Brez denarja in štipendije_pomoc

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a OrangeLady »

*purple* ti si gledala za ljubljano, it tako kot sem že v prejšnjem postu omenila da imava verjetno različne kriterije kaj je za katero dobra služba (zame je to recimo promocija, ampak promocije so ponovadi le priložnostne in tudi ni tako lahek šiht kot se zdi na prvi pogled (stati pri miru 12 ur):roll: jez se pa ne mislim 1 uro furat v lj in dat ful keša za prevoz če si lahko tukej najdem malo slabše delo :roll:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ne nism gledala za ljubljano.Kar se označila je edino urna postavka nad 4 €. :wink:
zdej pa hočeš nočeš, če nočeš, potem ne jambraj ko pač nič ne boš imel.tko je to.
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a KLEMY »

Se čist strinjam s Purple... dobrega študentskega dela ni težko dobit, ponudbe je ohoho, je pač od posameznika več odvisno, ali bo job dobil kot od česarkoli drugega.
Sama sem vedno dobila delo, ki sem ga hotela, delala pa sem že vse živo, od trgovine s čevlji naprej, zadnjih par služb pa sem v kao ohoho firmah, pa ne po vezah, ampak zato, ker imam gobec in vprašam, če rabjo. In grem na razgovor in dobim job. In še iz vsake službe so me klicali, če bi prišla nazaj, ampak jaz sem s svojo sedanjo službo čisto zadovoljna, mogoče me bojo tudi redno zaposlili...

Pa še to, firme,a ki vzamejo študenta po vezah, ne bojo dajale oglasa na servis, zato se nehejte zgovarjat na to...od vas bo odvisno, ali bo job vaš...v večini primerov... zato nehite jamrat, da tega dela pa že ne boste dobile...ampak najprej pokličte, pejte na razgovor pa se potrudte...noben vam ne bo službe ponujal na pladnju... in nobeno delo ni idealno,ima dobre in slabe strani, zato bolj si boste zmišljevali česa bi in ne bi delali, salbše bo..za vas. Vse je v glavi. Vaši. Ker dobre službe zahtevajo tudi kvalitetne delavce pa ni važno ali so redno zaposleni ali študenti. In dobre firme to še kako dobro vedo.
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

KLEMY napisal/-a:
Pa še to, firme,a ki vzamejo študenta po vezah, ne bojo dajale oglasa na servis, zato se nehejte zgovarjat na to...od vas bo odvisno, ali bo job vaš...v večini primerov... zato nehite jamrat, da tega dela pa že ne boste dobile...ampak najprej pokličte, pejte na razgovor pa se potrudte...noben vam ne bo službe ponujal na pladnju... in nobeno delo ni idealno,ima dobre in slabe strani, zato bolj si boste zmišljevali česa bi in ne bi delali, salbše bo..za vas. Vse je v glavi. Vaši. Ker dobre službe zahtevajo tudi kvalitetne delavce pa ni važno ali so redno zaposleni ali študenti. In dobre firme to še kako dobro vedo.

Točno tko - jaz sem v študentskih letih malo služb dobila preko študenta - ker sem vse spraševala!
Mislim ljudje no, promovirajte se - danes pač moraš znati "prodat" tudi sebe, noben ne bo tebe iskal!
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Jaz tud ne razumem ljudi, ki pravijo, da ne najdejo na studencu dobrega dela. Jaz sem 1 teden vsako jutro gledala in klicarla za delo. In na koncu dobila res fantasticen siht. Samo je treba skoz gledat in najboljs je zjutri gledat ko dajo gor in potem poklices med prvimi, ker ce gledas popoldne ali pa zvecer je velika moznost, da tista dela ki so dobro placana in vredu, da so ze zasedena.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Hja sej v LJ je dela dost (tud dobrega dela), kdo je pa iz kakšnega manjšega kraja al pa še hujš, kakšnih rovt, se more pa že pol vozit na delo in ni tk lahko, sploh ker potnih stroškov itak skor 100% ne dobiš povrnjenih, pa itak je problem glede prevoza, če recimo nimaš svojga avta ...

Pa *purple*, ko si napisala, da se vse da, če se hoče - tole je sicer mal OT, ampak sej vela tud za to temo - kak gre men na živce ta neumna fraza. Sej pa vsi vemo, da to ŠE ZDALEČ ne drži.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

no angel napisal/-a:Hja sej v LJ je dela dost (tud dobrega dela), kdo je pa iz kakšnega manjšega kraja al pa še hujš, kakšnih rovt, se more pa že pol vozit na delo in ni tk lahko, sploh ker potnih stroškov itak skor 100% ne dobiš povrnjenih, pa itak je problem glede prevoza, če recimo nimaš svojga avta ...

