hierarhija v odnosu med partnerjema

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:58, skupaj popravljeno 1 krat.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

*mala* napisal/-a:Kakšna je sredinska pot, če hoče jit eden na dopust v London, drugi pa v Egipt? Gresta v Makedonije, ker je nekako na polovici poti? (simbolični primer)

Včasih pač ni srednjih poti in se treba odločit v eno smer.

gresta letos v Egipt, naslednje leto pa v Makedonijo?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Verjetno misliš London namesto Makedonije :D samo, kdo odloča kam se gre prej? Ali v bistvu ne "zmaga" tisti, kamor se gre prej (češ, naslednje leto naslednje pogajanje).

Če si nekdo res želi v kitajsko, nekdo res v mehiško; ali gresta v italjansko in oba isto nesrečno (kar je torej kompromis), ali se pač eden preda in popusti.
Pač v vsaki (no, skoraj vsaki) situaciji je nekdo na boljšem, nekdo na slabšem.

Pa da ne bo pomote, nočem prikazati, kot da se gre za zmage in poraze v razmerjih, samo da sredinski kompromisi ne ostajajo oz. so neumni.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*mala* napisal/-a:Če si nekdo res želi v kitajsko, nekdo res v mehiško; ali gresta v italjansko in oba isto nesrečno (kar je torej kompromis), ali se pač eden preda in popusti.

V taki situaciji bi bil pomoje kompromis to, da greš najprej v eno od želenih, naslednji dan/teden pa v drugo. Izbira bi pa temeljila med drugim tudi na objektivnih predpostavkah - katera restavracija je bližje, v kateri bo večja gužva,...
Pa vem, da je zato na slabšem tisti, ki bo moral par dni počakat na svojo omiljeno tortilijo ali riž, ampak mene recimo ne bi motilo, če bi bila to jaz. So me izkušnje naučile, da je brezveze trmarit in silit, razen v primeru, da se ti določena stvar zdi reeees pomembna. In tole zame ni :)

Malo globje vprašanje bi pa tu lahko bilo, kako dva, ki že pri izbiri restavracije potrebujeta pogajanja, sploh shajata skupaj. :)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

^^sem ravno pisala da ne vem kako bi zdrzala v odnosu z nekom ki rabi 2-urno pogajanje o tem kateri film bova gledala v kinu recimo =))

vecji kompromisi so potovanja, vzgoja otrok, kje se bo zivelo...

pri potovanjih in teh vecjih stvari je pa pomoje tako... jaz sem za to da vsak predstavi minuse in pluse svoje ideje, in se potem to uposteva...recimo ce si en zeli na karibe, drugi pa v grcijo, pa nimata denarja za karibe...logicno da se potem gre v grcijo ;) tako sva midva mela letos popolnoma drugacne ideje, pa je moja obveljala in so ble najlepse pocitnice kar sva jih oba kdaj mela :)

isto pri tem kje bosta zivela: glede na to kaksni so pogoji, cene nepremicnin, najemnin...se odloci za najugodnejso in najboljso varianto za oba.

pri vzgoji otrok pa ne vem...tu bodo se letele iskre :lach: ce ima vsak popolnoma drugacno vzgojo in je preprican da je njegova prava :/
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

jullia_ napisal/-a:
*mala* napisal/-a:Če si nekdo res želi v kitajsko, nekdo res v mehiško; ali gresta v italjansko in oba isto nesrečno (kar je torej kompromis), ali se pač eden preda in popusti.

V taki situaciji bi bil pomoje kompromis to, da greš najprej v eno od želenih, naslednji dan/teden pa v drugo. Izbira bi pa temeljila med drugim tudi na objektivnih predpostavkah - katera restavracija je bližje, v kateri bo večja gužva,...
Pa vem, da je zato na slabšem tisti, ki bo moral par dni počakat na svojo omiljeno tortilijo ali riž, ampak mene recimo ne bi motilo, če bi bila to jaz. So me izkušnje naučile, da je brezveze trmarit in silit, razen v primeru, da se ti določena stvar zdi reeees pomembna. In tole zame ni :)

Malo globje vprašanje bi pa tu lahko bilo, kako dva, ki že pri izbiri restavracije potrebujeta pogajanja, sploh shajata skupaj. :)

Se popolnoma strinjam s tabo. Samo hotela sem povedati, da dejanska srednja možnost (katero vsi omenjajo) ne obstaja.

Tudi mene ne moti, če grem npr. v mehiško, namesto v kitajsko, da ugodim njemu. Raje da je vsaj eden popolnoma zadovoljen, pa tudi če je to on, kot pa da sva nekje, kjer nihče ne bo zadovoljen.

Priznam pa, da znam bit bolj trmasta pri potovanjih :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

*mala* napisal/-a:^^ Verjetno misliš London namesto Makedonije :D

:oops: hehe. London ja. sem zamešala pol še z naslednjim postom. :D

drugače pa se strinjam s tabo, da točno srednje možnosti ni. ampak se mi zdi, da v zvezah se vedno prilagajamo en drugemu. enkrat popusti en, drugič drugi. recimo če jaz pet let fantu 'težim' da bova šla čez pet let na kitajsko, pa si on tisto leto zmisli, da bi pa on južno ameriko, je nekak logično, da jaz že dlje časa čakam in pride moje prej na vrsto. da on to razume je pa ključnega pomena v zvezi.
Odgovori