keya napisal/-a:Zdej sem pa gin. omenila, da kakšne pa so Yasminelle, da me mikajo.. pa je rekla da če mi Diane35 ustrezajo naj raje pri njih ostanem, raje kot pa da eksperimentiram in menjavam.. pa da neve, zakaj in kdo vse tako straši mlade punce da so Diane35 tako grooznoo močne (kao že na meji da skor škodijo ker majo tulk grozno velik hormonov) ??
js sm jih jemala nekaj dni in mi je blo tako grozno slabo in sem bruhala kot hudic... js sm misla, da me bo konec od te muke in slabosti... potem sem pa preskocla na yasminelle in so boljse. vsaj slabo mi ni vec.. (tok, tok!)
Čas je vrednota, ne mineva, temveč ga uporabljamo.
jaz sem jemala KT eno leto ampak sm mela ful suho nožnico in čudno sem se počutila, tudi libido je padel.
zdaj imam pa resnega fanta ki ga obožujem in kombinirava tako da malo paziva, malo opuštevava moje dneve ovulacije, tako da takrat uporabiva tanke kondome. Ali pa tudi če je on zelo zrajcan in bi mu lahko prehitro prišlo, začneva odnos brez zaščite in si potem vmes on natakne kondom.
paziva pa toliko da se nikoli ne dava zaporedoma 2x dol ker v njegovem sečevodu ostanejo spermiji od prej ki lahko v naslednjem odnosu skupaj s predsemensko tekočino pridejo na dan. mora it potem fant na wc lulat in potem je lahko spet akcija
pa ravno tako shajava... meni je super!! je pa predpogoj to da fantu popolnoma zaupam in se mava zelo rada. mislim da se vsaka pametna punca ne bi šla dajat dol brez kondoma če bi bla to kar ena avanturca..
thaly napisal/-a:jaz sem jemala KT eno leto ampak sm mela ful suho nožnico in čudno sem se počutila, tudi libido je padel.
zdaj imam pa resnega fanta ki ga obožujem in kombinirava tako da malo paziva, malo opuštevava moje dneve ovulacije, tako da takrat uporabiva tanke kondome. Ali pa tudi če je on zelo zrajcan in bi mu lahko prehitro prišlo, začneva odnos brez zaščite in si potem vmes on natakne kondom.
paziva pa toliko da se nikoli ne dava zaporedoma 2x dol ker v njegovem sečevodu ostanejo spermiji od prej ki lahko v naslednjem odnosu skupaj s predsemensko tekočino pridejo na dan. mora it potem fant na wc lulat in potem je lahko spet akcija
pa ravno tako shajava... meni je super!! je pa predpogoj to da fantu popolnoma zaupam in se mava zelo rada. mislim da se vsaka pametna punca ne bi šla dajat dol brez kondoma če bi bla to kar ena avanturca..
Take igrice se lahko gres, ko ves, da bos imel kam dati otroka, ce slucajno zanosis. Slaba reklama za mlade punce, ki so tukaj popolnoma nepripravljene na otroke.
Nikoli nisem razumela ljudi, ki so se sli 'saj paziva'. In potem nekateri se tako pametno razglasajo, kako je to oh in sploh pogruntavscina ... Ja za njiju, bogi otrok, ce se slucajno zgodi.
thaly napisal/-a:jaz sem jemala KT eno leto ampak sm mela ful suho nožnico in čudno sem se počutila, tudi libido je padel.
mene je pa strah, da bi se kej lahko vseen zalomil, če bi na tak način pazla...
keya napisal/-a:Zdej sem pa gin. omenila, da kakšne pa so Yasminelle, da me mikajo.. pa je rekla da če mi Diane35 ustrezajo naj raje pri njih ostanem, raje kot pa da eksperimentiram in menjavam.. pa da neve, zakaj in kdo vse tako straši mlade punce da so Diane35 tako grooznoo močne (kao že na meji da skor škodijo ker majo tulk grozno velik hormonov) ??
js sm jih jemala nekaj dni in mi je blo tako grozno slabo in sem bruhala kot hudic... js sm misla, da me bo konec od te muke in slabosti... potem sem pa preskocla na yasminelle in so boljse. vsaj slabo mi ni vec.. (tok, tok!)
