Do 10. bom tam, stanovala bom pri frendičini sestrični, tak da bo frej prenočišče Načrti pa..hm..shopping, Starbucks, kej pogledat, bol uživancija, ker grem itak že 5. tja in je vse bolj na izi. sicer si bom kej pogledala, kakšno znamenitost, k bo frendica tam prvič, ampk men je itak že vse tam domače bom pa snegec vidla v Londonu, that's a first time
Am, tja grem z Easy Jetom, k leti iz Ljubljane, nazaj se pa peljem z Ryan airom, k pa pelje do Trevisa, to je bliz Benetk. Skupaj me je pa karta prišla 100-110€, neki tazga
lammy- kak si se imela v Londonu?
Kakšno poročilo bi blo dobrodošlo A si šla v največji nakupovalni center v Evropi? Js ga komaj čakam.
Kolk denarja si imela s sabo? Kaj kej kupila? :-) Kje kej bla?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Torej, v Londonu je bilo itak nepozabno - tako kot vedno, ko grem tja:) sicer se se spet bolj na shopping osredotočila:P hm, največji nakupovalni center v Evropi? ker naj bi bil to? Js sm vsak dan bila v Primarku, to je ena fuul pocen štacuna, tja se ti splača iti. dobiš kavbojke za 8 funtov in itak je cena funta tok padla, je skor enak evru. pa dobis majice za 2 funta, resno se vam splača iti, pa majo oddelek za moske tudi, pa za otroke, potem majo accessories itd. Kako priti do tja? Pejte dol na Marble Arch , pa potem na unmu izhodu ven, k kaze za Oxford street(ko pridete mimo tistih naprav, ko date svojo tube karto), pejte na desno in ko ven pridete, boste na levi na ansprotni strani ceste zagledali Primark, rjava stavba z modro-zelenim napisom, ne morte zgrešit:) potem se splača iti v New Look, tm sem taaak hude čevlje s peto dobila, ene gladiatorke, k sm si jih fuul želela in sm se čist zaljubila vanje, Za 3 pare čevljev bi mogla dat 90 funtov, ampak ker sem študentka, sem imela še 20% popusta. Splača se vam meti s sabo študentsko izkaznico, k majo študentje skor v vsaki štacuni popuste (tut v Top Shopu, Miss Selfridges itd).
S sabo sem imela 250 funtov, vendar sem s kartico zapravila se dodatnih 100 funtov. Pač sem si duška dala na shoppingu:) Aja, če letite s temi nizkocenovci (easy jet, ryan air),recite že na letalu za karte za Stansted express, k vas do centra popelje, ker vas cenej pride, sicer ene 5 funtov, ampak bolš to k nič:) Mislim, da je bilo okoli 27 funtov povratna karta, potem morate pa se ene 25 funtov dati za tedensko za tube. tm na okenčku reče one oyster card and weekly travel card for zones 1 and 2 (js sm za 2 rabila) on it. Glede prenočišča mi je bilo fajn, ker nisem nič plačala, ker sm pri prijateljčini sestrični spala, pa tudi sem imela osebnega kuharja tam haha. Njen tip nama je kuhal fuul dobr (Italijan je) pa nama je špagete bolognese prirpavil, pa tiramisu, pa razna kosila mmm:) k da bi bila v hotelu. V starbucksu sem bila vsak dan, vcasih 2x na dan. js vam priporočam Caramel frappuccino al pa strawberries and cream frappuccino:) jummy in da tummy.
Šla sem si pogledati edino Big Ben, Houses of parliament, Tower Bridge, Buckinghamska palača tko , da je ta frendica , k je bila prvič v Londonu, lih nekaj videla. J sm se sightseeingu posvečala, ko sem bila prvič in drugič tam, pol sm pa bolj šopingirala.
aja, uu, nujno pejte na kšn muzikal, ker so ful dobri,. Js priporočam The Sound of Music, k se čisto notri vživiš:) Na eni spletni strani loh rezerviras, te dosti pocen pridejo, sicer bolj spredaj sediš, ampak je pa nekje tudi tako, da ko kupis karte z amjuzikal , imaš zraven še kosilo v eni mejhni restavraciji vključeno.
no to je na pbl, če vas pa še kaj zanima, pa le vprašajte:)))
Westfield se imenuje nakupovalni center. Js grem nujno tja. Pa ni še eno leto odprt. Pri podzemni postaji Shepherd's Bush al pa White City na Central line.
A ta navadna študentska je kul za popuste? Js sm zmeri mislna da moraš kakšno mednarodno met (ki se jo tud da zrihtat nekje v Lj). To mi je pa fajn :-)
Hvala za nasvete za trgovine- sej sploh nisi dost zapravla. Je pa res, da ti verjetno hrano ni bilo treba plačat, kar mene najbolj skrbi (še posebi ker mam fanta, ki ni nikoli sit). Ko sem bla prvič so me neki azijci peljal v Soho v eno samopostrežno, kjer si dal 5 funtov, pa jedel neomejeno. Pa še prov dobr je blo. Zdej pa neb najdla, pa če mi s pištolo v glavo meriš Se bo treba nekak znajdt.
