Južnjaki
Ste si pa dal duška z debato, vsi neki pametujete, me pa zanima koliko jih je doživelo, da so mu rekli čefur, smrdljivc (in kaj jst vem kake izraze je še folk izumu), samo zato ker je eden od staršev iz bivše juge, al se pa nisi rodil v sloveniji pa maš vseno državljanstvo. Nobenga ni zanimalo če starši znajo slovensko (poznam ful primerov k so se naučil ampak vsi se seveda zapičte v tiste, ki se pač niso), nobenga. Važno je da maš slovensko državljanstvo očitno in da si čisti slovenc - kolk je takih je druga tema.
Zakaj se noben ne vpraša kako se počuti 10 letni otrok ko se za njim derejo čefur zgin nazj v bosno, stuširej se k smrdiš in take kozlarije. Če je pa folk iz bolj razvitih držav pa se pa noben ne sramuje k ga pozna, vsi še ponosno pravjo ja več una k se je rodila v Italiji me je pa dans pozdravla. A bi kdo za njo vpil makaronarka pejt nazaj v Italijo - mislim da ne bi.
Zgleda da ste na tej temi ste najbolj aktivni tisti, ki vam tega ni blo treba poslušat in zato ne veste kako lahko take besede bolijo in da se takim otrokom slovenci zamerijo in nimajo lepega mnenja o njih. In mate tut sreča da vam ni blo treba.
Zakaj se noben ne vpraša kako se počuti 10 letni otrok ko se za njim derejo čefur zgin nazj v bosno, stuširej se k smrdiš in take kozlarije. Če je pa folk iz bolj razvitih držav pa se pa noben ne sramuje k ga pozna, vsi še ponosno pravjo ja več una k se je rodila v Italiji me je pa dans pozdravla. A bi kdo za njo vpil makaronarka pejt nazaj v Italijo - mislim da ne bi.
Zgleda da ste na tej temi ste najbolj aktivni tisti, ki vam tega ni blo treba poslušat in zato ne veste kako lahko take besede bolijo in da se takim otrokom slovenci zamerijo in nimajo lepega mnenja o njih. In mate tut sreča da vam ni blo treba.
PS.: woops...en hrvat več ki ti gre na K*R*C!!! ampak na podlagi mene ne POSPLOŠUJ celega naroda!
He He He! Vsakic ko se kaksen iz juga oglasi tukaj mi daje vedeti, da so stari stereotipi o juznjakih se kako zivi in pristni in da se niso cisto nic spremenili od tistega iz 80-ih. .

Jaz sem v svojem zivljenju srecal morda kaksnih ducat Hrvatov, ki so bili normalni. Pa se ti so vecji del svojega zivljenje preziveli v tujini. Ostali pa... Kaj naj recem za ostale...??? Ostali so bili podobni nasi "lubenici". Veliko so govorili "neumnosti", pa malo naredili.

Vam gre na živce če nekateri južnjaki, ne znajo pravilno govorit slovensko, kljub temu da tukaj živijo že več let?
Stvar predodkov. Vidiš punco, ki govori v banki s svojo mamo po angleško (živi v Sloveniji) in se ti ne zdi čudno.. vidiš punco, ki govori srbsko, hrvaško (pač južno)v banki ali pa na kakemu drugemu javnemu mestu in gledaš to osebo čudno (zakaj se ni navadila slovenščine??!!)... (ne podpiram govorjenja meterinega jezika na javnem mestu)
Kašna se vam zdi njihova glasba (narodnjaki)? Vam gre na živce če kje (v avtu, stanovanju) 'odmeva' njihova muzka?
Na živce mi gre, da odmeva bilokakršna glasba, tudi ko slišim iz 1 nadstropja (živim v 4.) slovensko narodno. Proti narodnjakom nimam nič- je zvrst glasbe kot je recimo rock, pop, slo. narodna itd. (hvala bogu, da nimamo vsi enak okus glede glasbe..)
Bi vas razjezilo, če bi se prijavili na neko delovno mesto in bi nek južnjak (ki ima status slovenskega državljana) dobil službo prej kot vi??
Ne. So tud taki južnjaki, ki bolje opravljajo delo od slovencev.
Se vam je kdaj zgodilo, da se šli na npr. na Hrvaško in so vas 'čudno' gledal zato ker ste iz Slovenije? Jst sm enkrat slišala, da so hrvati provociral z raznimi "oo lej jih slovenčki" "janezi" ipd.
Ne. Sej služijo poleti, kaj me čjo čudno gledat.
Zakaj se mi zdi, da nekateri tukaj obravnavaste južnjake, kot so včasih črnce?
Stvar predodkov. Vidiš punco, ki govori v banki s svojo mamo po angleško (živi v Sloveniji) in se ti ne zdi čudno.. vidiš punco, ki govori srbsko, hrvaško (pač južno)v banki ali pa na kakemu drugemu javnemu mestu in gledaš to osebo čudno (zakaj se ni navadila slovenščine??!!)... (ne podpiram govorjenja meterinega jezika na javnem mestu)
Kašna se vam zdi njihova glasba (narodnjaki)? Vam gre na živce če kje (v avtu, stanovanju) 'odmeva' njihova muzka?
Na živce mi gre, da odmeva bilokakršna glasba, tudi ko slišim iz 1 nadstropja (živim v 4.) slovensko narodno. Proti narodnjakom nimam nič- je zvrst glasbe kot je recimo rock, pop, slo. narodna itd. (hvala bogu, da nimamo vsi enak okus glede glasbe..)
Bi vas razjezilo, če bi se prijavili na neko delovno mesto in bi nek južnjak (ki ima status slovenskega državljana) dobil službo prej kot vi??
Ne. So tud taki južnjaki, ki bolje opravljajo delo od slovencev.
Se vam je kdaj zgodilo, da se šli na npr. na Hrvaško in so vas 'čudno' gledal zato ker ste iz Slovenije? Jst sm enkrat slišala, da so hrvati provociral z raznimi "oo lej jih slovenčki" "janezi" ipd.
Ne. Sej služijo poleti, kaj me čjo čudno gledat.
Zakaj se mi zdi, da nekateri tukaj obravnavaste južnjake, kot so včasih črnce?

Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
He He He! Vsakic ko se kaksen iz juga oglasi tukaj mi daje vedeti, da so stari stereotipi o juznjakih se kako zivi in pristni in da se niso cisto nic spremenili od tistega iz 80-ih. .
oh kako zrelo razmišljanje 33 let starega človeka...saj kar ne morem verjeti svojim očem...
v 80ih letih si ti bil obični pubertetnik poln mozoljev, s totalno napačno predstavo o svetu, katera se je zgleda zadržala vse do danes

Frederic napisal/-a:PS.: woops...en hrvat več ki ti gre na K*R*C!!! ampak na podlagi mene ne POSPLOŠUJ celega naroda!
Jaz sem v svojem zivljenju srecal morda kaksnih ducat Hrvatov, ki so bili normalni. Pa se ti so vecji del svojega zivljenje preziveli v tujini. Ostali pa... Kaj naj recem za ostale...??? Ostali so bili podobni nasi "lubenici". Veliko so govorili "neumnosti", pa malo naredili.
pa dobr model a je s tabo vse u redu??

kaj skoz o meni govoriš, kaj si se zaljubu???

in od kje ti veš, da jst govorim veliko neumnosti, pa malo naredim??
o mfg

kar se tiče pa, kolko ˝normalnih˝ hrvatov TI poznaš, se pa čist nč ne čudim, glede na to, da nenormalen človek skorajda ne more niti poznat normalnih ljudi

lubenica napisal/-a:Frederic napisal/-a:PS.: woops...en hrvat več ki ti gre na K*R*C!!! ampak na podlagi mene ne POSPLOŠUJ celega naroda!
pa dobr model a je s tabo vse u redu??![]()
kaj skoz o meni govoriš, kaj si se zaljubu???![]()
![]()
o mfg![]()
kar se tiče pa, kolko ˝normalnih˝ hrvatov TI poznaš, se pa čist nč ne čudim, glede na to, da nenormalen človek skorajda ne more niti poznat normalnih ljudi
daj pusti ga če ma svoje v franciji, veš da je ql

thebest napisal/-a:lubenica napisal/-a:Frederic napisal/-a:PS.: woops...en hrvat več ki ti gre na K*R*C!!! ampak na podlagi mene ne POSPLOŠUJ celega naroda!
pa dobr model a je s tabo vse u redu??![]()
kaj skoz o meni govoriš, kaj si se zaljubu???![]()
![]()
o mfg![]()
daj pusti ga če ma svoje v franciji, veš da je ql![]()
ja ja komsi komsa,parlevu franse,pa ženevoleparekravatravupase
pa sm pametnejši od vseh...matr, se čudm, da sploh živ ostane k take okol meče...najbrž ga una njegova žena s svojimi froci čist zafrustrera doma,pol pa pride sm gobec otresat

drgač se pa ne reče zastonj: ne deli se francoza
1.zato, k je bol da se ne sramotiš, da posnemaš glupe francoze
2.pa, če nisi francoz, se pol ne deli, da si

thebest napisal/-a:oh kako zrelo razmišljanje 33 let starega človeka...saj kar ne morem verjeti svojim očem... v 80ih letih si ti bil obični pubertetnik poln mozoljev....
Ha Ha Ha! Clovek si ne more pomagati, da se ne bi iz srca nasmejal ob taksnih komentarjih, ko te skusa 18-letnik psiholosko in sociolosko analizirati. Imel pa sem mozolje, to priznam.

lubenica napisal/-a:kaj skoz o meni govoriš, kaj si se zaljubu???
Je ne peux pas vivre sans vous.

lubenica napisal/-a:in od kje ti veš, da jst govorim veliko neumnosti, pa malo naredim??
Mislim, da je to evidentno. Samo malo poglej nekaj svojih starih "umetnij" iz najinih diskusij na tem forumu.

