*belina* napisal/-a:*tenisačica* napisal/-a:Rammstein über alles![]()
Pa Oomph! so mi tud vredu...
...sramota za nemško glasbo so pa Tokio Hotel
Čudno, da nekdo ki velja za "sramoto" proda veliko več albumov (tako doma kot internacionalno) kot Rammsteini in pa Oomph skupaj! In čudno, da nekdo ki si dela "sramoto" napolni areno z 18.000 folka, o čem lahko Rammsteini in Oomph samo sanjajo!
Ne me narobe razumet, poslušam tudi Rammsteine (so mi že dlje časa zakon) ampak reči, da Tokio hotel delajo sramoto nemčiji, pa je patetično do konca in samo dokazuje, da o njihovi glasbi nimaš kaj dosti pojma.
Celo nemški kritiki so izjavili, da v Nemčiji še ni bilo banda, ki bi tako močno populariziral kot oni... Da ne govorim o tem, da so v Bildzeitungu (nemški časopis) objavili članek, kjer navajajo, da so Tokio hotel v tujini množično spodbudili zanimanje najstnikov za nemški jezik!
Toliko o tem kdo kje dela sramoto
Belina, se popolnoma strinjam s tabo! Tokio Hotel sicer ne poslušam in ne poznam njihovih komadov, ampak sigurno niso sramota za Nemčijo, ker so zelo uspešni v prodiranju njihove glasbe na tuji trg (v Nemčiji pa so itak žive legende). Za njih sem slišala, ko še marsikatera najstnica v Sloveniji ni vedela, s tem, da mi je bil všeč samo njihov imidž, v njihovo glasbo pa se nisem spuščala oz. je niti ne poznam, čeprav sem en komad slišala in mi ni bil nek vau - ampak to je samo stvar okusa. To, da pa njih posluša toliko ljudi, pa pomeni, da izvajajo glasbo, ki očitno gre v uho tako mlajšim kot starejšim. Se pravi da so nek svojevrsten fenomen in to ne gre zanikati. Ko bodo število obiskovalcev na njihovem koncertu presegli kateri drugi bandi, ki sicer veljajo kot "hard" in ne vem kaj še vse in so že znani, pa se lahko oglašate tisti, ki poslušate npr. Marilyn Mansona idr. Jaz osebno sem že dala to fazo skozi, ko sem poslušala industrial, black in death metal, ampak glede kvalitete glasbe Tokio Hotel niso sramota za Nemčijo, daleč od tega.