Južnjaki

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Kakšni se vam zdijo 'južnjaki'?

So čist v redu ljudje
48
42%
Na živce mi grejo
49
43%
Nimam mnenja
18
16%

Skupaj glasov: 115

BabySun
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a BabySun »

pa ka jo vsi kr neki obsojate :evil: svoje mnenje je povedla, kot vi.. vsak ma pač svojega..
sploh pa ma (PO MOJEM MNENJU) čist prav..
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Ja pa po TVOJEM MNENJU bi te tudi razjezilo, "če bi se prijavili na neko delovno mesto in bi nek južnjak (ki ima status slovenskega državljana) dobil službo prej kot vi". :wink: To pove vse o tvojem mnenju. Očitno se ne js sploh ne smem prijavt za kakšne druge službe kot za fizične delavce, da ne razjezim cele slovenije :lol:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

v našm mestu sta je bla učasih klapa 'slovencev' in 'bosancev' -neki tazga in 2 izmed slovencev sta prefukala usazga k se je delav da obvlada bosansk.... pač če je v sloveniji nj z slovenci govori slovensko, drgač nj gre dol.. in pol je pršlo do ene čist navadne, nč kj posebne pizdarje s stranji južniakov in so se naši odločl da če je po celi sloveniji to, pr nas to nebo.. in so se dobil (to je blo leta '86) sloveni in pač bosanci (srbi, hrvati..karkoli so že bli) in so se stepl in zmagal so naši in od tizga dne naprej ni blo nobenga več k bi u javnosti govoru srbsko/bosansko/karkol že pač...
že zdej, 20 let po tem nimamo problemov z njimi, če že so ne morijo, ne prefukavajo useh povrst, pustijo te namer kr mislem da se še zdej usi zavedajo leta 1986 in zato noben nč ne upa ;)

sicer smo se pa glih dons pogovarjale s sošolkami o tem, tiste k so iz tle doma use vejo za dogodek l.'86 kr je blo večina naših očetov soudeleženih (na srečo nimamo nobenga od dol tko da ni kšnih zamir, problemov..)... in večina sošolk je istga mnenja kot jst: nobene ne motjo ljudje ki se priselijo z juga, se civilizirajo, naučijo jezika, ... ampak lokalni čefurji ki majo mogoče starše iz bosne, oni so pa dol bli mogoče 2x v lajfu pa zuni govorijo z bosanskim naglasom. še huje je da se tko obnašajo tut nekateri k so čisti slovenci :roll: -no to je ena skupina ki nam gre blazno na živce..
pa da pišejo grafite o ljubljeni bosni -nj se spravjo že dol pa dol žvijo če je tok zakon.. al nevem no :?:

druga so pa uni tipi, k se jim u faco vid s kje so, in pol ne da bi se sploh potrudu govort slovensk (glede na to da živi že 10 let v sloveniji bi lahko znal vsaj osnovne besede -zdej nevem al je to res tak ponos (js na domovino ki mi ni dala nič, da bi se mogla preselt drugam in drugje služiti kruh nebi bla ponosna!) alpa je to tok tumpast narod da pač nemore dojet da so jeziki po svetu različni in da ni srbija središče sveta in sevtovni jezik.) ampak dobr.. sej nimam prot če se dobijo s klapo, pa zarad mene naj pričajo v kerem kol jeziku jim paše, ampak lohk bi pokazal mal civilizacije in se naučil par jebenih besed kako naroćiti kavo z mlekom, kako se reče prosim, hvala, pa se mal potrudl..