lubenica napisal/-a:kar se tiče pa, kolko ˝normalnih˝ hrvatov TI poznaš, se pa čist nč ne čudim, glede na to, da nenormalen človek skorajda ne more niti poznat normalnih ljudi
Tezko je danes za normalnega ali nenormalnega cloveka spoznati "normalnega" Hrvata.

lubenica napisal/-a:ja ja komsi komsa,parlevu franse,pa ženevoleparekravatravupase
Za nekoga, ki trdi, da studira francoski, hrvaski, srbski in makedonski jezik govoris bolj slabo. Se vedno studiramo?

lubenica napisal/-a:pol pa pride sm gobec otresat
Preklinjas ze kot "cefurka", lubenica.

lubenica napisal/-a:2.pa, če nisi francoz, se pol ne deli, da si
A vos ordres, mon cheri!

Kdor ne skace, ni cigan - Zagovorniki Romov so pred postojnskim nastanitvenim centrom z vzklikanjem in skakanjem kazali podporo Romom
Frederic napisal/-a:thebest napisal/-a:oh kako zrelo razmišljanje 33 let starega človeka...saj kar ne morem verjeti svojim očem... v 80ih letih si ti bil obični pubertetnik poln mozoljev....
Ha Ha Ha! Clovek si ne more pomagati, da se ne bi iz srca nasmejal ob taksnih komentarjih, ko te skusa 18-letnik psiholosko in sociolosko analizirati. Imel pa sem mozolje, to priznam.![]()
če ti temu praviš psihološka analiza...bo pa že tako...v Franciji verjetno

moj najljubši komad je Nakon svih ovih godina (bijelo dugme). pa mi ne bo nihče rekel, da mi zato primankuje nacionalne zavesti, ker jo imam občasno še krepko preveč. muska je pač muska, eni poslušajo metallico in britney, pa zato še niso amerofili, meni je pa jugorock všeč.
OT: nacionalna in zgodovinska zavest sta mnogo več od zbirke vseh avsenikovih plat na polici. samo škoda, da se tega folk ne zaveda, pa tako z veseljem posvaja vse tuje. valentinovo namesto gregorjevega. noč čarovnic, ki je praktično že nadomestila pust. dedek mraz in božiček zdaj nosita darila namesto miklavža. to so vse tuje tradicije, ki pa so očitno mnogo bolj atraktivne od naših lastnih. kje je tu nacionalna zavest? kje je ponos na naše običaje?
o tem, koliko ljudi se vse več izraža v angleščini, ker se jim pač "boljše sliši" raje sploh ne bi.
OT: nacionalna in zgodovinska zavest sta mnogo več od zbirke vseh avsenikovih plat na polici. samo škoda, da se tega folk ne zaveda, pa tako z veseljem posvaja vse tuje. valentinovo namesto gregorjevega. noč čarovnic, ki je praktično že nadomestila pust. dedek mraz in božiček zdaj nosita darila namesto miklavža. to so vse tuje tradicije, ki pa so očitno mnogo bolj atraktivne od naših lastnih. kje je tu nacionalna zavest? kje je ponos na naše običaje?
o tem, koliko ljudi se vse več izraža v angleščini, ker se jim pač "boljše sliši" raje sploh ne bi.
^^jst mam tut raje stari jugo rock, srbski/bosanski/hrvaški rap - bolj kot slovenskega ali kako ameriško sranje ... če sm pa zaradi tega manj vredna, se pa res tok sekiram, da konc ...
pa nima to veze z razno jugo nostalgijo, ampak jst sm rasla s to glasbo vsako poletje pri mojem stricu ... in ne bi zamenjala Divje jagode za nobene Stonse ...
pa včasih tut Ceca paše
drgač se pa res poš****m na vse nacionalno usmerjene ljudi - jst ne maram Ciganovm drugi pa Bosancev - sam, ko naslednjič srečate mene z mojim (citiram Zofko) bodigardom, mu rečte v faco, Čefurji raus, če se mu upate
(šala, da nau zamere
)
pa nima to veze z razno jugo nostalgijo, ampak jst sm rasla s to glasbo vsako poletje pri mojem stricu ... in ne bi zamenjala Divje jagode za nobene Stonse ...
pa včasih tut Ceca paše

drgač se pa res poš****m na vse nacionalno usmerjene ljudi - jst ne maram Ciganovm drugi pa Bosancev - sam, ko naslednjič srečate mene z mojim (citiram Zofko) bodigardom, mu rečte v faco, Čefurji raus, če se mu upate

...sam, ko naslednjič srečate mene z mojim (citiram Zofko) bodigardom, mu rečte v faco, Čefurji raus, če se mu upate
Bejbika, izziv?

Kdor ne skace, ni cigan - Zagovorniki Romov so pred postojnskim nastanitvenim centrom z vzklikanjem in skakanjem kazali podporo Romom