Kontracepcijske tabletke
Sestavljanka napisal/-a:Pa še jaz eno nujno vprašanje (navodila sem žal zgubila): ko sem iz ljubljane šla za vikend domov, sem pozabila KT v Lj. Tako sem bila 3 dni brez njih. Na tablici imam še 9 tablet. Naj naredim premor in počakam na menstruacijo, ali naj jih danes vzamem za nazaj (zdi se mi malo čudno), ali kaj tretjega?
V navodilih piše, da če ste pozabili več kot eno tableto iz škatle se morate posvetovati z zdravnikom. Torej telefon v roke in pokliči ginekologa.
Re: kontracepcijske tablete
maya24 napisal/-a:živjo!
jst mam en problem v zvezi z KT...
Prejšni teden sem zbolela in sem bruhala... tabletko (LOGEST) sm vzela kakšno urco prej in se baje snovi še ne absorbirajo, zato v receptu piše da je tako kot če bi izpustila tabletko....ampak mimo je blo že več kot 12 ur... v navodilih pa tko dvoumno piše zato sem se obrnila na vas če mi lahko poveste ali sem ravnala prav.
v navodilu piše da takoj prenehaš z jemanjem tabletk, narediš premor (ne več kot 7 dni) potem pa začneš z nasl škatlo, zravn piše da če ta način uporabiš lohk vedno škatlo načneš na isti dan kot ponavadi.
torej: jst sm bruhala u čet. in prenehala z jemanjem tabletk (do premora sem imela le še 2 tabletke) počakala sem še pet in sob., danes(nedelja) pa sem začela z jemanjem nove škatlice, ker ponavadi začnem z jemanjem nove škatlice v nedeljo. Skrbi me zaradi tega, ker ne vem če sem nardila prav ker je blo sm 3 dni premora... al je tko pač vredu? Če bi čakala do nasl. nedelje bi blo to več kot 7 dni (kot pa sm omenila...piše da lahko vedno začneš z jemanjem isti dan kot ponavadi). Zanima me še, če je zdaj zaščita zanesljiva tako kot ponavadi ali se zmanjša in ali sem ravnala tako kot bi morala?
Hvala za odgovore!
a katera ve kkšn konkretn odg če sm jst prou ravnala al ne?

En konkretn odgovor.. : krneki si po svoje zmučkala.
1.) bruhala si, minil je več kot 12ur po zaužitju pojma nimam od kje teb ideja da totalno prenehaš z jemanjem tabletk in kr skočiš na odmor? totalno brezveze, pojedla bi še tisti dve tabletki in potem mela 7dnevni premor.
2.) če si že vzela premor dva dni prej(totalno zabrezveze) zakaj neb mogla pač 7dni normalno počakat in pač bi v petek tabletko vzela in naslednjič podaljšala jemanje, da bi pršla na svojo preljubo nedeljo. Plus si sploh dobila menstruacijo v teh treh dnevih? Četud si je blo lih tok, da je vse zalaufal in si kr takoj skočla na tabletke nazaj.
Pomoje si naredla bedarijo skratka že s tem ko si krnekej nehala 2dni prej in če bruhaš ene 4ure po zaužitju tabletke se z njeno učinkovitostjo nič ne spremeni..če bi pa prej bruhala pa tud neb kr nehala z jemanjem ampak še eno vzela.
Glede zaščite zdj pomoje je vredu ampak poklič ginekologa in vprašej. Pa preberi navodila še enkrat, da naslednič neboš spet pobrkala vsega.
1.) bruhala si, minil je več kot 12ur po zaužitju pojma nimam od kje teb ideja da totalno prenehaš z jemanjem tabletk in kr skočiš na odmor? totalno brezveze, pojedla bi še tisti dve tabletki in potem mela 7dnevni premor.
2.) če si že vzela premor dva dni prej(totalno zabrezveze) zakaj neb mogla pač 7dni normalno počakat in pač bi v petek tabletko vzela in naslednjič podaljšala jemanje, da bi pršla na svojo preljubo nedeljo. Plus si sploh dobila menstruacijo v teh treh dnevih? Četud si je blo lih tok, da je vse zalaufal in si kr takoj skočla na tabletke nazaj.
Pomoje si naredla bedarijo skratka že s tem ko si krnekej nehala 2dni prej in če bruhaš ene 4ure po zaužitju tabletke se z njeno učinkovitostjo nič ne spremeni..če bi pa prej bruhala pa tud neb kr nehala z jemanjem ampak še eno vzela.
Glede zaščite zdj pomoje je vredu ampak poklič ginekologa in vprašej. Pa preberi navodila še enkrat, da naslednič neboš spet pobrkala vsega.
1. ja sj pravm da sm pogledala u navodilo....in nism kr neki po svoje nardila... saj mislm da ne ...če pač tko piše v navodilih... piše pa natanko takole:
(če ste izpustili 1. tableto v 3. tednu in zamudiš več kot 12 ur)
Nehajte jemati tablete iz trenutne škatle, naredite premor, ki traja 7 dni ali manj(vštejte tudi dan ko ste izpustili tableto) in nadaljujte z naslenjo škatlo. Če uporabite ta način, lahko vedno načnete škatlo na isti dan v tednu kot ponavadi.
piše natanko takole in with all respect....mislm da nism po svoje zmučkala...razn če sem pač tele navodila kj narobe razumela
2. bruhala sm pa 1.uro po zavžitju... najbrž nisi dovolj dobro prebrala...
aia pa menstro sm dobila ja...
ampak vseeno hvala za odgovor. LP
(če ste izpustili 1. tableto v 3. tednu in zamudiš več kot 12 ur)
Nehajte jemati tablete iz trenutne škatle, naredite premor, ki traja 7 dni ali manj(vštejte tudi dan ko ste izpustili tableto) in nadaljujte z naslenjo škatlo. Če uporabite ta način, lahko vedno načnete škatlo na isti dan v tednu kot ponavadi.
piše natanko takole in with all respect....mislm da nism po svoje zmučkala...razn če sem pač tele navodila kj narobe razumela

