Res je, 5 v sš ni nobeno zagotovilo, da ti bo šlo na anglistiki dobr. Tudi 8 pik na maturi, ki je roko na srce precej lahka, ni noben poseben dosežek (tud matura na splošno ni ravno nek pokazatelj inteligence in pravega znanja). Študij je druga zgodba; ne bom rekla, da se cele dneve učim (sem na dvopredmetnem), ampak se usedem za knjige dovolj zgodaj in ocene so lepe. Pri nobenem izpitu do zdaj se nisem posebej pretegnila, no, v nasprotju z no angel pa mi je najljubši predmet ravno lektorske vaje (tudi zato, ker imam najboljšo lektorico na anglistiki, ki ljudi ne je*e v glavo, kot nekatere njene kolegice) in tudi eseji mi ne delajo problemov; ocene imam tam od 8 do 10. Kul študij, filofaks prikupno zmeden, z referatom nimam nikoli opravka (na srečo, pa sm 4. letnik), oglasna deska na netu je ažurna, profesorji so z nekaterimi izjemami kul, še posebej mi je simpatičen en določen, hehe, bo treba spet mal na govorilne
Je pa potrebna res ljubezen do jezika, drugače ne bo šlo, se ti bo zagravžalo. Osip je (kot povsod) največji v 1. in 2. letniku, jaz sem kar nekaj sošolcev "izgubila", eni so obupali, eni ponavljajo, eni so se prepisali ... eni smo pa brez zastojev prilezli v 4. letnik. Vedet je treba tudi, da si ne moreš veliko izpitov puščati za višje letnike, večinoma samo enega ali dva, pa še to samo za eno leto (do 3. letnika je treba popucat 1. letnik in do 4. letnika 2.).
A v MB je že bolonjc? Tle v Lj je organizacija polžja, sicer bi morali biti čez 2 leti al kdaj vsi programi po bolonjcu, ampak dvomim, da jim bo ratal ... sicer je par programov že, npr prevajalstvo, enopr geo, bibliotekarstvo, pa še neki ...