Kontracepcijske tabletke
no mene pa neki zanima ko sem bolj nova v tem pa si sama ne znam pomagati...zdaj že drugi mesec jem kontracepcijske LOGEST...v petek sem pojedla zadnjo tableto iz druge škatle in sem v teh dneh pričakovala menstruacijo ki je pa še nisem dobila....ker pa iz enih razlogov v petek nebi rada menstrucije sem pomislila na to da bi si jo prestavla...pa me zanima je možno da če danes pojem tabletko iz novega zavojčka da se prestavi oz.je sploh mogoče to??pa to spremljajo tud kaki izcedki potem...res bi bla hvaležna če bi mi katera znala pomagati

Alhambra napisal/-a:BIBI21, js sm yasminelle jemala kakih 10 mescev (prej logest 3 m., ma ni blo ok), in...sicer res nimaš bolečin v trebuhu, prsih, ful ni teh pms efektov, menstra je revna, kot da ne bi blo. koža se je malo spucala, nisem se redila. RAZEN: libido je šou na počitnice (in nisem edina, ki to pri yasminelle izkuša).
tko da js grem zdej na cilest, ker tko ne gre več. edino ne štekam, mi je rekla ginekologinja , da naj začnem jemat pač isto, po shemi (se pravi, po 7 dnevni pavzi), v navodilih pa piše, da takoj naslednji dan, ko končam prejšnjo škatlco. pa sm malo zmedena, ker danes sem pojedla zadnjo
Hvala za izčrpen odgovor, edino malo si me prestrašila glede libida, upam, da se meni ne bo kaj dosti poznalo, ker tega si pa res ne želim

kere tabletke priporočate za "dvig libida"? že dolg sm na logest pa res nimam nobene potrebe po sexu... kr neki... v prejšnji zvezi je biu dostkrat problem zarad tega... 

She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
and she didn't say where she was going
Jaz sem se tudi odločila, da jih bom menjala, ker so mi logest zdaj začele delati preglavice. Ne vem kako je možno, da se po tem, da jih jemljem že kar nekaj časa, šele zdaj postala izredno občutljiva na vse kar mi kdo reče. Zadnjič sem se zjokala, ko sem gledala eno trapasto nanizanko (in niti ob velikih dramah ne jokam oziroma me pustijo hladno)! Naslednji teden moram vzeti nov recept in bom šla ali na yarino ali na te "jasminke".
Kakšna posebna razlika med njima? Kaj bi ve zbrale?

lakeesha napisal/-a:kere tabletke priporočate za "dvig libida"? že dolg sm na logest pa res nimam nobene potrebe po sexu... kr neki... v prejšnji zvezi je biu dostkrat problem zarad tega...
to je čist odvisno od tebe in od vsakega posameznika, tko da se mi zdi da ti ne more nekdo predlagat nekih tabletk, ker drugače delujejo nanjo, kot pa nate.To morš predvsem sama ugotovit, kere ti bolj ustrezajo.Jst ti lahko ene predlagam, pa boš mela potem same križe in težave z njimi.
drgač pa Peony, kšni slabi stranski učinki tablet se lahko šele čez čas pokažejo.Jst sm prej jemala Minulet, pa me je ubistvu prve tri mesce dobesedno razganjal od povečanega libida (

Ja, men je full težil obakrat (je očitno dobil kako fajn provizijo na predpisano škatlco tabletk). Sam moj ginekolog je tak katastrofa od ginekologa (že lep čas iščem kako pametno zamenjavo - ampak dandanes je hudo težko sploh dobit ginekologa, ki te bi vzel, ker majo taboljši ginekologi povečini polno in ne sprejemajo novih pacientk
) ..
Ko sem se odločla da neham jemat, niti nisem šla k njemu, ker bi ga tak pol ure poslušala, zakaj ne smem nehat. Čeprav bi mogoče mogla it da ga mal sprovociram glede tabletk.. Ko so tak super zdrave, pa ko mi tak nič ne more bit zarad tega ker jih jem, ja seveda.. Sploh ni stranskih učinkov, pa sploh ni težav; mogoče v sanjah..
Glej, če ti tabletke ne odgovarjajo potem ti jih MORA menjat. Preprosto zahtevaj.. S tabletami si že tak preveč škode delaš. Če si se že odločla da jih ješ pol vsaj najdi take da ti bodo kolkr tolko odgovarjale pa da neboš mela skoz nekih problemov.. Čeprav po resnici povedano, ne verjamem da sploh obstajajo tabletke, pri katerih ne bi bilo vsaj enega nadležnega kratkoročnega stranskega učinka (dolgoročni tako ali tako so pri vseh).
Meni so nekak najbolj ustrezale Cilest. Je pa res, da sem trojne menjala preden sem našla te. Pa je tudi res, da vsako telo drugače reagira...
Kar pa se libida pa migren tiče pa je edina rešitev - nehat jest tabletke. Nekaj časa telo še zdrži, sam po dolgoročnem jemanju pa se pokažejo posledice..
In ja, sem full proti tabletkam, mogoče celo malce preveč,ampak sem jih sama jedla kr nekaj časa in moje mnenje je nastalo na podlagi lastnih izkušenj, na podlagi težav, ki sem jih imela zaradi tabletk (pa sploh nisem vedla da je problem v tabletkah), pika na i pa je bilo še na kupe prebrane alternativne literature raznoraznih strokovnjakov in zdravnikov, ki so proti tabletkam in pa pogovor z dvema osebama iz stroke, ki jima zaupam in vem, da mi o škodljvosti tabletk nebi govorila, če nebi bilo res nekaj na tem.
In ja, res je - so praktične, ščitijo pred nezaželeno nosečnostjo..ampak koliko pa naredijo škode? In koliko imamo realnih informacij o njihovi škodljivosti?
Hm ja, bomo videli čez nekaj let.. Ko bomo videli posledice na sebi - ampak takrat bomo že tako ali tako pozabile, da bi to pa mogoče bilo lahko od dolgoročnega "zastrupljanja" s tabletkami..

