Matura [Združena tema]
Pomojem sploh ne igra neke bistvene vloge o čemu si pisal.. mogoče bo kako odstopanje za 1 točko ali 2..
Ker itak si se moral hvalit, kok si dober v kemiji itd. pa če si pisal za štipendijo al pa za vpis na določen fax..
Jst sm razumela tisto tko.. Bla sta dva faxa in sicer Trinity college Cambridge (chemistry) in še tist ta drug.. Na vsakem sta bla razpisana dva prosta mesta, ampak ne za fax, ampak za štipendijo (grant - kokr je tam pisalo)..
Moral si pač pojasniti, zakaj si se sploh vpisal na ta fax + zakaj misliš, da si ti primeren kandidat za štipendijo..
Tud na koncu navodil je pisalo, da bodo potencialne kandidate poklicali na intervju in da se bodo pol odločli, komu dodelit štipendijo.. al nek v takem smislu..
Ker itak si se moral hvalit, kok si dober v kemiji itd. pa če si pisal za štipendijo al pa za vpis na določen fax..
Jst sm razumela tisto tko.. Bla sta dva faxa in sicer Trinity college Cambridge (chemistry) in še tist ta drug.. Na vsakem sta bla razpisana dva prosta mesta, ampak ne za fax, ampak za štipendijo (grant - kokr je tam pisalo)..
Moral si pač pojasniti, zakaj si se sploh vpisal na ta fax + zakaj misliš, da si ti primeren kandidat za štipendijo..
Tud na koncu navodil je pisalo, da bodo potencialne kandidate poklicali na intervju in da se bodo pol odločli, komu dodelit štipendijo.. al nek v takem smislu..
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
Lučkica napisal/-a:ok, punce... gledam ene ste se že učile slovo. pohvaljene. js sm zdej pršla dam in bom začela
Uf.. Sm že misnla, da sm edina..
No jst se jo bom tud zdej začela.. Zdej sm začela z učbenikom iz 1. letnika in upam, da bo šlo hitr.. Še dobr, da je dosti takih stvari, k ne pride v poštev za slovnico - dejavniki, faze sporočanja, nastanek slo. jezika, indoevropski prajezik itd.

Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
ja, sj jst sm pol še neki nabijala d bi to blo sam za eno leto, d sm se vpisala drgač v lublano, k je bil en kasnejši šolski let. intervju sm pa n konc umenila d upam d me bodo kmal obvestil o datumu. tko kr neki...
ja esej so pa dal tud naslabša možna naslova...
aya, a ma mogoče kera bajlo na maturi?
ja esej so pa dal tud naslabša možna naslova...
aya, a ma mogoče kera bajlo na maturi?
anyway... ti campusi so namenjeni dobrim študentom in iz vsake države se jih lahko nekaj prijavi. vzamejo najboljše. tko da smo mi (vsi s katerimi sem se kasneje pogovarjala vzeli tako). grant: verb: formal: to give or allow someone something, usually in an official way.
in če pogledamo iz druge strani... v prošnjah za štipendijo jih ne zanima samo znanje kemije. ampak moraš napisat tud nekaj svojega življenjepisa, dat zravn dokazila o uspehu ipd.
nima veze... js zaupam v mojga sošolca, nadpovprečno nadarjenega za angleščino, ki je pisal kot da se prijavlja na prosto mesto. če smo pa zaje**al, smo pa zaje**al... vsaj 2 točki za obliko bom imela
in če pogledamo iz druge strani... v prošnjah za štipendijo jih ne zanima samo znanje kemije. ampak moraš napisat tud nekaj svojega življenjepisa, dat zravn dokazila o uspehu ipd.
nima veze... js zaupam v mojga sošolca, nadpovprečno nadarjenega za angleščino, ki je pisal kot da se prijavlja na prosto mesto. če smo pa zaje**al, smo pa zaje**al... vsaj 2 točki za obliko bom imela

- _TheCosmoGirl_
- Komunikatorka
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Mene pa še neki zanima pr slušnem (del A), zadnja poved k je bla kao da naj pokličejo za finančno podporo (financial support).. Kaj je blo tle T al F? K eni so rekli da je blo kao T, drugi pa F k naj bi samo prosili za čim več prostovoljceu in da od finančne podpore ni blo neč..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
[vanessa] napisal/-a:Mene pa še neki zanima pr slušnem (del A), zadnja poved k je bla kao da naj pokličejo za finančno podporo (financial support).. Kaj je blo tle T al F? K eni so rekli da je blo kao T, drugi pa F k naj bi samo prosili za čim več prostovoljceu in da od finančne podpore ni blo neč..
Jst sm dala T.. Kokr se spomnem, je celo številko povedala..