Kaj je za vas debela ženska?

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

cacao. napisal/-a:Dokler je dotična gospa na sliki ponosna na svoje telo in je zdravnik ni opozoril na zdravstvene težave, naj kar bo takšna....
A misliš, da nima zdravstvenih težav? Da z lahkoto prenaša okoli lastno težo, nima težav z dihanjem, koleni, zamaščenih notranjih organov itd.? Ne bi rekla.

*purple* napisal/-a:Postava ti NIKOLI ne bo prinesla sreče.Sam tok.
Ni to ravno neka absolutna resnica.
Zase vem, da bi bila zelo nesrečna, če bi imela recimo 10 kg plusa od zdajšnje teže - ker se ne bi dobro počutila v svoji koži. :wink:
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

*purple* napisal/-a:.Postava ti NIKOLI ne bo prinesla sreče.Sam tok. :wink:

Jest se pa s tem 100% strinjam. :) Sem živ dokaz.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

metuljčica* napisal/-a:
Zase vem, da bi bila zelo nesrečna, če bi imela recimo 10 kg plusa od zdajšnje teže - ker se ne bi dobro počutila v svoji koži. :wink:

ja, ker tebi očitno veliko pomeni mnenje okolice, mnenje ljudi, ki kot dobro in zdravo sprejemajo samo vitko.
nihče ne reče, da ženska na sliki nima zdravstvenih težav, ampak pazi, tudi veliko suhih žensk ima težave. sama poznam mamino prijateljico, ki je vso svojo mladost pazila, kaj je, ker je na vsak način želela biti suha. sedaj ima take težave z zdravjem, da mora vsak teden v bolnišnico na preiskave.

ni toliko v tem, kakšen si. važno je, da poslušaš svoje telo, ki ti natančno pove, kdaj je lačno, kaj mu paše. in tudi če bi se jaz zaradi tega zredila za 10kg nikoli nebi prenehala jesti tisto, kar mi paše. jaz se bom vedno počutila dobro v svoji koži, naj prijatelji, znanci, naključni ocenjevalci rečejo karkoli.

in kot je že purple napisala, nikoli se ne bom odpovedala polnočni pici ali kebabu ali romantični večerji samo zaradi tega, da bon naslednji dan imela kilogram več.
sicer pa ja, kakor kdo.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

gaby_ napisal/-a:
metuljčica* napisal/-a:

ja, ker tebi očitno veliko pomeni mnenje okolice, mnenje ljudi, ki kot dobro in zdravo sprejemajo samo vitko.
nihče ne reče, da ženska na sliki nima zdravstvenih težav, ampak pazi, tudi veliko suhih žensk ima težave. sama poznam mamino prijateljico, ki je vso svojo mladost pazila, kaj je, ker je na vsak način želela biti suha. sedaj ima take težave z zdravjem, da mora vsak teden v bolnišnico na preiskave.

ni toliko v tem, kakšen si. važno je, da poslušaš svoje telo, ki ti natančno pove, kdaj je lačno, kaj mu paše. in tudi če bi se jaz zaradi tega zredila za 10kg nikoli nebi prenehala jesti tisto, kar mi paše. jaz se bom vedno počutila dobro v svoji koži, naj prijatelji, znanci, naključni ocenjevalci rečejo karkoli.

in kot je že purple napisala, nikoli se ne bom odpovedala polnočni pici ali kebabu ali romantični večerji samo zaradi tega, da bon naslednji dan imela kilogram več.
sicer pa ja, kakor kdo.

eto, lepo napisano :gut: do zadnje pikice!
metuljčica, če ti sebi nebi bila všeč in če bi se sikirala zarad tega, je to popolnoma tvoj problem.pa bodi zafrustrirana če želiš, ostali smo pač drugačnega, boljšega mnenja :)
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

mislim, da večina žensk v tej temi s svojo postavo ni zadovoljnih, ker drugače ne bi bilo toliko kreganja ...
briga me, če kdo o meni misli, da sem recimo anoreksična ...
da se bom še s tem obremenjevala? ah ... vsak naj bo tak kot mu najbolj paše.
Ampak me ne bo nihče prepričal v lastno srečo, če se tako razburja, ko nekdo nekaj reče ...

