Aja, potlačevala ne bom. Je že vredno in pomembno, če je tako na površju. In ne verjamem v bežanje pred problemi, tako da, ne, ne, bo moralo steči drugače.

MsN napisal/-a:Zanima me, če obstaja kdo, ki je doživel/preživel daljše obdobje (recimo več mesecev) občutkov jeze pomešanih z žalostjo? Kako se spopasti s čim takim ne da bi za seboj puščal kup žrtev?
Izgleda nekako takole: ko sem sama s sabo, večjih sprememb ne opažam, sem nekako nevtralnega razpoloženja, težava nastane v stikih z ljudmi. Običajno zelo hitro reagiram, pozorna sem na vse besede uperjene proti sebi, sem občutljiva, se temu primerno razpočim in razjezim, od jeze padem v jok in potem se počutim krivo, ker sem izpad doživela v stiku s fantom, družino, prijatelji. V tistem navalu jeze čutim, da imam v sebi toliko nakupičene (ne vem od kod) negativne energije, postanem agresivna, izjemno jezna na vse skupaj, projeciram na ostale, iščem krivce za tako počutje v zunanjih okoliščinah in ljudeh. Ko se pomirim, vem, da je velik delež na meni. Z določenimi ljudmi sploh več ne znam navezati normalnega kontakta - kot bi padla v nek začaran krog in se vsem 'maščujem' (ne vem zakaj že). Poskušam z mirnejšimi odzivi (ne uspeva), poskušam z malo bolj prijaznim nastopom (muka, se mi zdi, da me bo vsak čas razneslo). Kaj narediti?
Kako rešiti vso nastalo škodo v odnosih? Pristopiti do vseh ne bodi ga treba žrtev, se opravičiti? Zdi se mi tako poceni opravičilo - nisi kriv ti, kriva sem jaz. Opravičujem se itak že predolgo. Ne vem, če mi še kdo verjame. Spremeni se bolj malo.
Aja, šport ne pomaga.

Tudi meni se kaj takega dogaja, sploh, kar se tiče rednega urnika spanja. Tako da razumem. Imam pa en predlog. Kaj ko bi se "igrala"? Poskušala igrati vlogo punce, ki dela to, kot si reče. Na primer: si napišeš scenarij glede določenih zadev in se ga potem en teden (npr) držiš - v smislu, da si igralka, ki igra po napisanem scenariju? En eksperiment, ki bi ti lahko pokazal, kako naprej.
Kljub temu, da vem, da nič ne vem, skušam tipati naprej. Če kdo najde kaj koristnega v tem - čudovito!