pr nas mamo eno družino črncev, ki so se preselil iz slonokoščene obale ene 2 let nazaj. in se usi trudjo govorit slovesnk.. tut med sabo probajo se slovensko pogovarjat (2 od njih delata v gostilni) -in njima js zmer pomagam pa povem kako se kej reče, kr se res trudjo govorit pravilno.. ampak enmu bosanvu k bo nabijal s svojim naglasom pa se tut mal nebo potrudu sm in bom zmer rekla 'oprosti, ne razumem, povej slovensko..'
to je edini način da dobijo kar naročjo, čudno, takrat pa znajo slovensko :!:

no pa sej sm itk skos eno in isto nabijam in ve me skos napadate.. še enkrat povem da prot ljudem, ki ima korenine v bosni, srbiji, črni gori...... in majo priimk na -ić, se obnašajo, oblačjo, govorijo... normalno -prot takim nimam čist nč proti... -predn me napadete ;)
Uporabniški avatar
jowko
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a jowko »

~NIA~ ne filozofiraj in blefiraj...
da ne govorim o letu 86... ti si takrat bila stara -2 (minus dve) leti tako tudi tvoje sošolke ampak zanimivo da tudi one vse vedo kaj se je takrat dogajalo... :D
Ajaaa točno ... starši so vam povedal... :roll:
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

~NIA~ napisal/-a: ampak dobr.. sej nimam prot če se dobijo s klapo, pa zarad mene naj pričajo v kerem kol jeziku jim paše, ampak lohk bi pokazal mal civilizacije in se naučil par jebenih besed kako naroćiti kavo z mlekom, kako se reče prosim, hvala, pa se mal potrudl..

govor slovensko, ker si v Sloveniji in imaš slovensko državljanstvo...
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

~NIA~ napisal/-a:
sicer smo se pa glih dons pogovarjale s sošolkami o tem, tiste k so iz tle doma use vejo za dogodek l.'86 kr je blo večina naših očetov soudeleženih

A tem se je pa res za hvalit. :?: Še dobr d vem kero lepo mesto je tole.

Pa k mam spet pouno časa :D :
~NIA~ napisal/-a:a ma mogoče kera od cece komad Lepi grome moj ampak brez besedila, karaoke al kako se reče če je samo melodila..
+ a ma kera kšn videospot od nje, po možnosti od tega komada?

A tuki si se sam hotla naučit katere besede so "grde" ... al si mogoče hotla (bohne, kaj bo pa očka reku?) poslušat komad?
~NIA~ napisal/-a:NOVO VPRAŠANJE:
kdo izvaja komad Crno u belu?
:eek:
~NIA~ napisal/-a:a ma kdo komad Ko nam brani, men se zdi da poje grašo.
k mi neče downlowdat.??

~NIA~ napisal/-a:NOVO VPRAŠANJE
CECA-ker komad od cece je tak najbl explozivn, da se da met zravn koreografijo in da ni težak za pet? (na nekem nastopu morm bit wannabe ceca, pa pojma nimam o njej)

Vse tele komade si iskala v roku zadnjega meseca. Dej punca resno enkrt premisli predn karkol rečeš. :)
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

hehe, a sm že povedala, da mi je všeč, če ma gemini preveč cajta :D
aja sončk, sj nie noben ne bi napadu in je noben ne (tko k ona nobenga ne), ampak nj se zjasn enkrat že in nj govori povsod enako pa stoji nj za svojim besedam... that is all what we want from her... :roll:
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

jagodka85 napisal/-a:pa stoji nj za svojim besedam...:
Evo tole je bil point mojga prejšnga posta. :)
Ne misilm nobenga napadat zarad njegovga prepričanja. Sam nej bo prepričanje utemeljeno pa nej stoji za njim.

Moje citiranje njenih postov kaže sam to, da si očitno za vsako temo izbere svoje prepričanje :)
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

jagodka85 napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a: ampak dobr.. sej nimam prot če se dobijo s klapo, pa zarad mene naj pričajo v kerem kol jeziku jim paše, ampak lohk bi pokazal mal civilizacije in se naučil par jebenih besed kako naroćiti kavo z mlekom, kako se reče prosim, hvala, pa se mal potrudl..

govor slovensko, ker si v Sloveniji in imaš slovensko državljanstvo...

