Ne še.
Najprej hočem zagotovilo, da si toliko spoštljiva, da si prebrala vse, kar sem do sedaj v tej temi napisal in si malo pogledala vsebino linkov.
Ah ne, spet bom igral benevolentneža, čeprav vsi vemo, da sem drzen, brez izkušenj, napihnjen, grozen grozen in da pijem kri in nikoli ne neham, ker ne zdržim, da ne bi koga prepričal, da imam prav in prav in še enkrat prav, saj sicer ponorim in sem potem blazen. Včasih nam to celo ugaja, ampak neradi priznamo. Mogoče vemo narobe.
Področje čustvene zrelosti ni neka reč, ki se jo da razložiti v enem stavku. Par tisoč besed pa tudi ne bi izgubljal tukaj. Mogoče te zamika tale
stran.
Čustvena zrelost
· nadzorovanje čustev
· pozitiven odnos do sebe in drugih
· sprejemanje drugih
· empatija
Vsaka izmed teh vej se potem razveji in precizno razdela.
Vedno je lahko več razlogov, zakaj se ne družiš z bivšim partnerjem. Vsekakor pa to še ne pomeni, da z njim ne prijateljuješ. Če prijateljuješ, potem si naklonjen do njega, ko ga srečaš, vesel si ga, spoštuješ ga, rad ga imaš. Pa četudi ga ne vidiš 1 leto. Imam npr .sestrične v Mariboru in jih vidim par krat na leto. In smo prijatelji.
Kdor ne zmore obvladovati svojih čustev ob srečanju z bivšim, in se ob njem v njem vedno vzbuja kakšno neprijetno čustvo, ki ga ne more kontrolirati, je čustveno nezrel... naprimer da kuha mulo ali zamero, ali pa se počuti otožno, potrto, obupno, žalostno, razjarjeno, užaljeno, nejevoljno, sitno, anksiozno, živčno, zaskrbljeno, je v dvomih kaj se bo zgodilo, tesnobno, prestrašeno, panično, bojazljivo. Čustvo ga obvladuje. Ne obvladuje svojih želj, nima pospravljenega po svojem podstrešju. Če je tak človek moški, mu rečem p***a, kar sem bil opa! včasih tudi sam, pa ne zaradi zgoraj omenjenih stvari. Za žensko moram pa še najt izraz. hihi hoho, saj ga v resnici imam.
Potem se najdejo ljudje, ki tudi gojijo neprijetne občutke, zaradi katerih ne zmorejo nadaljevati prijateljstva, pa tega sami sebi ne priznajo. Temu pojavu pravimo potlačevanje čustev (
http://www.zavest.si/index.php?id=72&lang=sl).
Potem bi lahko naprej razpredali in razpredali, kar pa ni moj namen. Preberi si kakšno knjigo o tem, pa boš razumela. Razen če morda že razumeš, pa si me hotela vreč na finto. In res je, nisem ugotovil, zelo si prebrisana.
Saj ni res... Niso zame pičke tisti, ki imajo čustvene težave, in jih rešujejo, pa jih pač še niso odpravili in se tega zavedajo. Pičke so zame samo tisti, ki ne dopuščajo možnosti, da se čustva da obvladovati, in si konsekvenčno izgradijo logiko, po kateri tudi prijateljstvo z bivšimi ne more obstajati... in potem, zelo ponosni na svoje "odkritje" fundamentalistično in neomahljivo plasirajo svoje prepričanje v javnost in posplošujejo svoje izkušnje na cel narod. Projekcijske pičke. Pa še otrokom lahko povzročajo škodo s tem. Pičke.
Bo, Jochie?
Jochie napisal/-a: prijateljstvo z bivšim je bullshit! namreč partnerstvo je prijateljstvo z dodatkom topline in seksa. redko se zgodi, da partnerstvo razpade, ker dvema ne štima v seksu, problem je skoraj vedno odnos oz. prijateljstvo. tako se mi zdi smešno in neverjetno, da bi lahko nekdo z bivšim postal prijatelj