Ko sem se odločla da neham jemat, niti nisem šla k njemu, ker bi ga tak pol ure poslušala, zakaj ne smem nehat. Čeprav bi mogoče mogla it da ga mal sprovociram glede tabletk.. Ko so tak super zdrave, pa ko mi tak nič ne more bit zarad tega ker jih jem, ja seveda.. Sploh ni stranskih učinkov, pa sploh ni težav; mogoče v sanjah..
Glej, če ti tabletke ne odgovarjajo potem ti jih MORA menjat. Preprosto zahtevaj.. S tabletami si že tak preveč škode delaš. Če si se že odločla da jih ješ pol vsaj najdi take da ti bodo kolkr tolko odgovarjale pa da neboš mela skoz nekih problemov.. Čeprav po resnici povedano, ne verjamem da sploh obstajajo tabletke, pri katerih ne bi bilo vsaj enega nadležnega kratkoročnega stranskega učinka (dolgoročni tako ali tako so pri vseh).
Meni so nekak najbolj ustrezale Cilest. Je pa res, da sem trojne menjala preden sem našla te. Pa je tudi res, da vsako telo drugače reagira...
Kar pa se libida pa migren tiče pa je edina rešitev - nehat jest tabletke. Nekaj časa telo še zdrži, sam po dolgoročnem jemanju pa se pokažejo posledice..
In ja, sem full proti tabletkam, mogoče celo malce preveč,ampak sem jih sama jedla kr nekaj časa in moje mnenje je nastalo na podlagi lastnih izkušenj, na podlagi težav, ki sem jih imela zaradi tabletk (pa sploh nisem vedla da je problem v tabletkah), pika na i pa je bilo še na kupe prebrane alternativne literature raznoraznih strokovnjakov in zdravnikov, ki so proti tabletkam in pa pogovor z dvema osebama iz stroke, ki jima zaupam in vem, da mi o škodljvosti tabletk nebi govorila, če nebi bilo res nekaj na tem.
In ja, res je - so praktične, ščitijo pred nezaželeno nosečnostjo..ampak koliko pa naredijo škode? In koliko imamo realnih informacij o njihovi škodljivosti?
Hm ja, bomo videli čez nekaj let.. Ko bomo videli posledice na sebi - ampak takrat bomo že tako ali tako pozabile, da bi to pa mogoče bilo lahko od dolgoročnega "zastrupljanja" s tabletkami..
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
takih primerov je veliko ja, na žalost.sploh nevem kaj ima ginekolog od tega, da ti noče prepisat drugih tabletk, medtem ko ti te ki jih sedaj jemlješ škodujejo, oziroma puščajo stranske učinke, katerih lahko da pri drugih tabeltkah nebi imela.
Mislm, jst sm se enkrat skregala z zdravncio ker mi ni hotel predpisat nalgesinov na recept (ta močnih), ker sm mela ful menstruacijske krče.Pa sem ji rekla, kaj ima od tega?A je ona doktor da mi pomaga, al kaj je ona.In i reče, da to državo velik stane.Pa boli mene k***c kok to državo stane, če ma janša lohk nevem kakšno plačo bo pa država zbrala tud zame za ene tablete
drgač je pa res,tablete ti more more zamenjat, brez prčkanja v glavo!Če ti ne sedejo, naj ti jih menja, če ti jih ne bo hotel/hotla pa menjat ginekologa, poleg tega pa še kšno pismo glavnemu iz ZD napisat (če je gino v zd), oziroma take stvari so res počas že za v cajtnge
škodujejo pa tablete pomoje itak.nevem, ne verjamem d ana svetu obstaja kemija ki nebi škodovala telesu.Sam praktično, kaj češ.

drgač je pa res,tablete ti more more zamenjat, brez prčkanja v glavo!Če ti ne sedejo, naj ti jih menja, če ti jih ne bo hotel/hotla pa menjat ginekologa, poleg tega pa še kšno pismo glavnemu iz ZD napisat (če je gino v zd), oziroma take stvari so res počas že za v cajtnge

škodujejo pa tablete pomoje itak.nevem, ne verjamem d ana svetu obstaja kemija ki nebi škodovala telesu.Sam praktično, kaj češ.
kaj pa če hočeš tabletke zamenjat tko..brez vzroka? jst nimam nobenih večjih problemov s tabletkami ki jih trenutno jemljem. bi pa rada zamenjala na yarino-samo zato, da vidim če bo kakšna razlika.
ti jih ginekolog zamenja "kar tako"? (pa še to naj dodam da je moja gin zlooo fajn in prjazna)
ti jih ginekolog zamenja "kar tako"? (pa še to naj dodam da je moja gin zlooo fajn in prjazna)
..grešiti je človeško, občutek pa je božanski..