no jest jih pa jemčem že 2 leti in so mi res super... bobenih težav, nobenih bolečin, čista koža in urejena M...
ma ja, lejdiz, zgleda da o treba še kej sprobat, ker tole tkole nou šlo sam res se mi pa ne da vsak mesec h ginekologu hodt po nove tablete
msn, vsak azse ve kaj ej prav in kaj ne in vsak naj svojo odgovornost prevzame ko se kej zgodi.Da pa nebi smela oseba povedat svoje izkušnje glede tega da nebi kera zanosila se mi zdi pa mal brezveze.
jst sm tud dve leti sexala z zaščito "pazim", pa je blo vse ok.poznam pare ki 6 let sexajo že brez zaščite, pa jim pač rata.če res paziš paziš, je lahko dost zanesljivo.
lejdiz najbol bo da si čimprej najdete svojega sanjskega moškega tako kot sem si ga jaz potem vam bo pa tako vseeno za zaščito he he. In po možnosti ne kakega teensa ampak malo starejšega ker že malo bolj vejo kako se stvar kontrolira
MsN se čist strinjam s tabo. Ko sm bla jaz mlajša se nisem nikoli tako hecala okol tega kot se zdaj. Si pa dejansko nism takrat mislilia da je lahko umik tako zanesljiv če se ga dosledno držiš. Niti nisem pomislila na to, ker so nas v OŠ dobesedno zbombardirali s tem kako se mormo zaščitit itd.. Saj mogoče res bolje da takrat tega še nisem vedela
je pa precej delikatno to, da punce ki so ravno tam okoli 15 let stare in jih začne zanimat spolnost, seveda težje reskirajo in so tabletke dobrodošle. po drugi strani pa so tabletke ravno za tako mlado žensko telo precej škode lahko naredijo. Jaz jih pred 19 sploh nism hotla jest. In mi je malo grozljivo kako preprosto je danes za vsako 15letnico dobit tabletke.... to je čisto premlado po mojm mnenju...
*purple* po enem mesecu se realni učinki kt še ne poznajo. Tri mesece se dogajajo burne spremembe, šele po pol leta pa se pokaže dejansko stanje. Zato mislim, da z letanjem vsakič po nove kt, nikoli ne boš našla tisti pravih zase, ker po enem mesecu, dveh, treh je čisto možno, da te meče. Jaz sem imela še v četrtem mesecu jemanja take štorije z jemanjem, da sem skoraj obupala, ampak zdaj po pol leta je ok. In tako ti bo povedal vsak ginekolog. Ker je dejstvo, da so to dodatni hormoni, ki porušijo naravno ravnovesje, vzpostavijo novega in popolnoma normalno je, da se lahko ob tem pojavijo psihofizične težave.
Thaly, če to delaš z zavedanjem, da je vseeno velika možnost, da zanosiš, potem ok, delaj kaj hočeš, meni se zdi še zmeraj neprimerna zaščita, dokler si otrka zares ne želiš. To o tem, kako zna samo tvoj fant paziti pa ... ja, marsikatera se tolaži s tem, pozabi pa, da obstaja tudi predsemenska tekočina, v kateri so semenčeca, ki pa je fant ne more nadzorovati podobno kot izliva. Resda je možnost zanositve na tak način majhna, ampak dokler obstaja in je večja kot s kondomom/kt, to zame ni zaščita, ampak igra.
In vsi ti primeri, ki so seksali brez zaščite in pazili ter nikoli zanosili ... Lahko se tudi vprašamo, kako je s plodnostjo ... Vse več parov ima tovrstne težave in če x let paziš pa se nikoli nič ne zgodi, se je za zamisliti. Ker tako dobro 'paziti' se ne da - že zaradi predsemenske tekočine.
Nikogar ne napadam, raje pa vidim, da 15-letno dekle jemlje kt (če se že počuti zrelo za seks) kot da s fantom pazita ...
MsN se čist strinjam s tabo, da to ni primerna zaščita, če si otroka še ne želiš...pa tud če delaš to šest let, pa se nč ne zgodi se res lahko zamislš...ker poznam par, ki se gre tovrstno zaščito in je blo že nekaj presenečenj...tko da jst se tega ne grem, še posebej če maš redne odnose...
