Kontracepcijske tabletke
Jst mam pa eno vprasanje.. Zdej nej bi sla v kratkem spet po recept in klicem ginekologinjo in mi pravi sestra da moram najprej na pregled za katerega je cakalna doba 2 meseca, in da mi najbrz ne bo hotela dat recepta preden me ne pregleda. Ker grem pa naslednji teden najbrz ven iz LJ, pa nevem kje hudica naj staknem tabletke ker res ne bi rada nehala jih jemat in pol spet zacela.. No in sem klicala v en drug zdravstveni dom, sem jim povedala kako in kaj, in so mi rekli da naj pridem v petek popoldne k eni ginekologinji in mi bo dala recept - to naj bi bilo kao samoplacnisko.. In zdej me zanima ce je res tako, da pac prides tja in dobis recept, brez kompliciranja?
x.anna.x napisal/-a:odvisno kak ti telo jih sprejme.
a druge so ti pa ql.?
jst jih mam dle 2 mesca ubistvu 2 omot jemlem.
pr k sm prvič jih začela je blo grozn.krči pa močna menza.pr drugi menzi je blo ž bolš.
glede kože pa las pa nwem kr mam lpo kožo in tud lase.če bo kako poslapšanje pa menjam.^^.
nobenih ni sprejelo...še najbolj femodene...diane sem vzela samo eno škatlo..potem pa takoj menjala na yarino...yarina je bila leto super...potem pa sem vse duplo skasirala...yasminelle pa je bilo že na začetku katastrofa...
tako, da niti več ne bom nobenih probala...itak jih nikoli nisem jemala zaradi zaščite...ampak zaradi ginekoloških težav...bom sedaj malo zobe stisnila pa bo..

...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Marcela123 napisal/-a:zazu a res? Pa kaj so to ( Rigevidon) za preprečevanje nosečnosti, če se kaj zalomi, ali kaj? JAz takšnih ne potrebujem. Potrebujem močnješe katere bom lahko pojemala do konca 21 dni, potem pa 7 dni pavza z menzo in jovo na novo. Zdej sem jo pa kr par dni prej fasal, in mi je nekaj tabletk še ostalo. No saj grem danes vmes ven, pa grem do zdrav. doma in bo vidla kaj mi bo rekla ginek.
ja, res. to so baje zelo dobre KT. za preprečitev jih pač vzameš večjo dozo.vsaj meni so tako rekli.jaz sej jih v 12h urah vzela 8. in so pomagale(če je bilo treba kaj pomagati.)!

Marcela123 napisal/-a:zazu a res? Pa kaj so to ( Rigevidon) za preprečevanje nosečnosti, če se kaj zalomi, ali kaj? JAz takšnih ne potrebujem. Potrebujem močnješe katere bom lahko pojemala do konca 21 dni, potem pa 7 dni pavza z menzo in jovo na novo. Zdej sem jo pa kr par dni prej fasal, in mi je nekaj tabletk še ostalo. No saj grem danes vmes ven, pa grem do zdrav. doma in bo vidla kaj mi bo rekla ginek.
Jst sm te dobila kot jutranje tabletke.... 2-x po 4..... Blah mi je blo slabo

- DiamondLollipop
- Komunikatorka
jas mam pa en problem. Ker sem slučajno bolj pozabljive narave in ker sem imela ta teden vse natrpano, sem v ponedeljek pozabila vzeti tabletko (diane 35). Vse lepo in prav, če jas ne bi tudi v torek pozabila vzeti
. Danes ko sem prišla iz šole sem hitro pojedla dve in sem mislila da bo vse ok. Sedaj pa sem opazila da imam krvavitev. Nevem če je menstruacija ali ne
.Je pa tak da je ta vikend en dogodek tak in res ne bi rada mela menze takrat ne
oh ta prekleta pozabljivost

oh ta prekleta pozabljivost
x.anna.x napisal/-a:sarci* napisal/-a:x.anna.x napisal/-a:če že maš ti določene kire tabletke maš.lahka greš tud v lekarno z svojo kartico in jih dobiš samoplačniško.=)
A to mislis brez recepta?
ja.sošolkiina ginekologinja je bla mesec dni na dopustu.in je šla z kartico u lekarno pa jih je lahka kupla.brez recepta.
Tnx za odgovor, bom sla ze kar jutri v lekarno.

- DiamondLollipop
- Komunikatorka