Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

-rožca- napisal/-a:helou!

glede zadrževanja vode v telesu... a mogoče ve ktera kaj kj nardit proti temu???

hvalaaaa :wink:

nehat pit tabletke :wink:
nism še slišala d bi kdo kej nrdu proti temu... :?
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objava Napisal/-a moi T »

Jez sm šla dns po Logest in ni trebalu nč plačat, očitno je moja sestrična mogla, ker ima eno privat... Sam ponavadi ne plača! Ah, ne štekam jez tega...
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a KittyKiss »

Rožca.. Yarina in Yasminelle masta hormon proti zadrževanju vode oz odvajanje..Mislim, da sta edini vrsti, ki preprečujeta zadrževanje vode.
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

KittyKiss napisal/-a:Rožca.. Yarina in Yasminelle masta hormon proti zadrževanju vode oz odvajanje..Mislim, da sta edini vrsti, ki preprečujeta zadrževanje vode.

Ja ok recimo jst sm že enkat menjala(zarad razpoloženja,izsušene;občutljive sluznice dol).Bi jih menjala sam še zarad tega..sam mi je recimo prou bedno težit ginekologinji zarad tega..K je res drugo use ql..Da neb misla da se kej preseravam :) Sicr je zlo dobra oseba to, se da use poment...Sam ne vem kako bi to načela ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Jah kaj moraš bit iskrena? :D pa si zmisli, da si depresivna al pa kej tazga..in prosi za te..jz sm zdj prvič menjala in mi je dal gin. yasminelle upam, da bojo mojo težavo odpravle to z zadrževanjem vode je pa samo en velik + :D
Sicer pa kaj ma njo živcirat, da ti menjaš tabetke? Sj jih ti jemlješ in ne ona in tud ona hoče, da masta posvet sj je ti ne prosiš lahko bi ti sam predpisala druge in je, če bi ji blo tok grozn da tečnarš npr al pa kej pa tvoja izbira je kter tabletke boš jemala..
Reci pač, slišala sem da so zdj na tržišču novejše tabletke ki ne vplivajo na zadrževanje vode in majo najmanj stranskih učinkov(sicr pač odvisn od osebe) in bi rada zamenjala za te..
Drgač pa če ti je pr teh zdjšnih vse super, je micn bedno menjat, kr bogve kako se bo tvoje telo ozdvalo na druge, mogoče boš spet mela probleme.. Bod zadovoljna, da je zdj vse ok :D
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Jaz sem zdaj pri cetrti skatlici Yasminelle, prej sem 2 leti jemala Logest in zdaj ze resno razmisljam, da bi na splosno prenehala s kt. Kar neke napade zalosti imam, crne misli, jok ... prej me ni nikoli bolelo v jajcnikih, kot pred m. je obcutek, ampak m. je se dalec, plus tega imam se tezave z glivicami, kar se mi prej tudi ni nikoli dogajalo. Sploh ne vem ali je mogoce, da so se te spremembe pokazale nekje po drugi skatlici novih kt ali je vse samo v glavi? Sploh naj nadaljujem? :?
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objava Napisal/-a moi T »

Damyanchyka jez tudi ne bi menjala na tvojem mestu dokler je vse ok, no razn če bi se res za ful zredila.

Jez jem KT Logest že 5 let, zaenkrat nimam pripomb... No nekej časa se mi je zdelo, da mi zmanjšujejo željo po sexu, ma sm ugotovila, da je vse u glavi, tko da zdej spet napadam :wink:.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

mene zanima če SEPTOLETE kaj vplivajo na zaščito( tabletke ) ...sej po mojem ne samo hočem se prepričat..da neo kaj narobe...
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Ne. :D
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

MsN, :)
men je lih včeri ginekolog reku, da so Yasminelle in Logest praktično enake tabletke in mi pol dal Yarino.
Gost

Mimi_M napisal/-a:MsN, :)
men je lih včeri ginekolog reku, da so Yasminelle in Logest praktično enake tabletke in mi pol dal Yarino.

Aja? Hja, glede na sestavo zagotovo niso iste, ker pise v navodilih - razlicni hormoni, v razlicnih razmerjih. Meni je bilo receno, da so Yarina in Yasminelle podobne, pa Logest in Femoden ter podobne 'stare' kt.

Saj ne vem kaj naj ... ali je dejansko kaj na tem ali pa sem preprosto preobcutljiva.
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Hah vsak ginekoloog drugače? :D

Yarina in Yasminelle naj bi ble iz "iste družine" ne z logestom in sta novejši, najnovejše so pa Yasminelle pri katerih je hormonov najmanj.
Gost

KittyKiss napisal/-a:Hah vsak ginekoloog drugače? :D

Yarina in Yasminelle naj bi ble iz "iste družine" ne z logestom in sta novejši, najnovejše so pa Yasminelle pri katerih je hormonov najmanj.

Ok, se bolj natancno pa naj bi bilo tako, da po delezu hormonov so si vse kt podobne (razen diane25 ali se katere, ki so mocnejse), razlika je samo v vrstah hormonov, ki jih vsebujejo ... In to bi naj bilo pri Yarini in Yasminelle 'revolucionarno' - hormon drospirenon, ki ne povzroca zadrzevanja vode, torej je manj estrogena.

Kakorkoli, vedno bolj ugotavljam, da je vse skupaj eno in isto sranje ... najlepse bi bilo nehati jemati kt, se ne ubadati s kondomi in prosto seksati ter nezanositi :lol:
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

moi T napisal/-a:Damyanchyka jez tudi ne bi menjala na tvojem mestu dokler je vse ok, no razn če bi se res za ful zredila.

Ma zredila se nism neki..mogoče 3kg..ampk pomoje niso tabletki krivi ;) Bl to da nism neki migala kako leto, prej sm pa trenirala.. :?

Drgač pa me res blazno mot to k se voda okol trebuha nabira..grdo je..

Sicr s tem razpoloženjem pa to..Sm enkat menjala tabletke iz logest na femoden..Sam jst ne vem če je kej razlike..Pomoje je res to blo krivo, k sm bla pod velik stresom..sej sm še zdej,sam u manjši količini..Tko da takrt sm menjala predvsem zarad depresiranja + izsušenosti spodi...zdej če bi pa zdej bi pa sam zarad vode :? Al kaj nej nardim, da to zgine..

Ma sej jst bi ji rekla Kitty sam ne vem no, že prejšnič k sm menala je rekla, da so tej tabletki podobni si med seboj..Da mi neb pol kej prjavla nej se rajš gibam več(sicr delam na tem, sm pridna :) )

EHHHH.. kr neki jamram za prazn ku*ac :D
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Gost

Damyanchyka, ja glej, ce si menjala iz logesta na femoden, nisi prakticno naredila nobene spremembe, ker oboje kt temeljijo na enakih hormonih. Zato se ti splaca h ginekolgu pa menjat ...
Zaklenjeno