2. bruhala sm pa 1.uro po zavžitju... najbrž nisi dovolj dobro prebrala...
aia pa menstro sm dobila ja...
ampak vseeno hvala za odgovor. LP
Sestavljanka napisal/-a:Pa še jaz eno nujno vprašanje (navodila sem žal zgubila): ko sem iz ljubljane šla za vikend domov, sem pozabila KT v Lj. Tako sem bila 3 dni brez njih. Na tablici imam še 9 tablet. Naj naredim premor in počakam na menstruacijo, ali naj jih danes vzamem za nazaj (zdi se mi malo čudno), ali kaj tretjega?
Sestavljenka, tebi pa predlagam da pokličeš svojega ginekologa in vprašaš kako in kaj, ker v navodilih piše če ne vzameš več kot 1 tablete vprašaš svojega G kaj nardit... v navodilih piše samo kaj narediš če izpustiš 1 tabletko. Tko da bolje da pokličeš...
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje
-
- Sramežljivka
- Kraj: po cesti mal levo,mal desno pa si tam
živjo!
jst mam tut eno vprašanje:
jst sm 3 mesce nazaj nehala jemat kt. pa bi jih zdej spet začela jemat k bom dobila menstruacijo. pa me zanima če loh kr začnem na prvi dan menstruacije jemat iz tistih škatel k jih mam še doma...k so mi ostale 3 škatle..al nej grem h ginekologu pa se z njim posvetujem kaj nej nrdim??
hvala
jst mam tut eno vprašanje:
jst sm 3 mesce nazaj nehala jemat kt. pa bi jih zdej spet začela jemat k bom dobila menstruacijo. pa me zanima če loh kr začnem na prvi dan menstruacije jemat iz tistih škatel k jih mam še doma...k so mi ostale 3 škatle..al nej grem h ginekologu pa se z njim posvetujem kaj nej nrdim??
hvala
lajf se mi v pravo smer vrti in praw dobr se mi zdi, če iz tirow kdaj zleti!!!!!!
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje
-
- Komunikatorka
- Kraj: Ljubljana
Nnia napisal/-a:jz jih zdej začela jemt ..sam nevem konc menstre in mam zdej že 3dni kokr ene rjave izcedke ..pa že tko nehajo pa pol spet mau no zdele spet ni nč ..nevem se mi zdi d to ni čiz uredu
oh, ne sekiraj se. to je vmesna krvavitev, za katero pravijo, da se pojavlja LAHKO prve 3 mesece (pa se bo verjetno samo taprvi mesec).
Jaz sem tudi zaključila s prvo tablico in sem krvavela vseh 21 dni-čisto malo, seveda. Zdaj pa še vedno, ker je itak tisti teden, ko imam menstruacijo. Upam, da bo pri 2. tablici vse ok.
Ker ko sem cca. 3 leta nazaj začela jemati tabletke, sem krvavela le 2 dni. Po pol leta sem jih nehala jemati(zredila sem se za 8 kg-teža padla kmalu po prenehanju jemanja in zdaj imam manj kg kot pred 3 leti). Zdaj sem pa s5 začela jemati, s to razliko da druge in da sm krvavela 21 dni

Hočm te .. brez odvečnih besed!!
js mam zdej že 4 tabletke,mi jih je spet zamenala, zdele sm skor pri koncu prve tablice yarina in mam te krvavitve vsak dan že ceu mesec, js bom znorela!!! pri prejšnih so se pojavljale sam ne tok k zdej. zdej je prov velik in fuuul temnejš. js nevem mogoče ker sm šele zamenala, pa je šele prvi mesec sam js mam tega počas dost. pa še par dni nazaj me je ful začel bolet spodnji del trebuha in ni nehal par ur, tko kot pri menstri..pa sm sred mesca..menstra bo čez dobr tedn. mislim tabletke jemlm da bi loh v miru sexala s fantom, zdej mam pa že neprekidoma dva mesca menstro, mislim žurka no. sploh se ne spomnm kdaj je biu nazadne dan da nebi blo vsaj mal rjav.
prov razmišlam kaj bom, a nej jih čist neham jemat sam kaj bom pol? ma nevem beda