Če je človek zdrav in srečen v svojem telesu, naj bo suh ali okrogel. Ker zdravje je tisto, kar na koncu šteje.

Je pa res, da si jaz ne bi dovolila, da bi se tako zredila.

In mnenje okolice nima nič s tem. Kot gaby_ dopoveduje metuljčici* ... jaz se ne bi počutila dobro ... in tudi to ni nobena frustracija. To je samo samokritika ... in ja, samokritika je (včasih) zelo dobra stvar. Tako kot samokontrola. Pojesti 12 krofov, ker so tvoje oči lačne, želodec ima pa dovolj. Znati moraš sam sebi reči ne in vedeti kdaj imaš dovolj. Pa ista stvar je z alkoholom. Ko je meja dosežena, si rečeš Dovolj je. Če pa te kontrole nimaš, se pa lahko vsak dan plaziš po kolenih domov, v spremstvu tigra.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Se stinjam z bejbiko.

Jaz sem posredno že večkrat slišala oznake da sem anoreksična in v obraz, da me nič ni. To seveda ni tako, jem vedno ko sem lačna in toliko, da sem sita, včasih še celo več. Res pa je da ponavadi to znese manj hrane od drugih.

In če bi se zredila za 10kg, ali tudi za 5kg na hitro in brez pravega razloga (recimo nosečnost je dober razlog :razz:) ne bi bila zadovoljna s sabo. Pa sploh ne zaradi okolice, ampak zaradi sebe, ker jaz sebe debelo ne bi mogla gledati, zato ker vem, da sem naravno suha in bi debelost pomenila, da je z menoj nekaj narobe.

Ampak tako je pri meni, ne pravim, da je z vsakim debelim dekletom nekaj narobe. Pri meni bi se šlo za samokritiko in odločenost, da sem takšna, kot hočem biti - zaradi sebe, in ne zaradi mnenja okolice, ki bi me sicer tudi debelejšo sprejemala.

Ampak ok, na koncu dneva vseeno ne premišljujem o teži, ko se pogledam v ogledalo sem zadovoljna s sabo in to bi želela za vsako punco.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a ena pač »

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 17:33, skupaj popravljeno 1 krat.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

g00fy_qa napisal/-a:Se stinjam z bejbiko.

Jaz sem posredno že večkrat slišala oznake da sem anoreksična in v obraz, da me nič ni. To seveda ni tako, jem vedno ko sem lačna in toliko, da sem sita, včasih še celo več. Res pa je da ponavadi to znese manj hrane od drugih.

In če bi se zredila za 10kg, ali tudi za 5kg na hitro in brez pravega razloga (recimo nosečnost je dober razlog :razz:) ne bi bila zadovoljna s sabo. Pa sploh ne zaradi okolice, ampak zaradi sebe, ker jaz sebe debelo ne bi mogla gledati, zato ker vem, da sem naravno suha in bi debelost pomenila, da je z menoj nekaj narobe.

Ampak tako je pri meni, ne pravim, da je z vsakim debelim dekletom nekaj narobe. Pri meni bi se šlo za samokritiko in odločenost, da sem takšna, kot hočem biti - zaradi sebe, in ne zaradi mnenja okolice, ki bi me sicer tudi debelejšo sprejemala.

Ampak ok, na koncu dneva vseeno ne premišljujem o teži, ko se pogledam v ogledalo sem zadovoljna s sabo in to bi želela za vsako punco.

no, jaz pa zate nikoli ne bi rekla, da si anoreksična. ponavadi imajo take oznake tiste babice. tudi meni včekrat pravi, zakaj nič ne jem. :eek:

je res, da se recimo ti nebi dobro počutila v svoji koži, če bi se zredila za 10kg, torej se ne smeš zrediti ali pa moraš shujšati. nihče ni rekel, da se moraš obvezno dobro počutiti pri kilogramih, ki jih imaš.če nisi zadovoljen, boš pač hujšal, ampak ne zaradi družbe in okolice, ki kot edino pravilno sprejema vitko, temveč zaradi sebe, ker sam sebi tak nisi všeč, ker te skrbi tvoje zdravstveno stanje, ipd.. moj point je bil, da tudi če si močnejše postave, se lahko počutiš dobro v svoji koži. torej tudi če se zrediš za 10kg, se lahko nekdo počuti dobro. in samo to je potem pomembno.

