Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
star7
Debatorica
Debatorica
Kraj: tam, kjer so zvezde

Neprebrana objava Napisal/-a star7 »

Jst zdej 1mesec jemljem Yarino, kakšne mate izkušnje z temi KT?
glede stranskih učinkov pa tko..
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

star7 napisal/-a:Jst zdej 1mesec jemljem Yarino, kakšne mate izkušnje z temi KT?
glede stranskih učinkov pa tko..

Ne razumem, zakaj na vsaki strani ena in ista vprasanja. Malo pobrskaj po 276 straneh in sigurno bos nasla prav vse odgovore na prav vsa vprasanja.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Vas kdaj med jemanjem tabletk bolijo prsi? Mene so začele pa me ne bolijo vsak mesec ... Kaj bi to bilo?
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

ženska napisal/-a:Vas kdaj med jemanjem tabletk bolijo prsi? Mene so začele pa me ne bolijo vsak mesec ... Kaj bi to bilo?

Ja, mene so na zacetku jemanja ful ... pa tako obcutljive bradavice sem dobila - v negativnem smislu, prav moti, ampak se stabilizira, ne vem pa ali je to posledica jemanja kt.
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a lolika69 »

Ti mogče rastejo? Al pa da te bolijo pred menstruacijo?
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Ne vedno. Zdaj sem na sredini tablice.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

*ka!a* napisal/-a:hej! Sama sem danes dobila KT Yasminelle, in me zanimajo vaše izkušnje s tovrstnimi tabletkami? A so v redu za vas ipd? Hvala :)

js sm najprej pila Diane35, zdej sm pa zamenjala z Yasminelle in sm lihkr končala prvo škatlico...kšnih velikih sprememb nism opazla, niti u želju po spolnosti, niti u kg (k ene pravjo d so celo shujšale zrd teh tablet), niti u razpoloženju...verjetno bo tud vnaprej use okej...je pa res odvisno od človeka do človeka...
*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *FaLLeN*AnGeL* »

Jz sm eno leto jemala Logest... name niso mele preveč dobrega vpliva. Ful sm menjavala razpoloženja, enkrat je blo use kul, čez pet minut že vse drugač itd. Najhujš od usega je blo to, da sm se po njih zredila usaj ene 5 kg, sm šla h ginekologu in sm sestri rekla, če jih lahko zamenjam ful je sprašvala zakaj in ko sm ji povedala razlog mi je rekla, da dokler se ne zredim več kot 8 kg mi ne bojo menjal :eek: .
No en mesec nazaj sm jih nehala jemat, ker jih itak ne potrebujem več in zdej sm dobila prvo menstruacijo (po prekinitvi tablet) in je tooook bolel, da me strese usakič, ko se spomnim na to. Zdej sm se pa odločila, da se bom lepo naročila za pregled in bom menjala na Yasminelle. Potem pa bo kar bo, če ne druzga usaj menstruacije ne bodo tako boleče :) .
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Peony »

Jaz sem jemala logest (mislim da slabe dve leti). Sprva so bile super, nobenih vmesnih krvavitev, nobenih bolečin, tetka tip top itd, medtem, ko je kolegica ob jemanju le-teh imela čiste zmešnjave.
No, potem po teh slabih dveh letih pa so se začeli moodswingi in to čisto preveč pogosto. Ganila me je kakšna reklama, ko sem gledala tv in se ob koncu le-te (pa vsi vemo koliko sekund trajajo običajne reklame) imela že čisto solzne oči. Če si me takrat kaj pohvalil ali ravno obratno, graja, sem tudi lahko začela jokat.

Kriza kar se tega počutja tiče, zato sem jih zamenjala za Yasminelle in zanekrat so super. Zredila se nisem nič (tudi po Logest se nisem), počutje je odlično (vsaj ni več menjavanja razpoloženj) edino za M ne vem kako bo, ker sem šele pri drugi škatlici nekje na sredini. Bomo videli.
succubus
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a succubus »

čaw!

no, danes sem začela z jemanjem diane 35 (prej sem imela logest 5 let, ampak sem zaradi težav z mozolji želela sprobat druge, pa mi je predpisala diane). zjutraj sem se sicer že zbudila z glavobolom in rahlo vnetim grlom in pol sem vzela še prvo tabletko diane, ker mi je rekla naj vzamem prvo prvi dan menstruacije. zanima me, po kolikem času se pokažejo stranski učinki, če se? a je to lahko že po eni, dveh urah al kasneje? ker ne vem ali je ta glavobol od tega, da sem se mogoče prehladila, al je kriva tabletka, pa še nekaj se mi je začelo vrtet, pa spi se mi cel čas odkar sem vzela tabletko. aja, pa proti glavobolu pa vročini lahko vzamem lekadol, ni nič narobe, tud če jemljem te tabletke? (vem da se to vprašanje zdi glupo, sam tolk slabega ste že napisale o teh tabletka, da več ne vem, kaj naj).

hvala :)
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Jaz sem vedno, če me je bolela glava ali pa sem imela kakšno podobno težavo, vzela lekadol, kljub temu, da sem na tabletkah. Tako da po moje to ne bi smela biti težava. :)
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

jst jemlem Diane že ene 2 leti, pa nikol ni blo stranskih učinkou... pomoj d je zard prehlada tale glavobol, sploh če te je bolela glava predn si uzela prvo tabletko... lekadol al pa kej druzga prot glavobolu pa tud jest večkrat uzamem (ker mam močne glavobole na cajte), pa še nikol ni blo nič narobe... koža se mi je tud lepo popraula, tud mastna ni več tolk kot je bla prej... je pa res d so mal močnejše kt ostale tabletke, tko da boš mogoč rabla kšn dan da se jih navadš (predvidevam)... upam da ti bojo uredu...
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

lekadol ne vpliva na učinek KT!!
Uporabniški avatar
*Lally*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a *Lally* »

Mene pa neki zanima...
Js sm jedla par let nazaj prvo Logest in sm jih zaradi preveč negativnih stranskih učinkih (glavoboli, zmanjšan libido, bolj suha nožnica, nihanje razpoloženja ipd) zamenjala za Cilest. Potem jih pa nisem več rabla in sm jih nehala jemat.
Zdj sm se pa odločla, da bi šla spet na tabletke.. ker sm že velik slišala o teh ta novih Yarina in Yasminelle, me pa zanima, če je tuki kakšna k je isto menjala iz Logest/Cilest na katere izmed teh novih, in kakšne so izkušnje? A je možno (ker imajo vse te navedene tablete podobno količino hormonov), da se bo zgodba z glavoboli in drugimi negativnimi strankimi učinki ponovila al tuki to nima vpliva?... mal me skrbi zdj... :?
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

*Lally* a prejšnje strani nisi prebrala? Jaz sem tam napisala mojo izkušnjo z menjavo. :D
Zaklenjeno