Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
neznanka__
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a neznanka__ »

Nadine napisal/-a:jz sm opazla odkar jemljem logest da sm postala ful bl občutljiva, vsak dan jokam :(

enak.. sam zdj me je mal minil.. poudarek na mal.. :roll: :(
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Kraj: notranjska

Neprebrana objava Napisal/-a sokolja »

mene nekaj zanima...
na navodilih za jemanje KT piše, da moram vzeti tabletko vsak dan ob približno istem času.
"približno isti čas" je zeeelo relativno. če vzamem en dan tabletko ob osmih zvečer, drug dan pa ob enajstih zvečer, je to še vedno "približno isti čas"? ali to pomeni, da moram vsak dan vzeti tabletko ob isti uri, npr ob osmih + ali - 15 min? :?
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cat85 »

Kolk jaz vem ob isti uri.
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

sokolja napisal/-a:mene nekaj zanima...
na navodilih za jemanje KT piše, da moram vzeti tabletko vsak dan ob približno istem času.
"približno isti čas" je zeeelo relativno. če vzamem en dan tabletko ob osmih zvečer, drug dan pa ob enajstih zvečer, je to še vedno "približno isti čas"? ali to pomeni, da moram vsak dan vzeti tabletko ob isti uri, npr ob osmih + ali - 15 min? :?

Jaz jih jemljem čez teden ob 6ih zjutraj, ob vikendih pa enkrat do 10ih, pa zaenkrat ni bilo še nič narobe(nok, nok :) ). Mislim, da ni mišljeno + ali - 15min, ampak kar malo več časa.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica
Kraj: Za gorami

Neprebrana objava Napisal/-a Heilie »

smotkica_ napisal/-a:
sokolja napisal/-a:mene nekaj zanima...

Jaz jih jemljem čez teden ob 6ih zjutraj, ob vikendih pa enkrat do 10ih, pa zaenkrat ni bilo še nič narobe(nok, nok :) ). Mislim, da ni mišljeno + ali - 15min, ampak kar malo več časa.

Se strinjam, to pomeno približno, gor ali dol tud par uric, ker do 6 ur itak nima biti kaj...saj piše da je problem če jo pozabiš vzeti več kot 6 ur. Drugače je najbrž bolje jemati isti čas, sam jaz jo včasih vzamem ob 7h včasih pa ob 9h pa ni bil še nikoli problem.
Žlehtnobica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Žlehtnobica »

Se opravičujem, če je to vprašanje že bilo :oops:
Ali antiseptiki, kakor so Strepsils (proti vnetemu grlu in žrelu), vplivajo na delovanje kont. tabletk? Sej bi šla sama v lekarno pa vprašala, samo se tok bolna, da sem že napol mrtva :(
Hvala
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

v bistvu to vse piše v navodilih tako enih kot drugih tabletk...za to pa so navodila...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

glede jemanja tabletk...am jaz tudi med tednom vzamem tableto ob 6 vjutro med vikendi in med počitnicami pa vzamem tam neki do 10 ure...ker sem se nekaj časa res držala tega da sem skoz jemala ob 6 vjutro pa mi je dopizdilo..se skoz vstajat...še posebej če sem prišla pozno domov..in sem se pol morala čez par ur zbudit zaradi tablete...
sicer pa ni zaj to taka panika če vzameš par ur kasneje...sej ti piše da kao 12 ur po tisti uri ko običajno jemleš tablete..pa če je ne vzameš ti zaščita še drži...tak da mislim da tistih par ur nima kaj bit..oz. niti nebi smelo nič bit...
am koliko sem pa brala v navodilih-logest.. da če pa v drugem tednu jemanja tabletk pozabiš vzet kako tabletko pa ni panike...oz se ti zaščita ohrani...
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Kaychee »

OK tle pa mene skoz bolj firbec daje - ful mate različne izkušnje, pa bom najprej povedala, kako je blo pr moji sošolki .... sicer že neki časa nazaj, ne vem pa, katere tabletke je jemala...

