Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
diablo_girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a diablo_girl »

missT* napisal/-a:
diablo_girl napisal/-a:
missT* napisal/-a: Dnes je že 11. dan :? :(

Pri meni 14.. :?

Danes je 13. dan :? Ma sem že malo naveličana tega. Pa še sploh ne kaže, da se bo končalo. :(

jaz sem včeraj zaključila z prvo tablico in krvavim še vedno, zdaj je itaq teden, ko bi naj kao menstro mela, potem pa upam da se bodo stvari končno pomirile pa da bo cool, ker ne vem več sama, kje mi še telo proizvaja kri, da je toliko izločam :(
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Se je kateri zgodilo, da je prestavila začetek jemanja tablet (se pravi menstruacijo) in potem dobila vmesne krvavitve? Logest jemljem že kar nekaj časa, ta mesec pa sem skrajšala premor, da bi dobila M na drug dan. Sedaj sem na sredini tablice, pojavlja pa se krvav izcedek, kot zelo šibka menstruacija. Najbrž je to zato, ker sem zmedla ciklus, zanima pa me ali bi bilo lahko zaradi česa drugega in ali sem med temi "krvavitvami" še vedno zaščitena? Ste svoje ginekologe kdaj vprašale o tem?
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica
Kraj: Za gorami

Neprebrana objava Napisal/-a Heilie »

Maychy napisal/-a:Se je kateri zgodilo, da je prestavila začetek jemanja tablet (se pravi menstruacijo) in potem dobila vmesne krvavitve? Logest jemljem že kar nekaj časa, ta mesec pa sem skrajšala premor, da bi dobila M na drug dan. Sedaj sem na sredini tablice, pojavlja pa se krvav izcedek, kot zelo šibka menstruacija. Najbrž je to zato, ker sem zmedla ciklus, zanima pa me ali bi bilo lahko zaradi česa drugega in ali sem med temi "krvavitvami" še vedno zaščitena? Ste svoje ginekologe kdaj vprašale o tem?

Ne vem točno kaj si ti počela. Kaj misliš s tem, da si skrajšala odmor? Ta mora biti 7 dni.
Mislim, da je najbolje da pokličeš svojo ginekologinjo. Načeloma med vmesnimi krvavitvami si zaščiten. Samo če si ti kaj drugače vzela tabletke, kot je prav, ne vem kako je z zaščito.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

V navodilih piše, da lahko prestaviš menstruacijo s tem, da skrajšaš 7dnevni premor. Tako naslednjo M dobiš npr. v torek namesto četrtek. To sem mislila.

Uporabniški avatar
Boa
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Boa »

Sej tudi piše da se lahko pojavi mazenje (torej vmesno krvavenje). Si pa normalno zaščitena, ne skrbi.
Ne kadim, a vedno vžgem.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ja saj... To krvavitev bom že prenesla. Zanimalo me je, če sem normalno zaščitena ali se je zaradi tega morda zaščita zmanjšala. Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a *lilica* »

Jest mam tud eno vprašanje. Že kar nekaj časa jemljem kontracepcijske tablete, pa se mi je včeraj prvič zgodilo, da sem jo pozabla vzet. Namreč včeraj bi morala vzeti prvo tableto iz škatlice, pa sem jo pozabla in jo zato vzela danes zjutraj.
Zanima me, če sem sedaj normalno zaščitena za ta mesec, glede na to, da je bila 1. tableta iz škatlice?
Hvala za odgovor.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

*lilica* napisal/-a:Jest mam tud eno vprašanje. Že kar nekaj časa jemljem kontracepcijske tablete, pa se mi je včeraj prvič zgodilo, da sem jo pozabla vzet. Namreč včeraj bi morala vzeti prvo tableto iz škatlice, pa sem jo pozabla in jo zato vzela danes zjutraj.
Zanima me, če sem sedaj normalno zaščitena za ta mesec, glede na to, da je bila 1. tableta iz škatlice?
Hvala za odgovor.