Punce, jaz bi morala načeti novo škatlico v soboto zjutraj, ker pa ne bom utegnila priti do G po recept se mi stvar sedaj malce zaplete. Do G lahko pridem šele v ponedeljek. Kako naj potem začnem jemati tabletke? Naslednjo soboto? Takega primera še nisem imela ampak mi ne preostane nič drugega. Kakšen nasvet morda? Bi si prebrala v navodilih, vendar jih nimam pri sebi.
Kar veliko sem prebrala, ker me je zanimalo mnenje o KT - Yasminelle.
Jaz sem jih jemala 2 leti. Na zacetku so bili problemi (vmesne krvavitve, bolecine v trebuhu) pa je potem po 3 tednih vse izginilo in je vse ok. Prej sem jemala Logest ( tudi sem imela vmesne krvavitve, samo so tudi kmalu izginile), sem pa potem sla na Yasminelle, ker se mi je voda zadrzevala, pa takoj je slo 2 kg gor, ne da bi kaj spremenila.
Zdaj pa sem nehala tudi z Yasminelle, ker enostavni mi ni bilo do seksa NIČ. To je bilo grozno, vedno suha noznica, obupno suha koza itd. Tako, da zdaj cakam da se mi naravni ciklus uredi (pred jemanjem KT sem imela redno menstruacijo). Ne vem kako bom potem. Ja KT so dobre k te ne skrbi zaradi nezaželjene nosecnosti, samo zdaj pa jeh samo 3 tedne ne jemljem je vse boljše. Pa ne mi rečt, da je to od drugih stvari. Pri merni so KT zmanjšale libido na minimum.
Punce, jaz bi morala načeti novo škatlico v soboto zjutraj, ker pa ne bom utegnila priti do G po recept se mi stvar sedaj malce zaplete. Do G lahko pridem šele v ponedeljek. Kako naj potem začnem jemati tabletke? Naslednjo soboto? Takega primera še nisem imela ampak mi ne preostane nič drugega. Kakšen nasvet morda? Bi si prebrala v navodilih, vendar jih nimam pri sebi
Tudi meni se je to nardilo. Ce prav razumem bos spustila 2 tableti (sobota, nedelja), tako da v pon vzames tableto (2), pa je ok, samo 1 teden uporabljaj kondom. Ce pa več kot 3 spustis (v 1.tednu ko bi morala ponovno začeti s škatlico) potem pa tisti mesec ne jemlji nič (ker ti nič ne pomaga pri zaščiti pa še mal zmešaš vse, ker so tvoji hormoni že začeli delovati)in počakaš na redno M in potem naprej po starem (1. dan M vzameš KT). Te prekinitve tudi niso najboj ok (samo kaj pa lahko narediš?), ker bo verjetno trajalo dalj časa da boš M dobila, potem pa spet umetni hormoni... Ja čista zmeda. Probi preidet do recepta
LP
Peony napisal/-a:Punce, jaz bi morala načeti novo škatlico v soboto zjutraj, ker pa ne bom utegnila priti do G po recept se mi stvar sedaj malce zaplete. Do G lahko pridem šele v ponedeljek. Kako naj potem začnem jemati tabletke? Naslednjo soboto? Takega primera še nisem imela ampak mi ne preostane nič drugega. Kakšen nasvet morda? Bi si prebrala v navodilih, vendar jih nimam pri sebi.
Hmm.. še vedno imaš možnost, da greš v lekarno prosit če ti jih lahko dajo & te zapišejo.. pa pač potem prineseš recept, takoj ko ga dobiš..
Je pa res odvisno, iz kje pa si?? (Kaj pa osebni zdravnik, a ti lahko napiše?:?)
Ja jst sm prej jemala diane 35 pa so mi ble d-best,tele yasminelle mi pa nekak ne odgovarjajo,tko mau čudn se počutm,čustveno mam dost nihanja pa tko.A pa je možno da zarad teh novih tabletk da mam tud bl suho nožnico med seksom?Ker vem da prej nisem mela nikol problemov s tem,a zdj kr naekrat,komi se kej dogaja mam takoj suho...