Fitness [Združene teme]

Vse od navijačev pa tja do primarnega športnega užitka.
Odgovori
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Yazmeen, ja pomoje se tiste z lepimi postavami nad 30+ kar lepo trudijo za svoje postave. Fora je, da ko si starejši težje prideš na hitro v formo in presnova je počasnejša. Tega je tudi mene malo strah. Ampak se pomoje da s športom dosti oblikovat telo in malo prelisičiti leta.

Meni je predvsem pomembno, da skoz ne sedim. Da pešačim na poti do faksa, da grem na sprehod... To mi zaenkrat zadostuje za normalno telo. Kako bo pa čez 10 let pa ne vem. Bomo pa takrat razmišljali in se trudili. :D
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

Yazmeen napisal/-a:Sicer bom mal OT, ampak se zadnje čase začenjam sprašvat, kolk lahko kljubujemo letom, oz. staranju??? Sej se še nimam za staro (no v drugi polovici dvajsetih sm že :eek: ), ampak me pa že skrbi, če se da s športanjem prelisičit leta? Ker dejstvo je, da se telo z leti spreminja in vidm zlo mal, recmo, 35-letnic z lepo postavo, al pa sam, dokler so oblečene. A se da bit še v tridesetih ves lep, čvrst in zategnjen? Pa ne tko, da preživiš cel dan v fitnessu in ješ sam solato :? Tega me je kr mal strah, kr sm navajena imet kr lepo postavo brez kšnga športanja in kšnga hudga odrekanja pr hrani. Sam počas se bo vrjetn treba začet mal trudit za lep gištel, ne bo kr sam od sebe tak :? Ok, sj vidm kšne zvezdnice, npr. Demi Moore, ma ful hudo postavo, sam tle se že vprašaš, kolk je še naravnga, brala sm pa tud, da je presnojedka, pa po cele dneve previsi na fitnessu.

To je pa čisto od genov odvisno. Eni vložijo veliko truda, drugi manj, tretji nič. Moja mami recimo, ima 42 let in za moje pojme lepšo postavo od večine 20-letnic, nič špeha le malo celulita. Pa ne naredi za svoje telo popolnoma nič, enkrat na teden gre na daljši sprehod in to je to. Je pa res, da se na sploh zdravo prehranjuje, a ne na račun odrekanja. Vidim pa na fitnesu kar nekaj 40+ žensk, ki za moje pojme že malo obsedeno skrbijo za svojo postavo in njihov cel svet se očitno vrti samo okrog fitnesa.
Kaj se pa ti že sedaj sekiraš kakšna boš, ko boš stara 35 let. Čim manj se sekiraj, zdravo jej in ukvarjaj s športom, pa ne boš imela problemov. :) :)
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Kraj: ankaran

Neprebrana objava Napisal/-a Roisin »

