Kontracepcijske tabletke
Jah jest sm jih menjala slab mesec nazaj, pa me je kr precej sprašala, zakaj menjam tabletke. Sam zato, da vidm, če je res kej drugač ... pomoje ne bi bil lih dober razlog, vsaj pr moji ginekologinji ne.
Čeprav tud jest ne vem, kje je fora, da so tko natančni - tko al tko gre zdej plačilo za vse te KT iz zavarovanja, kaj je pol tolk pomembn, da hočeš ene k ne zadržujejo vode namest npr Logesta?
Kar se pa kemije in škodljivosti tiče ... rajš jem KT, pa de nism noseča in da mam urejene cikluse pa si jo lahko prestavljam, če je nujno k pa da bi mogla pred in med vsakim sexom mislt na to, de mi nov s5 kondom poču pa da ga nom pozabla gor dat pa tko. Itak - kera stvar je pa dons še brez kemije, lepo prosm. Hrana, kozmetika, voda, zdravila, .... Nima smisla se sploh zapletat v to.
Čeprav tud jest ne vem, kje je fora, da so tko natančni - tko al tko gre zdej plačilo za vse te KT iz zavarovanja, kaj je pol tolk pomembn, da hočeš ene k ne zadržujejo vode namest npr Logesta?
Kar se pa kemije in škodljivosti tiče ... rajš jem KT, pa de nism noseča in da mam urejene cikluse pa si jo lahko prestavljam, če je nujno k pa da bi mogla pred in med vsakim sexom mislt na to, de mi nov s5 kondom poču pa da ga nom pozabla gor dat pa tko. Itak - kera stvar je pa dons še brez kemije, lepo prosm. Hrana, kozmetika, voda, zdravila, .... Nima smisla se sploh zapletat v to.
Kaychee napisal/-a:
Naloga zdravnikov ni samo šparanje denarja, ampak predvsem skrb za naše zdravje. Če imaš resne probleme z določenimi tabletkami, ti pač predpiše druge. Če pa ne, pa ni ravno zdravo vsakih nekaj mesecev menjavat vse možne znamke in mešanice hormonov. Zdravila niso nekaj, kar bi kar tako poskusil kot nov okus jogurta. Ali zato, ker ti škatlica od Yasminelle bolj paše na poličko kot Logest (pretiravam

*purple* napisal/-a:Mislm, jst sm se enkrat skregala z zdravncio ker mi ni hotel predpisat nalgesinov na recept (ta močnih), ker sm mela ful menstruacijske krče.Pa sem ji rekla, kaj ima od tega?A je ona doktor da mi pomaga, al kaj je ona.In i reče, da to državo velik stane.Pa boli mene k***c kok to državo stane, če ma janša lohk nevem kakšno plačo bo pa država zbrala tud zame za ene tablete
Najbrž je nisi prepričala, da so bolečine tako močne in da ti šibkejši in manj škodljivi analgetiki, ki jih dobiš brez recepta, res ne pomagajo ... ko dobiš rano na želodcu, se zamisliš, če so bili vsi požrti Nalgesini res tako nujni, ... verjemi.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
kr.ena, zaradi težav z menstruacijo in menstruacijskih krčev sem bila v bolnici.Moji krči so bili nekoč taki, da dihat nisem mogla ko me je zagrabil in po tri dni nisem sploh mogla svtat s postelje.Mislim, d aje bil to dost konkreten razlog in je dobro vedela, da imam res močne bolečine.No sej, načeloma mi tud napotnic ni hotla pisat/opravičil/ostalih receptov, ker to stane državo kot je rekla in res dvomim da je bila moja možna bodoča rana na želodcu razlog.
Purple, res ne vem, kako je bilo pri tebi konkretno.
Ampak ko občasno prebiram tole temo, imam občutek, da nekatere deklice razmišljajo o tabletkah kot o najnovejših modnih dodatkih ... malo dolgočasno, če jemlješ vedno iste, ali kaj
Potem pa še vsak dan novi posti, kako je spet ena pozabila vzeti 3 tabletke, pa je potem naslednji dan vzela 3 skupaj, ... totalno neresno in neodgovorno.
Malo pameti v roke, punce.
Ampak ko občasno prebiram tole temo, imam občutek, da nekatere deklice razmišljajo o tabletkah kot o najnovejših modnih dodatkih ... malo dolgočasno, če jemlješ vedno iste, ali kaj