Karte za Stanstead Express si bom pa že prej priskrbela. Isto za mjuzikal We will rock you
Če se še kej spomneš, kar napiš.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Se ne rab ne tolk keša, ne nikogar s sabo js bi šla, pa če bi šel kdo z mano, al pa ne. Ne bom pustila, da drugi odločajo o tem, al potujem al ne. Sm bla pri 16ih sama v Londonu 3 tedne- sicer na jezikovnem tečaju, pa res ni blo pocen. Drugič pa z bratranci, pa ne kej dost dnarja. Zdej nas gre pa 5 (najprej bla sam js pa fant, pa se začel folk kar nabirat), pa tud z ne kej dost dnarja
Ma dobr, pri 16 nevem kolko bi se sama znajdla (ker jst bi sla bol tko samostojno kot preko teh jezikovnih tecajev , se pa tud tega nebi branla ;P)
Je pa tko da sm enkrat skor sla v London na en dougopricakovan koncert, sem mela ze dovoljenje starsev in jajca, me je pa na koncu cena karte presenetla (13 sm bla stara in sem misnla da bo 100 evrov zadost x) )
@*mala*: Ja, navadna študentska zadostuje. Js sm včasih mela ISIC kartico na potovanjih, enkrat sem si jo pa pozabila dati delati in sm probala srečo z našo študentsko in je blo kul zanekrat me nikjer niso zavrnili v Lonodnu, sam pač da piše student identitiy card pa pokažeš jim uno nalepko, razložiš, da velja za šolsko leto 2008/09.
Glede hrane pa tako... Ja, se itak najde kje, kjer je poceni, pa včasih sm šla v navadno štacuno pa si kej kupla (Tesco, Sainsbury's ipd). Treba se je znajdt mal:)
Uuu, We will rock you... sm si tut želela iti gledati. Zaenkrat sem si ogledala Fame, The sound of music pa Chicago, ampk me je The sound of music najbolj navdušil.
Hm... Kaj je še kej tazga.... Natural history museum pejt pogledat, men je bil všeč, pa še zastonj je:D sj je veliko muzejev zastonj, sam poiskat jih moraš pa tut tako je, da majo določeni muzeji ob določenih dnevih zastonj, mal po spletnih straneh pobrskej, kjer pišejo te informacije.
Še kaj?=)
Čist si mi polepšala dan glede študentske že vidm kak me bojo nakupi zavedli.
Muzejev sm se že nagledala v Londonu prvič ko sem bla. Zdej bo bolj namenjeno preprosto uživanju, ne pa skoz letanju naokol po znamenitostih.
Grem pa še enkrat na London Eye (na željo fanta)- ki mi je pa itak dost všeč, pa mjuzikal je obvezen, drugo bo pa sproti odločeno.
Sej pomoje bom cel teden jela fish& chips, kebabe pa še kje kej pocen.
Hja, mi zmanjkal vprašanj če se še kej spomnin, vprašam
*mala* napisal/-a:Ko sem bla prvič so me neki azijci peljal v Soho v eno samopostrežno, kjer si dal 5 funtov, pa jedel neomejeno. Pa še prov dobr je blo. Zdej pa neb najdla, pa če mi s pištolo v glavo meriš Se bo treba nekak znajdt. .
dva mas v samem centru. prva kitajska Mr Wu (eat as much as you can) je ful bliz podzemne Leicester Square (blizu predela, kjer je un znan kino in okol mas Bella Italia ipd)., drug je pa na tisti ulicici v chinatownu. sam pejd cez chinatown in bos takoj najdla. mr wu eat as much as you can za 4,99funt ce ne pa kerga kitajca tam vprasi. pazi pa, da ne prides pred 12h. odprejo sele mal cez 12h.
Čas je vrednota, ne mineva, temveč ga uporabljamo.
^^ O, hvala ti. To zna prov pridt za poceni jest v Londonu (še McDonalds skor dražji). Kak pa to, da tak poznaš London? Kolikokrat pa že bla tam?
Še kakšen predlog kam moram jit? Bla že 2×, pa se mi še zmeri ne poznam Londona (k tolk novga najdem zmeri)
London
kot je ena že omenila - primark obvezno. majcke od 2funtov, hlace od 3funtov, torbice od 2funtov, balerinke od 3funtov ipd. sam pripravi se na šok - ogromna vrsta za probat (ne pretiravam), še večja pa za plačat. ampak lušne in ful pocen cote trafalgar square in national gallery sta te dni več kot vredna ogleda v večernih urah zaradi projekcije - zunanja projekcija piccasovih slik na celotno stavbo galerije (te dni se je odprla piccasova razstava). pa hyde park ob večernih urah - ful lepo, ko se lučke prižgejo. sem pa bla skromnih 3x v londonu
Čas je vrednota, ne mineva, temveč ga uporabljamo.
Nad Primark se še moj čist navdušuje, ko mu povedala cene zna bit čist skopuški glede nakupov oblačil.
Pa bodo te projekcije še konec aprila? Zveni fajn.