski :eek: :eek: :eek: naaajbolš! <3

drgač mam pa ful rada kitajsko hrano.


Ja to je nakaj najboljšega
evahunnie
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 411
Pridružen: 15. Feb. 2008 15:11
Kraj: Tihomorsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a evahunnie »

uuu čajnis! :D sladko-kisli piščanec, rezanci z rakci in spomladanski zavitki zmagajo!
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 255
Pridružen: 17. Maj. 2009 12:29

Neprebrana objava Napisal/-a Savannah »

Tukaj še ena ljubiteljica kitajske kuhinje! ;D Meni je najboljši hrustljav piščanec, raca na pekinški način, sladka omaka s kalčki, na koncu pa pečen sladoled (vanilija). :razz: Kaj maš še boljšega? :wink:
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1198
Pridružen: 17. Apr. 2006 12:46
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

pečene banane :D om nom nom

drgač pa največkrat jem pečen riž s piščancem
sem vedla da nebi smela te teme brat, me je že zamikalo da bi spet šla u kitajsko :D
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1171
Pridružen: 20. Apr. 2007 12:15
Kraj: Maribor
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Sessa »

škampovi repki v sladko kisli omaki mmmmmm...in pa obvezno sojini kalčki!!! Juha s petimi okusi. Zavitkov pa ne maram, so mi premastni.
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1119
Pridružen: 14. Sep. 2006 17:23

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Jaz mam pa najraje piščanca z arašidi (klasika, vem :D ), juho z tremi okusi, hrustljavega piščanca, govedino v česnovi omaki, solati z kalčki in liči kompot.
I laugh at gilded butterflies.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1318
Pridružen: 22. Avg. 2006 18:40

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

predjed: rakov čips ali spomladanski zavitki
juha: juha z bambusom in gobami ali sladko kisla juha
glavna jed: hrustljavi piščanec, ocvrta riba, ocvrti lignji s piščancem, piščanec na sečuanski način....
solata: solata z rakci ali kalčki v solati (čimbolj kisli)
sladica: pečen vanilijev sladoled ali ocvrte banane z medom


ps. ima katera recept za hrustljavega piščanca?? :oops: predvsem za tisto hrustljavo skorjo. me res že dolgo zanima, kako to naredijo, pa nikjer ne najdem. :?
Odgovori