Potem pa še vsak dan novi posti, kako je spet ena pozabila vzeti 3 tabletke, pa je potem naslednji dan vzela 3 skupaj, ... totalno neresno in neodgovorno.
Malo pameti v roke, punce.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
sem ti povedala
vsekakor nekak ne čist nedolžen primer, da bi tablete kar tako jemala.načeloma nisem taka da bi kr tko jemala tablete, samo če me res boli (ponavadi so bli samo menstrualni krči, dandanes hudi glavoboli
) pa seveda vzamem, če ne ne morem normalno funkcionirat.
se pa strinjam, da je tole s temi tabletkami krneki.Mislm nevem zakaj bi menjavali tablete, hormone, zajebavali telo, ki je že tako zjebano od vsega.Če tablete ustrezajo potem je ok, nevem zakaj bi jih blo treba menjat.Pomoje je to res ena modna muha oziroma tisto, moja kolegica jemlje Yarino, še jaz bi jo.bedarija.
glede samega jemanja zna bit pa na začetku res zoprno.Jst sm dost pozabljiv človk in sm prve mesce parkrat pozabla po eno tabelto vzet, pa sm drug dan dve.ampak vkolikor sm pozabla dve, sem prekinila-ker pač ni zazihr in začela z menstruacijo ponoven ciklus tabletk.no zdej sm navajena, mi je v kri pršlo in ne pozabim sploh.

se pa strinjam, da je tole s temi tabletkami krneki.Mislm nevem zakaj bi menjavali tablete, hormone, zajebavali telo, ki je že tako zjebano od vsega.Če tablete ustrezajo potem je ok, nevem zakaj bi jih blo treba menjat.Pomoje je to res ena modna muha oziroma tisto, moja kolegica jemlje Yarino, še jaz bi jo.bedarija.
glede samega jemanja zna bit pa na začetku res zoprno.Jst sm dost pozabljiv človk in sm prve mesce parkrat pozabla po eno tabelto vzet, pa sm drug dan dve.ampak vkolikor sm pozabla dve, sem prekinila-ker pač ni zazihr in začela z menstruacijo ponoven ciklus tabletk.no zdej sm navajena, mi je v kri pršlo in ne pozabim sploh.

Ja no itak da zdravnica skrbi za naše zdravje in napiše tablete, ki naj bi nam ustrezale, sam pač če bi jaz rada tablete, za katere sm zvedla, da ne zadržujejo vode, mislim, da je to zadosten razlog, da mi jih zamenja. Glede na to, da pač nism mela drugih problemov ob jemanju KT, motil me je pa, da sm napihnjena, ja.
Pa tud mislm, da ni lih tko, da bi punce zdej po tekočem traku kr menjale KT no.
Sploh pa so sestavine prbližn enake v vseh, tko da ne vem, če je lih res, da se menjava in zafrkava telo ob ne vem kolkih možnih hormonih.
Pa tud mislm, da ni lih tko, da bi punce zdej po tekočem traku kr menjale KT no.
Sploh pa so sestavine prbližn enake v vseh, tko da ne vem, če je lih res, da se menjava in zafrkava telo ob ne vem kolkih možnih hormonih.
mala18 napisal/-a:js pa še nism zasledila če ktera jemlje tabletke diane 35. Meni so zelo pomagele pri čiščenju kože.Ampak me zanima, kako dolgo jih lahko jemlješ, ker so menda zelo močne?
Jst jih jemljem, sm na koncu druge škatlice. Pa se mi sploh ne pozna, da bi kakorkoli pozitivno vplivale na kožo...

sem bila uporabnica tablet diane35 ene 4leta pa pou.Kožo polno mazoljev so mi spucale v roku 9mescev,potem nism mela res niti enga mazoljčka več.Ja baje so res dost škodljive za telo ker majo močno vsebnost hormonov in jih ginekologi po določenem času zamenjajo z drugimi tabletkami.Men je zdj dala yasminele,pa so se mi mau mazolčki vrnl,tko da bom še mau počakala kaj bo,če ne bom pa nazaj diane uzela ker so mi res super odgovarjale.
ojla...mene pa neki zanima in rabim čimprejšnji odgovor...namreč včeraj sem šla h ginekologu po tabletke, k mi jih je zmankalo, pa je na dopustu...zdaj pa me zanima, če mi lahko kontracepcijske tabletke napiše tudi moja osebna zdravnica oz. dežurni zdravnik? Res nujno jih rabim v pondelk, k drgač bom morala za en mesec prekinit z jemanjem in pol spet začet znova...sam se bojim, ker pravite, da ni dobro prenehat za en mesec....
lp
lp
crnolaska napisal/-a:ojla...mene pa neki zanima in rabim čimprejšnji odgovor...namreč včeraj sem šla h ginekologu po tabletke, k mi jih je zmankalo, pa je na dopustu...zdaj pa me zanima, če mi lahko kontracepcijske tabletke napiše tudi moja osebna zdravnica oz. dežurni zdravnik? Res nujno jih rabim v pondelk, k drgač bom morala za en mesec prekinit z jemanjem in pol spet začet znova...sam se bojim, ker pravite, da ni dobro prenehat za en mesec....
lp
Ja, lahko ti jih napise katerikoli zdravnik, saj ima pravico izdajati recepte - nisem pa prepricana, ali so vsi tako radodarni, da to pocnejo, zato pojdi tja pa se poskusaj zmeniti