matr ste dosadni.
en trobezlja eno, drug trobezlja drugo...in čist po pravici povedano se v vsakem postu od vsakega najde resnica...
men gre tud na živce, da se druge narode, ki niso balkanci skos poveličuje, nas balkance pa skos neki šinfa...tlele ne more bit posploševanja, ker je vse odvisno od posameznika...res je da ma tud vsaka rasa in vsaka država en svoj način izražanja, ampak še vedno pa nismo vsi slovenci za v smeti...jst poznam lih tolk bosancov/srbov/še kakšen anglež bi se najdu in tud američana sem spoznala, pa ga ne bom sodila glede na buša in glede na njihovo zgrešeno politiko...meni je pač pomemben on in ne vso ostalo ozadje...
in primitivno se mi zdi to, da nekateri govorite da morjo "južnjaki" (npr. bosaci, srbi, makedonci, albanci) delat kot fizikalci...zakaj že? zakaj more bit to tko...zakaj vsi mislite, da če je pa "od dol" da pa ni nč druzga sposoben kot pa bajte gradit in ceste pucat...Sicer če smo pa že na tem, pa more ja nekdo pridt, če je slovencev premal, da pomaga hišice gradit, da se ljudeki lahko kam vselimo...IN isto je treba tud kšno cesto popucat, da se nebi zadušil v smradu...

poznam, kar nekaj oseb, ki so kljub temu da je dobro plačano pobiranje smeti (okoli 1700sit na uro) in so bili že dlje časa brezposelni, pa niso hotel sprejet zaradi ponosa ; "ja da me nou sosed vidu ko bom smeti odnašu"...In zakaj torej potrebujemo koga drugega??Poznam pa enga, k je smetar že zlo dolg časa in ma tako bajto da dol padeš-sam s svojim denarjem...In je reku da službe ne da za nič na svetu...No takih nam primanjkuje...seveda pa Almir iz albanije pride v slovenijo željan zaslužka in da nahrani svojo družino, mami bolni zdravljenje plača, in seveda mu ni težko poprijet za metlo al pa cemet...
ne bom trdila, da zdej slovenci tega ne počnejo, ampak roko na srce zelo je malo takih...vsak rajš sedi in vleče podporo in se mu jeb* za vse...
mislm, nevem no

men se zdi to ful nesramno, da se nedolžen folk spravlja v tolk slabo luč in se jih skos žali..
jst nikol nism rekla čez nobenga nič dokler mi kej ni naredu/al pa kej naredu slabga človeštvu...Zame bosanec ni čefur, zame albanec ni šiptar...Ampak so pač normalni ljudje...A je to tolk težko razumet, al je treba zdej na veliko razpravljat al je šiptar al čefur žaljivka al ne...Valda da je...Zame bi bla tud slovencelj/janez/slovenček žaljika, če bi mi kdo drug reku s tapravim pomenom...Pa pejte gledat v slovar al so to žaljivke al ne
Dejte mal prizanest ljudem, ki niso ničesar krivi...Tud če se pele v belem golfu in nabija ciganče, ciganče do konca, še ni rečen da je slab človek...jst se pa pelm pa tud nabijam kej tazga...ja in...tisto sekundo k to slište vas že nebo pobral..A če se kdo mim pele pa tehnažo nabija do konca mu pa noben nebo nč reku...Ah kje, spotaknimo se ob bosančke, oni so slabi, oni so šit...a dejte dejte..
in frenki je zlo dobr povedala tist glede slovenske govorice...kukr pač kšnmu paše...če nima želje nima..njemu bo šlo to v slabo, ne vam...nebi blo sicer slabo, da bi govoril slovensko, ampak ne morš pa tega terjat če tega država ne terja...za državljanstvo je treba delat en izpit iz slovensščine...Ni lih lahek, morš znat nekej povedat v pravi slovensščini, ampak naglasa pa nihče ne jeb*...naglas vedno ostane, če si prišel poznih letih sem....in neevm kaj je to tok moteče...mene tud mot štajerski naglas-mi pač ni všeč, pa še razumem vse bolj slabo..pa kaj, a naj jih zdej linčamo...

seveda ne....naglas ne naredi človeka....
in nekoč smo bli vsi eno...očitno ste že pozabil...jst seveda takrat še shodila nism dobr...ampak vseeno mi je ostal od pripovedovanja neka naklonjenost in "bratstvo"...sej se najdejo primitivci, ampak še zdaleč to niso vsi taki....
po mojem mnenju ej treba človeka najprej sponat, preden o njem trobiš bedarije in ga spravljaš v slabo luč...človeka pa ja ne morš presodt po tem kakšno musko posluša in v kakšnem avtu se vozi...lahko zveš ali je bogat ali ne, ampak še vedno ne morš vedet kakšenjej po osbenosti in po karakterju...jst se tud vozm z narodnjaki naglas v starem zelenem kliotu...pa sem slovenka...ampak če men sede, me ne briga za druge...od sekunde poslušanja tega, še nobenga ni pobral....