Yazmeen, po moje je ful fajn, da se že zdaj začneš redno ukvarjat s športom, ne pa čakat "na stara leta". pri ženskah je predvsem problem potem, ko enkrat rodijo enega, dva, celo tri otroke. sam očitno so ene lahko še tudi po tistem v formi. sam poglej britney spears, kako hudo postavo ima v novejših videospotih. za demi moore pa mislim, da mora res ful švicat na fitnesu :)
ne vem, jst nisem neki navdušena nad svojo trenutno postavo, sem pa kr zadovoljna, pa tud celulita nimam, tko da je super. ampak ženske se mi zdi, da smo redko zadovoljne s tem, kar mamo.
glej, važno je, da se boš tud kasneje dobro počutla v svoji koži, to pa se boš po mojem mnenju le tako, da boš jedla zdravo hrano in se redno gibala. ampak prej ali slej bo gravitacija nardila svoje, to je namreč del življenja, s katerimi se nažalost nekatere ženske ne morejo sprijazniti in potem hodijo kot ena strašila okoli z zategnjenimi obrazi, kolagenastimi ustnicami, zvišanimi obrvmi in zmečejo še pa še denarja za liposukcije in druge tretmaje. s tem ni nič narobe, če je v mejah normale, sam jst osebno mislim, da je to čist nepotrebno. treba je čim več nardit zase, a treba se je sčasoma tudi sprijaznit z nekaterimi stvarmi.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Mhm, se strinjam, počas bo treba začet, ker lih kšna najstnica nism več. Sam se bom težko navadla, ker do zdej sm športala takrat, kadar me je lih pičl, pa tud jedla sm vse, kar mi je zapasal, sam mam zegn, da mam nekak v genih bolj športno postavo, čeprov nism nč delala za to in se nism nikol redila. No zdej sm kr mal ponosna nase, ker sm vsak dan vsaj pol ure na stepperju, pa pol delam še razne vaje, pa tud na prehrano sm začela mal pazt :) Pa komi čakam lepš vreme, pol pa na kolo, rolarje... :jump: Sam nekak ne bi rada postala sužnja tega načina življenja, če veste, kaj mislm. Da se bom pol do konc življenja mogla ful pazt in vsak dan športat, da se ne bom za eno kilo zredila :?
Uporabniški avatar
AniMaLisTik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a AniMaLisTik »

Yazmeen napisal/-a:Sicer bom mal OT, ampak se zadnje čase začenjam sprašvat, kolk lahko kljubujemo letom, oz. staranju??? Sej se še nimam za staro (no v drugi polovici dvajsetih sm že :eek: ), ampak me pa že skrbi, če se da s športanjem prelisičit leta? Ker dejstvo je, da se telo z leti spreminja in vidm zlo mal, recmo, 35-letnic z lepo postavo, al pa sam, dokler so oblečene. A se da bit še v tridesetih ves lep, čvrst in zategnjen? Pa ne tko, da preživiš cel dan v fitnessu in ješ sam solato :? Tega me je kr mal strah, kr sm navajena imet kr lepo postavo brez kšnga športanja in kšnga hudga odrekanja pr hrani. Sam počas se bo vrjetn treba začet mal trudit za lep gištel, ne bo kr sam od sebe tak :? Ok, sj vidm kšne zvezdnice, npr. Demi Moore, ma ful hudo postavo, sam tle se že vprašaš, kolk je še naravnga, brala sm pa tud, da je presnojedka, pa po cele dneve previsi na fitnessu.

Kje si slišala bedarijo da ješ samo solato ko vzdržuješ low bodyfat pa lepo postavo?
Jest morš vse , beljakovine , hidrate , dobre maščobe , vitamine , minerale ....
____AniMaLisTik____
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

^^ vrjetno s "solato" je mislila da moreš pazit kaj ješ in jest nemastne stvari in podobno..
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Kraj: ankaran

Neprebrana objava Napisal/-a Roisin »

Yazmeen napisal/-a:Sam nekak ne bi rada postala sužnja tega načina življenja, če veste, kaj mislm. Da se bom pol do konc življenja mogla ful pazt in vsak dan športat, da se ne bom za eno kilo zredila :?

ne vem, meni se zdi, da pol ko si starejši, da so ti pomembnejše druge stvari, razen nekaterim ekstremistom, kot sem že v prejšnjem postu omenjala. pa če nisi lih ena izmed znanih osebnosti in nisi ljudem ves čas na očeh, potem ti to po moje ne bo tako pomembnol.
jst se spomnim, kako grozna sem bila v srednji šoli, ko sem se res ful zasekirala za vsako malenkost okoli svoje postave. najprej, ker sem imela bolj majhne joške (ampak v resnici so bli čisto normalni), potem trebuh, ki ni bil mišičast, pa meča, ki mi iz neznanega razloga niso bla všeč, pa sem bla v resnici prov super.
zdej ko se bližam tridesetim ( :D ) mi je to vedno manj pomembno in zdaj na šport gledam z zdravstvenega vidika - glede na to, da v službi cel dan sedim, je potem šport odlična rešitev zame, saj nočem met problemov s hrbtenico. jst se športam zato, ker se potem dobro počutim, ker je koža bolj napeta in bolj čista, ker mam bolj čvrsto telo in brez tega ne bi mogla živet. isto je z zdravim prehranjevanjem.
yazmeen, šport mora postat del tvojega življenja. sigurno si lahko najdeš nekaj, v čemer boš uživala. :wink:
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