Vsako leto pred poletjem je nardila dieto (ne vem, možno, da je bla tista 90-dnevna ločevalna) in prvo leto ji je uspelo kar precej shujšat. Ni jemala KT.
Drugo leto je zadevo ponovila, a ni shujšala nič, kljub temu, da je enako delala kot leto prej - dieta+telovadba, vendar je jemala KT.

Zdej pa mene zanima (glede na to, da trenutno nimam potrebe, da bi jemala KT) a je prow zaradi teh KT tolikšna razlika v hujšanju in bi se mi splačal, da mal preneham z jemanjem al bi v bistvu blo vseen, če zamenjam Logest z Yarino npr.?
Kolk vas je dejansko opazil razlike na telesu, ko ste prešle na Yarino - pa ne mislm samo na kilažo, bolj na obseg, cm.

Pa tud to me zanima, kolk časa je priporočljivo oz a so sploh dans še meje, kolk časa nej bi se jemale KT (včasih vem, da so rekl cca. 8 let), sam glede na to, da so vedno manj hormonske te KT...??

LP
Uporabniški avatar
brunett
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a brunett »

Js mam tut eno vprašanje. In sicer, nenormalno sem občutljiva na vse, na besede, dejanja mojih bližnjih. Vsako stvar si jemljem k srcu zadnje čase. Pa čeprav pol ko zadevo premislim vidim da sem pretiravala ampak se to kr ponavlja. Anyway, jemljem logest in me zanima če so morda tabletke krive, ker drugače nisem nobena jokica al pa razvajenka al kaj podobnega.
Ma katera kako izkušnjo ali nasvet?
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

am..hehe...ja je bilo že veliko govora o tem..da so nam tablete spremenile razpoloženje....vedenje..vse vse :? ...tudi željo po seksu...katera se meni zdi najhujša :( ....
včasih se spomninjam kako lepo je bilo ko nisem jemala tablet...me je že sama misel na sex..postelja...golo telo...podžgala...zaj me niti sama "akcija" ne več..... komaj čakam da bom par let starejša...da se to da malo uredit..ampak nevem kako bo še teh par let....
jaz bi kar nehala jemat...hehe..sam kaj ko ne gre...
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

Mja, tudi jaz imam probleme z občutljivostjo, za vsako stvar kar jokam, full si vse jemljem k srcu..vse samo zaradi tabletk. Drugih stranskih učinkov pa ne opažam. Vsaj zaenkrat še ne.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
-rožca-
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a -rožca- »

še jz bi neki vs rabila... :)

jz sm se nenormalnu zredila odkar jemlem KT.obup :eek: in me zanima če je ktri uspelu kj shujašat k je še jemala tabletke al ne?kva pa če ste jih nehale jemat(če je kera tko mela primer)? jou,mene ta prevelka kilaža ubija... tu mač :( in sm občasnu prou slabe vole.in če nebo bulš neham jemat... k mam tega rahlu dost.tud tu,d mi ljudje že en lep cajt govorijo kuk sm se zredila... :?

lp
Uporabniški avatar
*tinčk*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a *tinčk* »

-rožca-
meni je ginekologijna rekla, da morm ful velik pit. ker je kao ena fora, da se ti voda v telesu zadržuje- in pol rataš debel. uglavnem, jest jem tablete že 14 dni, pa velik pijem (3l na dan) pa se še nč nism zredila.

probat ni greh :)
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Kraj: notranjska

Neprebrana objava Napisal/-a sokolja »

men je moja ginekologinja na to vprašanje, ali se bom kej zredila, odgovorila da je to en larifari, da se punce doma nažirajo, potem pa h njej hodjo jokat, da so se zredile - nevem zakaj, ampak imam občutek, da ima prav :D js namreč se nism nč zredila, ko sem pa hujšala sem pa normalno shujšala zaradi diete, ki sem jo imela.
Zaklenjeno