(aja, pa vsekakor ne vzpodbujam lenarjenja in prekomernega uživanja hrane. kot je bejbika napisala, je se takrat, ko je lačen želodec, ne ko so lačne oči.)
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

gaby_ napisal/-a:no, jaz pa zate nikoli ne bi rekla, da si anoreksična. ponavadi imajo take oznake tiste babice.

Ja saj anoreksična sem po mnenju punc, ki bi ubijale, da bi bile jaz. :razz: Babice pa itak vedno menijo da nas je treba rediti.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

:D zakaj se mi zdi, da vem, koga imaš v mislih.
sicer pa ljudje zelo pogosto zamenjujeo besedo vitka z besedo anoreksična. vsaka punca, ki je suha je za njih anoreksična. anoreksija pa je bolezen, ki kot posledico sicer prinaša vitkost, ampak sama po sebi to niti podrazno ni. če bi recimo meni nekdo rekel, da sem anoreksična, bi mene to prizadelo, četudi bi vedela, da misli vitka.
in ja, se strinjam, da te ponavadi za anoreksično označijo tisti, ki ne prenesejo tvoje suhljate postave. :?
hvlabogu takih kritik nisem deležna, le mama me včasih opomni, da bom kmalu anoreksična. ampak njej ne gre zameriti.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

No jst bonm pa tkole rekla - dol mi visi, kakšen je kdo - bodite kar želite. Nikoli nisem ocenjevala ljudi po videzu pa jih tud ne bom.
Samo mam pa en resen problem in sploh ne vem, zakaj se to dogaja. Priznam, da se fuuuuuuul obremenjujem s svojo postavo. V zadnjem letu npr. se se kar precej zredila (no ja, ne morem rečt, da sem debela) in na živce mi gre vse na meni. Trebuh ni raven, stegna so močnejša, itd...
Pa res - noben mi ne more rečt, da sm debela, ker pač nisem, ampak pojma nimam, zakaj se tolk obremenjujem s tem? Zdej bom itak začela (oz. sm že) hujšat, ker se enostavno ne prenesem taka. Sej načeloma moj cilj ni bit suha, ker pač to nikol ne bom, ampak vsak gram maščobe na meni mi najeda, vedno si želim zdravo, športno telo. Problem je pa seveda, ker težko živim samo na solati - preveč rada jem. Skratka, shujšala bom že, ni panike, ampak ni mi jasno, zakaj tako reagiram, zakaj hočem "popolnost"?Pa nima veze z nobenim drugim kot z mano. JAZ SAMA PRI SEBI sem totalno nezadovoljna.
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kikiriki »

g00fy_qa napisal/-a:
gaby_ napisal/-a:no, jaz pa zate nikoli ne bi rekla, da si anoreksična. ponavadi imajo take oznake tiste babice.

Ja saj anoreksična sem po mnenju punc, ki bi ubijale, da bi bile jaz. :razz: Babice pa itak vedno menijo da nas je treba rediti.

Tvoje besede me spominjajo na besede zakompleksane najstnice. :cool:
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

kikiriki napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:

Tvoje besede me spominjajo na besede zakompleksane najstnice. :cool:

Mogoče pa res tako izgleda. :razz: Odločitev je na tebi. :wink:
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

gaby_ napisal/-a:ja, ker tebi očitno veliko pomeni mnenje okolice, mnenje ljudi, ki kot dobro in zdravo sprejemajo samo vitko.

Napisala sem, da se JAZ ne bi dobro počutila, ne zaradi okolice!
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

in če bi brala dalje, bi videla, kako sem goofi razložila glede tega.

no, glavno da je 'nesporazum' rešen. :)
Odgovori