Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

Kje si pa ti zasledila informacijo, da KT pomagajo pri depresiji?
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

LiL*PrinceSS napisal/-a:pa še moje problem..

zadnjih nekaj mesecev se mi dogaja da mam grozni pms čisto vsaki mesec, totalno sem utrujena, brez energije, depresivna, enkrat sem dobre volje, nasledni trenutek grezno tečna, pol spet v totalni depresiji in se jočem za brezveze... sej vem da naj bi bla nihanja normalna za pms, sam jaz mam dost tega, ker če mi kdo samo kaj reče v napačnem trenutku, se skregam... ni več normalno, včasih sem bla mal tečna zaj pa je katastrofa..

tabletk ne jemljem, pa sem razmišljala, da bi mi pa mogoče lahko pomagale.. kaj menite ve?

Dvomim, jaz jemljem kt pa imam take pms-je, da nisem za na Zemljo en teden pred m. Ne samo, da sem psihicno cudna, fizicno me pol manjka, boli me hrbet, glava, jajcniki, prsi ...

Raje poskusaj pms premagati s cim naravnim, recimo vec gibanja, pravilna prehrana, malo se zavestno zabavaj in zbezaj iz pms luknje in se obvladaj, sicer pa ti res ne priporocam, da samo zaradi tega zacnes s kt, ker ti ne zagotavljajo nekega uspeha ... kvecjemu lahko staknes se vec tezav po nepotrebnem. Odloci pa se sama.
LiL*PrinceSS
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ¤[MaRiBoR]¤

Neprebrana objava Napisal/-a LiL*PrinceSS »

ne da bi pomagale pri depresiji, ampak ker uredijo nivo hormonov potem tudi možno da bi to uredilo nihanje razpoloženja. vem da se včasih zgodi da so pmsji še hujši, sam sem vseeno pomislila da bi pa mogoče lahko tut v obratni smeri šlo.. pa sem pač vprašala če ma mogoče kera tako izkušnjo
To see a world in a grain of sand
and a heaven in a wild flower,
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour.
Gost

LiL*PrinceSS napisal/-a:ne da bi pomagale pri depresiji, ampak ker uredijo nivo hormonov potem tudi možno da bi to uredilo nihanje razpoloženja. vem da se včasih zgodi da so pmsji še hujši, sam sem vseeno pomislila da bi pa mogoče lahko tut v obratni smeri šlo.. pa sem pač vprašala če ma mogoče kera tako izkušnjo

Mocno dvomim, ves, vecina punc ima ravno med jemanjem kt se vecja nihanja v razpolozenju, ne poznam nobene, ki bi jo kt osrecevale na psihicnem podrocju :)

Ce pa sumis, da imas tezave (ni nujno, da je vse depresija), potem pa pojdi k osebnemu zdravniku, da te napoti k psihologu ali psihiatru. S kt pa raje pocakaj, ce jih ne rabis za zascito :wink:
Uporabniški avatar
oleander
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In My World

Neprebrana objava Napisal/-a oleander »

mene pa neki zanima...a je res da zaradi tabletk ne moreš zanositi. da obstaja možnost.
ker jst jih jemljem eno leto in me zdj kr malo stiska da ne bi mogla zanositi. sam jemat sem jih začela zaradi neredne menstruacije. jemljem pa tabletke harmonet. sicr nimm nobenih problemov z njimi, nič slabega počutja sam pa ne bi bla rada brez otroka zaradi tabletk...
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Potrjeno je, da tabletke ne zmanjšujejo plodnosti po tem, ko jih nehaš jemat, nekateri pravijo, da jo celo poveča :wink:
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
xtina
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a xtina »

Eno vprasanje...jemlem tabletke ampk ko sem nacela novo skatlco, cca 8 tabletk sm vzela potem pa 3 dni nic ker sem cist pozabila na njih oz sem jih pozabila sploh s sabo vzet na dopust...zdej jih jemlem pac naprej, vzela sem samo 1 in dobila full mocno menstruacijo...torej ponovna menstruacija po 13ih dneh...a naj jemljem tabletke naprej do 21-ete ali naj neham.... ?
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

pokliči ginekologa in ga vprašaj, kako in kaj. saj piše v navodilih, če pozabiš več kot 2 tabletki, se posvetuj z ginekologom. on ti bo najbolje znal odgovoriti. povej mu vso situacijo.
xtina
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a xtina »

rammsteingirl napisal/-a:pokliči ginekologa in ga vprašaj, kako in kaj. saj piše v navodilih, če pozabiš več kot 2 tabletki, se posvetuj z ginekologom. on ti bo najbolje znal odgovoriti. povej mu vso situacijo.

Problem je v tem da vedno ko jo nujno potrebujem je nikakor ne preklicem..ali zvoni v prazno, ali je zasedeno...danes pa do nje ne morem vec bi pa rada vedela kaj ponavadi storite ostale saj ne vem al naj danes vzamem tabletko ali ne....
Uporabniški avatar
cascada11
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a cascada11 »

Mene pa zanima še ena stvar, če ma katera med vami, odkar je tabletka, povečan izcedek (tak prozrno - bel, z neprijetnim vonjem)? k mene to fullllll mot...
Gost

cascada11 napisal/-a:Mene pa zanima še ena stvar, če ma katera med vami, odkar je tabletka, povečan izcedek (tak prozrno - bel, z neprijetnim vonjem)? k mene to fullllll mot...

Baje je mozno, da se z jemanjem kt poveca izcedek iz noznice, ampak moras lociti normalen izcedek, ki varira med menstrualnim ciklusom od tistega, ki je patoloski, torej nenormalen in je lahko znak vnetja - neprijeten vonj vsekakor ne kaze na nic dobrega, zato ti predlagam pregled pri ginekologu.
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

xtina napisal/-a:Eno vprasanje...jemlem tabletke ampk ko sem nacela novo skatlco, cca 8 tabletk sm vzela potem pa 3 dni nic ker sem cist pozabila na njih oz sem jih pozabila sploh s sabo vzet na dopust...zdej jih jemlem pac naprej, vzela sem samo 1 in dobila full mocno menstruacijo...torej ponovna menstruacija po 13ih dneh...a naj jemljem tabletke naprej do 21-ete ali naj neham.... ?

jst bi nardila 7 dnevni premor, glede na to, da že krvaviš... pa obvezno uporabli še 14 dni dodatno zaščito (1 tedn menstre pa pol še en tedn, ko že začneš jemat). ampak to ni strokoven nasvet, je le to, kaj bi jst nardila na tvojem mestu ;)
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Vprašanje. . .
Zadnje čase sem ful zmedena in v zmedi sem pomotoma vzela prvo tabletko že v sredo in ne v četrtek. Tabletke jemljem že nekaj časa vendar se mi to še ni zgodilo.
Naj jih jemljem naprej?
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

Ja.
Sharona05
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Sharona05 »

danes sem bila pri ginekologinji, v bistvu prvič, odkar imam tablete (skoraj 6 let). takrat mi je dala diane 35, ker takrat drugih primernih ni bilo.
no, in danes, pregled in odvzem brisa in mi reče, da mi bo dala yasminelle, ker že mam predolgo diane, baje premočne in da to ni v redu, da jih tako dolgo jemlješ...

me zanima, zakaj je temu tako (ta menjava), če že ima katera kakšne izkušnje, če so ji kaj bolj na široko razložili...? ni mi namreč vseeno, če sem 6 let jemala "premočne" tablete...

ve katera?
Zaklenjeno