Verjetno pise v navodilih, ali pac?
Sicer pa po moji logiki zascita ni enaka, ker najbolj pomembno je tocno jemanje v prvem in zadnjem tednu.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

MsN napisal/-a:Sicer pa po moji logiki zascita ni enaka, ker najbolj pomembno je tocno jemanje v prvem in zadnjem tednu.

Potem naj bi ta mesec uporabljala dodatno zaščito?
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

MsN napisal/-a:Verjetno pise v navodilih, ali pac?

V navodilih piše:
"Izpustili ste 1. tableto v 1. tednu: Vzemite izpuščeno tableto čim se spomnite (tudi če to pomeni, da morate vzezi dve hkrati); S preostalimi nadaljujte ob običajnem času. Naslednjih 7 dni uporabljajte dodatno zaščito.
Če ste imeli v tednu, preden ste izpustili tableto, spolni odnos, je mogoče da zanosite. Zato to takoj povejte zdravniku."

Se pravim uporabljam dodatno naslednjih 7 dni.
Kaj pa tisti spolni odnosi prej, je možnost, da zanosim, kljub temu, da sem imela normalno menstruacijo?
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Pontifex Maximus »

Sicer se ne zastopim najbolje v tabletke...najbrž, če celo škatlco zdj poješ, ne bo nč pomagal al kako? Drgač je pa tko, da kr tko tut ne zanosiš.
Gost

*lilica* napisal/-a:
MsN napisal/-a:Verjetno pise v navodilih, ali pac?

V navodilih piše:
"Izpustili ste 1. tableto v 1. tednu: Vzemite izpuščeno tableto čim se spomnite (tudi če to pomeni, da morate vzezi dve hkrati); S preostalimi nadaljujte ob običajnem času. Naslednjih 7 dni uporabljajte dodatno zaščito.
Če ste imeli v tednu, preden ste izpustili tableto, spolni odnos, je mogoče da zanosite. Zato to takoj povejte zdravniku."

Se pravim uporabljam dodatno naslednjih 7 dni.
Kaj pa tisti spolni odnosi prej, je možnost, da zanosim, kljub temu, da sem imela normalno menstruacijo?

Glej, prepisala si navodila, saj si funkcionalno pismena, ali ne?
Ti lepo pise, da moras 7 dni imeti dodatno zascito (jaz bi jo iz preventive imela raje cel mesec, ker bi me bilo strah, kondom pa tudi ni taki bav-bav). Glede odnosov pred izpustom kt pa ne vem, ker samo ti ves, ali si takrat imela spolne odnose. Ce da, je naceloma teoreticna moznost, da res zanosis, v praksi pa ne bi vedela - poklici h ginekologu, mogoce ti bo dal urgentno tabletko. Preveri pri njih, kako ravnajo v takih situacijah.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Sam zamuda je bla manj kot 12 ur, in piše, da če je manj kot 12 ur se zaščita ohrani, pa nč ne piše, da če je to prva, da pol se pa ne bi.
Gost

*lilica* napisal/-a:Sam zamuda je bla manj kot 12 ur, in piše, da če je manj kot 12 ur se zaščita ohrani, pa nč ne piše, da če je to prva, da pol se pa ne bi.

Ja glej, ce je manj kot 12 ur pa itak ni panike. Takoj bi to povedala, ne pa da napises 'vzeti bi jo morala zvecer, pa sem jo zjutraj'. To je rahlo nedefinirano in pri kt moras biti glede zamujanja malo bolj natancna, da ti lahko pomagamo. Torej papcaj zdaj to naprej, niti kondoma ne rabis, ce je manj kot 12 ur.
Uporabniški avatar
star7
Debatorica
Debatorica
Kraj: tam, kjer so zvezde

Neprebrana objava Napisal/-a star7 »

[quote="*hox*"]Vedno moraš imet premora 7 dni, ne vem zakaj ti je ginekolog reku da počakaj vmes 5, 6 dni. :roll:

ja sej tudi meni je cudno..uglavnm na nasledni mam 7 dni premora ne?
Zaklenjeno