Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ Sam baje je blo dejansko treba pisat pač ˝prošnjo˝ za štipendijo..čeprov sm jst tud pisala prošnjo za mesto na fakulteti...Joj sm zasrala noooo.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

pa sam sj, kaj nj bi blo sploh drugač? pr vsebini mislm... kr okey lohk bi kot razlog dal denarne težave al pa kj tazga. jst sm drgač pisala o tem d me ful zanima kemija pa molekule pa to, pa d bi en let rada šla ke zrd priporočil d majo ful dobre metode dela
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tmalaa »

Pomojem sploh ne igra neke bistvene vloge o čemu si pisal.. mogoče bo kako odstopanje za 1 točko ali 2..
Ker itak si se moral hvalit, kok si dober v kemiji itd. pa če si pisal za štipendijo al pa za vpis na določen fax..

Jst sm razumela tisto tko.. Bla sta dva faxa in sicer Trinity college Cambridge (chemistry) in še tist ta drug.. Na vsakem sta bla razpisana dva prosta mesta, ampak ne za fax, ampak za štipendijo (grant - kokr je tam pisalo)..
Moral si pač pojasniti, zakaj si se sploh vpisal na ta fax + zakaj misliš, da si ti primeren kandidat za štipendijo..

Tud na koncu navodil je pisalo, da bodo potencialne kandidate poklicali na intervju in da se bodo pol odločli, komu dodelit štipendijo.. al nek v takem smislu..
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Lučkica napisal/-a:ok, punce... gledam ene ste se že učile slovo. pohvaljene. js sm zdej pršla dam in bom začela ;(

Uf.. Sm že misnla, da sm edina..
No jst se jo bom tud zdej začela.. Zdej sm začela z učbenikom iz 1. letnika in upam, da bo šlo hitr.. Še dobr, da je dosti takih stvari, k ne pride v poštev za slovnico - dejavniki, faze sporočanja, nastanek slo. jezika, indoevropski prajezik itd. :D
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

ja, sj jst sm pol še neki nabijala d bi to blo sam za eno leto, d sm se vpisala drgač v lublano, k je bil en kasnejši šolski let. intervju sm pa n konc umenila d upam d me bodo kmal obvestil o datumu. tko kr neki...
ja esej so pa dal tud naslabša možna naslova...

aya, a ma mogoče kera bajlo na maturi?
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

grant1 [gra:nt] noun dovoljenje,
uslišanje; dar, dotacija, podpora,
štipendija, subvencija; prenos
premoženja;

Js sem pisala za stipendijo.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

ja sj. hinavci pač. prov loterija. namest da bi iskal znanje te klele zajebavajo
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Smlk. :( Upam da ne bo šlo preveč točk zaradi tega pisma. Pa še slušno B je blo čist bedno...
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lučkica »

anyway... ti campusi so namenjeni dobrim študentom in iz vsake države se jih lahko nekaj prijavi. vzamejo najboljše. tko da smo mi (vsi s katerimi sem se kasneje pogovarjala vzeli tako). grant: verb: formal: to give or allow someone something, usually in an official way.

in če pogledamo iz druge strani... v prošnjah za štipendijo jih ne zanima samo znanje kemije. ampak moraš napisat tud nekaj svojega življenjepisa, dat zravn dokazila o uspehu ipd.

nima veze... js zaupam v mojga sošolca, nadpovprečno nadarjenega za angleščino, ki je pisal kot da se prijavlja na prosto mesto. če smo pa zaje**al, smo pa zaje**al... vsaj 2 točki za obliko bom imela :)
Uporabniški avatar
_TheCosmoGirl_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a _TheCosmoGirl_ »

somebody napisal/-a:aya, a ma mogoče kera bajlo na maturi?

js mam :( in ne, nism prevec navdusena :?
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Mene pa še neki zanima pr slušnem (del A), zadnja poved k je bla kao da naj pokličejo za finančno podporo (financial support).. Kaj je blo tle T al F? K eni so rekli da je blo kao T, drugi pa F k naj bi samo prosili za čim več prostovoljceu in da od finančne podpore ni blo neč..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka

[vanessa] napisal/-a:Mene pa še neki zanima pr slušnem (del A), zadnja poved k je bla kao da naj pokličejo za finančno podporo (financial support).. Kaj je blo tle T al F? K eni so rekli da je blo kao T, drugi pa F k naj bi samo prosili za čim več prostovoljceu in da od finančne podpore ni blo neč..

Jst sm dala T.. Kokr se spomnem, je celo številko povedala..
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka

js mam: F,T,T,T,F,T

sem od soseda vidla k je krogce barvov, pa me je isto rešu za tazadnga :) js sm tud 1. k smo poslušal preslišala tistga sina :) ampak sm na srečo 2. slišala.
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka

katera besedila so možna pri slovenščini? vabilo, zahvala, prošnja? še kej?
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a porcelain »

Lučkica napisal/-a:js mam: F,T,T,T,F,T

tako je :gut:
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Zaklenjeno