Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
missT*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a missT* »

Peterca18 napisal/-a:
missT* napisal/-a:Jaz sem začela jemati tabletke Yarina. Prvo tabletko na prvi dan ciklusa. Vse v bi bilo vredu, če ne bi imela že deseti dan mentruacijo. Ni močna, ampak je. In nevem kaj naj? Je imela katera podobne izkušnje? :cry:

Ko sem jaz začela jemat tabletke sem imela isti problem kot ti, mislim da je blo celo več kot 10 dni. Ampak samo pri prvi škatlici, pri drugi je že bilo vse normalno. Tako da brez panike :D

Danes je že 11. dan :? :(
Hočm te .. brez odvečnih besed!!
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ashley*** »

Te vmesne krvavitve so full pogoste, ko začneš jemat tabletke/menjaš tabletke.. brez panike, bo minil, ko se telo navadi na novo vrsto hormonov, ki jih vsak dan prejema.
Uporabniški avatar
diablo_girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a diablo_girl »

missT* napisal/-a: Dnes je že 11. dan :? :(

Pri meni 14.. :?
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

sleepyheadgirl napisal/-a:
*ka!a* napisal/-a:evo, spet se oglašam. Zdej jemlem ( 2. dan ) KT in že me je začela srbet koža in na obrazu so se pojavili mozoljčki. Zdej pa me zanima, a so teli mozoljlčki zgolj začasno, dokler se telo pač navaja na hormone, al bo zmer tko oz. še huje? ker s kožo in mozolji prej nisem imela takšnih problemov-pubertetniški mozolji ke pa sm kakšen :/

kere pa jemleš če smem prašat sam

yasminelle :D
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

LoveLy* napisal/-a:jaz bi pa najraje šla na Jasminelle(sej nevem če sem prav napisala)..ker mam logesta že vrh glave.... :?

Jaz sem bla dans na pregledu, sem zdaj 5 let jemala Logest, zdaj mi je pa dala Yasminelle, pa bom vidla kako bo.

Zakaj gre pa tebi Logest tolk na živce?
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

zakaj pa vam tolkim ginekologi menajo tabletke?? :? ok razumem, da se jih menja, če imaš res težave, sam vas je pa kr velik tle, ki ste jih menjale...
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

Ma meni sploh ne vem zakaj mi jih je menjala. Me je vprašala, če sem zadovoljna z Logestom, pa sem rekla, da načeloma sem, da pa opažam, da sem se za kake 4 kg zredila (ker je to v obdobju 5 let, najbrž ni zarad KT), pa da kao opažam več celulita, pa je rekla, da mi bo dala Yasminelle, ker so isto močne ko Logest, da pa ne zadržujejo vode al neke takega. Pol pa sem vprašala, če lahko pričakujem kake posebne težave ob menjavi, pa je rekla, da ne in da bi vse moglo bit ok, da pa če ne bom zadovoljna, pa naj pridem nazaj, pa mi bo spet dala Logest, če bom želela. :)

Torej menjava za brezveze, oziroma, da naj bi kao imela manj celulita. :lol:
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Men je tut menjala,brez nekega posebnga uzroka..Rekla je da lahk sam dobim umesne krvavitve..pa da nej me ne skrbi,da je to pač pogosto k se menja..zaenkat ni nč ;) jemlem jih pa šele11dni..tku da ne morm rečt nč konkretnga ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
urshaster
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ma ene rovte bogu za hrbtm:D

Neprebrana objava Napisal/-a urshaster »

mene sam neki zanima sj tabletke varujejo tud tist tedn k začneš jemat čist druge k jest sm prej jemala Logest zj mam pa ene druge? pa varujejo tis tedn k maš pač pauzo an? sam zih ne tok kokr k jh jemleš
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

jaaaaaaaaaaaooooo! valda da un teden ne varujejo tok. takrat so samo 50% tko da se ful pazi veš! :?

mogoče bi pa lahko prebrala navodila :!: al pa pobrskala par strani nazaj, ker čist na vsaki strani to ena punca vpraša. katastrofa, da folk neki jemlje, pa sploh ne ve, zakaj se gre :roll:

ps: prva izjava je sarkastična. da nau zdej cele razprave na to temo al varujejo al ne, ker VARUJEJO VES ČAS, cel mesec, dokler jih jempješ REDNO ob približno isti uri... :x
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica
Kraj: Za gorami

Neprebrana objava Napisal/-a Heilie »

^^ Haha jst sem se pa že misla začet razburjat kaj se greš, da govoriš da ne varujejo...dobr da sem do konca prebrala :D
Uporabniški avatar
star7
Debatorica
Debatorica
Kraj: tam, kjer so zvezde

Neprebrana objava Napisal/-a star7 »

missT* napisal/-a:
Peterca18 napisal/-a:
missT* napisal/-a:Jaz sem začela jemati tabletke Yarina. Prvo tabletko na prvi dan ciklusa. Vse v bi bilo vredu, če ne bi imela že deseti dan mentruacijo. Ni močna, ampak je. In nevem kaj naj? Je imela katera podobne izkušnje? :cry:

Ko sem jaz začela jemat tabletke sem imela isti problem kot ti, mislim da je blo celo več kot 10 dni. Ampak samo pri prvi škatlici, pri drugi je že bilo vse normalno. Tako da brez panike :D

jst jemljem tudi Yarino in sm pri prvi škatlici prvi tedn mela krvavitev, ma na sreco pol ne vec...
Uporabniški avatar
star7
Debatorica
Debatorica
Kraj: tam, kjer so zvezde

Neprebrana objava Napisal/-a star7 »

js mam eno vprasanje...
jemljem Yarino (2.škatlico) pa moj G mi je rekel da ko popijem prvo škatlico naj počakam 5 dni in 6 dan uzamem novo tableto (iz nove škatlice) in tko sm nardila. zdej pa sm opazla, da v navodilih, pa tudi drugi okol govorijo, da je premor 7dni in se tabletko uzame 8dan...tko da zdej newem kako naj naprej delam in če sm zdej kej zasrala če sm tko nardila?
pa se to..je torej res da si po prvem tednu (prvič) jemanja KT tko zaščiten, da ne rabis se kodoma zravn, ne?
mogoce je komu cudno vprasanje, ampak prvic jemljem KT
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Vedno moraš imet premora 7 dni, ne vem zakaj ti je ginekolog reku da počakaj vmes 5, 6 dni. :roll:

Zaščitena si takoj če si jih začela jemat takrat ko bi jih mogla, se pravi prvi ali drugi dan menstruacije.
Uporabniški avatar
missT*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a missT* »

diablo_girl napisal/-a:
missT* napisal/-a: Dnes je že 11. dan :? :(

Pri meni 14.. :?

Danes je 13. dan :? Ma sem že malo naveličana tega. Pa še sploh ne kaže, da se bo končalo. :(
Hočm te .. brez odvečnih besed!!
Zaklenjeno