AniMaLisTik napisal/-a:

Kje si slišala bedarijo da ješ samo solato ko vzdržuješ low bodyfat pa lepo postavo?
Jest morš vse , beljakovine , hidrate , dobre maščobe , vitamine , minerale ....

Dobr no, to je blo v šali rečen, nism dobesedno tko misnla.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Roisin napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:Sam nekak ne bi rada postala sužnja tega načina življenja, če veste, kaj mislm. Da se bom pol do konc življenja mogla ful pazt in vsak dan športat, da se ne bom za eno kilo zredila :?

ne vem, meni se zdi, da pol ko si starejši, da so ti pomembnejše druge stvari, razen nekaterim ekstremistom, kot sem že v prejšnjem postu omenjala. pa če nisi lih ena izmed znanih osebnosti in nisi ljudem ves čas na očeh, potem ti to po moje ne bo tako pomembnol.
jst se spomnim, kako grozna sem bila v srednji šoli, ko sem se res ful zasekirala za vsako malenkost okoli svoje postave. najprej, ker sem imela bolj majhne joške (ampak v resnici so bli čisto normalni), potem trebuh, ki ni bil mišičast, pa meča, ki mi iz neznanega razloga niso bla všeč, pa sem bla v resnici prov super.
zdej ko se bližam tridesetim ( :D ) mi je to vedno manj pomembno in zdaj na šport gledam z zdravstvenega vidika - glede na to, da v službi cel dan sedim, je potem šport odlična rešitev zame, saj nočem met problemov s hrbtenico. jst se športam zato, ker se potem dobro počutim, ker je koža bolj napeta in bolj čista, ker mam bolj čvrsto telo in brez tega ne bi mogla živet. isto je z zdravim prehranjevanjem.
yazmeen, šport mora postat del tvojega življenja. sigurno si lahko najdeš nekaj, v čemer boš uživala. :wink:

Ne vem, kokr se poznam, se bom vrjetn kr sekirala, ko bom opazla, da se je moje telo začelo starat, da nism več taka, kot sm bla...pomojem me bo kr zadel. S tem ma tud moj fotr probleme, ki je star 52, sicer se ukvarja s športom, tud poklicno, ampak itak, da ne morš primerjat njegove postave zdej, al pa še 10 let nazaj. Glede športanja se pa strinjam, se tud midva s tipom skoz bolj zavedava, da bi blo fajn redno športat in mava tud skoz večjo željo po tem. Polet greva dostkrat skupi rolat, al pa hodit kam v hribe, letos si bo pa še kolo nabavu in bova še kolesarla :)
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Ekzekli. :)

To sm ugotovila tudi sama. Kaj mi pomaga zdrava prehrana in šport če sm ob tem popolnoma nesproščena in se ves čas samo sekiram? Sej me bosta stres in sekiranje ubila prej, kot pa hamburgerji in čokolada. :? In vem tudi, da mi načeloma bolj škodita.

Zato pač poskušam živet v sožitju vsega tega skupaj. Je j*****o težko, ampak se počasi premika v pravo smer. Itak ne gre skoz navzgor, so tut padci, ampak na splošno gre pa počasi in zanesljivo navzgor. Poskušam jesti zmerno in kadar mi kaj zapaše si pač privoščim. Ko se ujamem, da se začnem sekirat in obremenjevati zarad določene hrane, se opozorim in prepričujem, da ni nič hudega in da telo to pač trenutno rabi. Poskušam se ne osredotočit na zadovoljiv videz, ampak na zadovoljno mojo psiho, da sem vesela, srečna,...