No ti povem kako sem jaz delala kar nekaj mesecev - brez avta.
Živela sem v predmestju Kranja, delala sem pa v Ljubljani, v Jaršah. Vsak dan se ustala ob 5.30, ENO URO pešačila do glavne ceste, kjer sem štopala, dobila prevoz do Ljubljane, potem pa še tam čakala na trolo - odvisno pač kam je pripeljal. Začela sem delat ok. 8, delala sem do 22.00! (to je bilo v Bauhausu, ko se je še postavljal in se je filala roba), potem pa po istem postopku nazaj domov. Da ne govorim o zimi, ko sem včasih gazila tud po snegu, ki mi je segal do riti. Spala sem dejansko po 5 ur na noč.
Ampak, dons ste seveda tolk fensi, da bog ne daj mal potrpet al pa kje šele ene 15 min prehodit, da bi kaj nardile. Ne govorim za vse, ampak večinoma je tko - sam jamrat pa nič narest.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Kaj nej ti rečem - dobra si. Mislim, da skor ni človeka, ki bi bil pripravljen sprejet take pogoje, da bi lahk delal. Sicer pa, 15min hodit ni nič - hja, nekteri majo 2 uri hoje do prve avtobusne al pa železniške postaje ... In potem še itak neki vožnje do prvega takega kraja kjer bi se dalo kej delat, kar se pa že sploh več ne splača, ker daš za prevoz polovico od tistga kar zaslužiš. Res je, lahk greš na štop, ampak če na štop nočeš it, pa ni ravno preseravanje, js recimo ne bi upala, sploh če bi delala do 22h tk kot si ti rekla, ni šans da grem na štop domov.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

no angel napisal/-a:Hja sej v LJ je dela dost (tud dobrega dela), kdo je pa iz kakšnega manjšega kraja al pa še hujš, kakšnih rovt, se more pa že pol vozit na delo in ni tk lahko, sploh ker potnih stroškov itak skor 100% ne dobiš povrnjenih, pa itak je problem glede prevoza, če recimo nimaš svojga avta ...

Pa *purple*, ko si napisala, da se vse da, če se hoče - tole je sicer mal OT, ampak sej vela tud za to temo - kak gre men na živce ta neumna fraza. Sej pa vsi vemo, da to ŠE ZDALEČ ne drži.

uh, nevem.jst sm mela eno sodelavko iz domžal, drugo iz kamnika, tretjo iz rakitne (ta je imela avto), ostalidve sta prišle pa z busi in z vlaki.
Kukr sm rekla, če se hoče se vse da.
sam pač, sej po pravici povedano mene tud že sama misel na to, da bi mogla ustat ob 4h zjutrej in z vlakom nevem kam, plaši.ampak če bi bil to dober šiht, bi sugurno vstajala brez problema.tud po ljubljani morm jst če grem na šiht z avtom vstat dve ure prej.eno uro preden se skup sestavim in eno uro ali celo več (do btcja je cela večnost, sigurno do dve uri busa) poti do tja z busom.

In ne no angel, pri študentskih delih se da.pri rednih zaposlitvah je pa druga stvar.tam se je treba pa prekleto znajdt za kej zares dobrega!

Lej no angel..če se ne potrudiš pač ne bo ne službe ne denarja.In temu ti ni krivo oddaljeno mesto ampak vsak človek sam.
brez dela ni jela, tko to gre danes.
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a KittyCat »

je mogoče katira slišala za kakšna dobra študentska posojila ali pomoč študentom? treba bo plačat šolnino pa še za kruh nimam :(
galathea
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a galathea »

Za kaj moraš plačat šolnino?
Zivljenje je lepo...
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

KittyCat napisal/-a:je mogoče katira slišala za kakšna dobra študentska posojila ali pomoč študentom? treba bo plačat šolnino pa še za kruh nimam :(

Mi smo letos ob vpisu dobil eno brosuro kjer mal pise o posvojilih itd., pa je baje dobr http://www.skb.si/preb/studentski-kredit.html mal si preber.
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

galathea napisal/-a:Za kaj moraš plačat šolnino?

ker študiram izredno :roll:

hvala josephina :)
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

KittyCat napisal/-a:je mogoče katira slišala za kakšna dobra študentska posojila ali pomoč študentom? treba bo plačat šolnino pa še za kruh nimam :(

men bi SKB odobrila 5500 evrov kredita z odplačevanjem na tri leta.
ampak če si v vmesnem šolanju,kar pomeni da bo spet treba drugo leto plačat šolnino, se ti to ne izplača, ker boš samo zadolžena do grla :?
pomojem najboljš najdt en dobr šiht pa delat in sproti plačevat, druge skorajda ni.
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

ma ja.. jaz delam trenutno 3 šihte pa še za sproti nimam, kaj šele, da bi naenkrat plačala 2500€ :(
Odgovori