to sm zanalš tko rekla ;)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

jowko napisal/-a:~NIA~ ne filozofiraj in blefiraj...
da ne govorim o letu 86... ti si takrat bila stara -2 (minus dve) leti tako tudi tvoje sošolke ampak zanimivo da tudi one vse vedo kaj se je takrat dogajalo... :D
Ajaaa točno ... starši so vam povedal... :roll:

tut ti vrjetno veš kaj se je dogajal med 1. svetovno vojno alpa med kšnim drugim dogodkom pa te tut še ni blo na svetu ;)
to je pač pr nas splošno znano kaj je blo takrat in zarad tega vem ;)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

gemini napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:
sicer smo se pa glih dons pogovarjale s sošolkami o tem, tiste k so iz tle doma use vejo za dogodek l.'86 kr je blo večina naših očetov soudeleženih

A tem se je pa res za hvalit. :?: Še dobr d vem kero lepo mesto je tole.

Pa k mam spet pouno časa :D :
~NIA~ napisal/-a:a ma mogoče kera od cece komad Lepi grome moj ampak brez besedila, karaoke al kako se reče če je samo melodila..
+ a ma kera kšn videospot od nje, po možnosti od tega komada?

A tuki si se sam hotla naučit katere besede so "grde" ... al si mogoče hotla (bohne, kaj bo pa očka reku?) poslušat komad?
~NIA~ napisal/-a:NOVO VPRAŠANJE:
kdo izvaja komad Crno u belu?
~NIA~ napisal/-a:a ma kdo komad Ko nam brani, men se zdi da poje grašo.
k mi neče downlowdat.??

~NIA~ napisal/-a:NOVO VPRAŠANJE
CECA-ker komad od cece je tak najbl explozivn, da se da met zravn koreografijo in da ni težak za pet? (na nekem nastopu morm bit wannabe ceca, pa pojma nimam o njej)

Vse tele komade si iskala v roku zadnjega meseca. Dej punca resno enkrt premisli predn karkol rečeš. :)

vpraša ZAKAJ sm jih iskala.. a ti skeniram seznam prireditev veselega decembra, kjer mam (proti svoji volji) 7x nastop s tem komadom.. in ne, nism ponosna na to, ampak kr je vse zmenjen pa je bolš da tej prfoxi ne ugovarjam če nečem met šuta.. bom pač to dala skos čeprov mi muska ni ušeč ;)
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

in ne, nism ponosna na to

Ja boga, da se ne boš u zemljo udrla, upam da bo čim prej mem, da te ne bojo sošolci zajebaval :roll:
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

sončk napisal/-a:
in ne, nism ponosna na to

Ja boga, da se ne boš u zemljo udrla, upam da bo čim prej mem, da te ne bojo sošolci zajebaval :roll:

noben me nebo zajebavu kr usi komi čakajo da to vidjo jaoooo :)
pa sej kwa.. sej tut profesorca ve da nism glih naudušena in edin kar mi je naročila je blo to da nj se ne delam norca iz nje kar se tiče oblačil.. sej bom objavla slike, posnetke... ;)
drgač pa 22.12 ob 18ih prireditev za javnost
C_r_N_a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a C_r_N_a »

NIA ti si res prava nacionalistka zarad takih kot si ti so nasatle vojne, skoda da sama nisi izkusla vsega pa bi bla tih pa ne tok sinfala cez druge narode.Tud slovenci niso popolni pa ka misliš d bo zdej vsak piso gor ka pa kej ga moti, pa ne mislat d so sam "juznjaki" taki d delajo sranje v mojem kraju je kr neki takih slovencev ko so trikrat hujsi!Sprijazn se da mas dobr pa slab folk, ne vse v isti kos metat pa govorit zarad par ljudi ko ti gre na živce za vse isto pa da so vsi "cefurji" taki.Pa vsak ma pravico zivet tam ko njemu pase zemlja je zemlja ni vazn kk je razdeljena po drzavaH!
BabySun
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a BabySun »

se mi zdi da se že tu gor pozna vpliv balkana
Zaklenjeno