Vse je v načinu razmišljanja. Ne smeš delat na način ``moram se pazit´´ .. ampak na princip: ``uživam v športu´´´ter osvojit eno ravnovesje in zmernost v prehrani, ki te ne obremnjuje in omejuje.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

No, vse tiste ki obiskujete fitnese po lj; kje se "posvetijo" tudi začetnikom? A kakšen fitnes posebno odsvetujete itd... :P

Jaz nisem bila še v nobenem fitnesu v lj, in zdej razmišljam kam bi se vpisala, ker mi ni dovolj hodit sam za vikende ko sem v domačem kraju... Nekje se mi zdi najbolj primerna Šiška..
:?:
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

Hm Yazmeen,... ti jst povem iz prve roke (30+) :)
ja tkole je - definitivno je drugač kot pri 20ih, taki pač smo. Ampak res pa ni treba pretiravat -
1 ura vadbe na dan pa normalna prehrana maš lahko čist lepo postavo. Meni se to neko strašno odpovedovanje ne zdi, itak se pa ukvarjaš s športom tud zarad drugih stvari, verjetno ne samo zato, da si suh, kajneda?
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Smreka napisal/-a:Hm Yazmeen,... ti jst povem iz prve roke (30+) :)
ja tkole je - definitivno je drugač kot pri 20ih, taki pač smo. Ampak res pa ni treba pretiravat -
1 ura vadbe na dan pa normalna prehrana maš lahko čist lepo postavo. Meni se to neko strašno odpovedovanje ne zdi, itak se pa ukvarjaš s športom tud zarad drugih stvari, verjetno ne samo zato, da si suh, kajneda?

Seveda, se strinjam. Jst ne govorim sam o tem, da si suh, jst govorim o tem, da maš lepo, čvrsto postavo, da nisi sam suh, ampak maš pa pol celulit od gležnjev do podpajske :D Ker men to še ni dost, da si sam suh. Jst sm se bolj sprašvala, kolk je treba 'žrtvovat', da si še pr 30+ lepo čvrst in zategnjen, ker pač z leti se začne vse povešat, pa tud če športaš...razn, če greš res v ekstreme in športaš vsak dan po več ur in se odpoveš razno razni hrani. Zadnč sm vidla na TV-ju eno mamico, že čez 40, je tekmovala v bodybuildingu in pomojem ni mela grama maščobe, je tud zmagala. Čeprov men osebno je to ful grda postava, je pa pokazala, da se vse da, čeprov z ogromno odrekanja.
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a hruška :) »

fun napisal/-a:No, vse tiste ki obiskujete fitnese po lj; kje se "posvetijo" tudi začetnikom? A kakšen fitnes posebno odsvetujete itd... :P

Jaz nisem bila še v nobenem fitnesu v lj, in zdej razmišljam kam bi se vpisala, ker mi ni dovolj hodit sam za vikende ko sem v domačem kraju... Nekje se mi zdi najbolj primerna Šiška..
:?:

men je ušeč fitnes na viču-->sokol vič....ne spomnm se sicer če so se mi kej posvetil 1. uro, ker sm se včlanila pred 4imi leti, ampak mislm da ti bojo razkazal fitnes in razložil uporabo naprav :) aerobika tm je pa sploh zakon, tko da js ti tega priporočam.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Men je zakon Sunny :) .

Sicer je drag, je pa zato velk, u ceno je uklučena tut sauna (u kero še nism stopla), folk je skuliran, inštruktorjeu zmer dost, tko da jih vedno lahko karkol uprašaš, če ti že sami ne povejo (men dostkrat kšn sam kej predlaga, poprau, komentira).
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Odgovori