Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Princesska
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Princesska »

Novo vprašanje:

Sj ne ve je mooče že ktera že sprašvala samo men se meša od teh Diane 35, mam res kar pravjo mood swings...pa to je za znoret-kriza eno uro mi v nulo bedira do konca sploh ne znam dihat čez pol ure pa navadn se pomirim, ib tud bl depresivna ratujem in vsaka malenkost me potre...to mi sploh ni kul, a to zgine a ktera ve, k zdj začenjam 3škatlco, pa sm slišala d je sčasoma kul...a pa je res???Jem pa Diane zrd aken, sj ko bo stanje sprjemljivo grem na Logest...k tole je preveč zame...včas se komi dvignm iz postle zjutri, pa še jesen k je itak depresivna...jz pa nočm d mi bedira :cry: :cry:
.:sonchika:.
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Malo tu, malo tam
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a .:sonchika:. »

Pri Logestu sem tudi sama izredno razdražljiva. Ali prekini s tabletkami ali pa si vzami kakšne druge. Baje so Yarina super in tudi sama bom počasi prešaltala na njih. So pa za doplačat skoraj 2000 SIT na škatlico.
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Kraj: heaven

Neprebrana objava Napisal/-a bubbles »

¤MiSsY¤ napisal/-a:Ej zenske, jz sm mela 1 mesc k sm jemala tabletke 5 dni menstro, pa pol do ene 3ga mesca tut, pol je blo ze 4 dni, zdej mam pa 2 dan pa je ni skor nc vec... a me more bit strah ????

na istem sm jst zdele! po ta četrti ploščici praktično ni blo menstre, tut počutla se nisem, kt da bi jo mela. sam sem bla pod dost stresa, tabletke pa ful pridno in redno jemala, tko da najbrž ni panike oz. bom vidla, kako bo po ta peti tablci :wink:
...just breathe...
Uporabniški avatar
Princesska
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Princesska »

Mela Yarina, isto nč bolš...ne vem pomojem so ble še najboljše Logest...itak pa vsakmu vse ne pašejo, treba probat :roll:
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

bubbles napisal/-a:
¤MiSsY¤ napisal/-a:Ej zenske, jz sm mela 1 mesc k sm jemala tabletke 5 dni menstro, pa pol do ene 3ga mesca tut, pol je blo ze 4 dni, zdej mam pa 2 dan pa je ni skor nc vec... a me more bit strah ????

na istem sm jst zdele! po ta četrti ploščici praktično ni blo menstre, tut počutla se nisem, kt da bi jo mela. sam sem bla pod dost stresa, tabletke pa ful pridno in redno jemala, tko da najbrž ni panike oz. bom vidla, kako bo po ta peti tablci :wink:

Jz sm bla dons pr splosni zdravnici pa sm ji se to omenla, pa je rekla da ni panike, da dokler je menstra pa tud c je cist mal je kul...
Jz sm tud pod stresom, pa ful menjavam razpolozenja, pa neki sm tecna... sam pomoje niso use to sam tabletke krive.... :nixweiss:
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Kraj: heaven

Neprebrana objava Napisal/-a bubbles »

super, pol sm jst tut lahko mirna!
drgač pa sm mela jst tut ful probleme s stranskimi učinki prve tri mesce jemanja logestov(tk kot ti sm menjala razpoloženja, pa mela razna depresivna obdobja), sam sem si rekla, da počakam par mescov, da se telo navadi (tko tut v navodilih piše). in zdej je res ful bolš. mogoče se včasih še zalotim s kakimi čudnimi razpoloženji, sam po moje bo tut to minil.
ti pa si tut že itak pod stresom in najbrž to pripomore, tko da mal počaki, če pa se ti ne bo nč izboljšal, pa boš najbrž mogla razmislt o menjavi. sam bo verjetno vse v redi :wink:
...just breathe...
girl007
Debatorica
Debatorica
Kraj: Kranj
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a girl007 »

Ja itak da je manj krvavitve, sploh ker to ni prava krvavitev, ampak le mesečna krvavitev zaradi prenehanja jemanja tabletk po 21 dneh.
Jest jo imam tudi zelo malo, ponavadi le 2 dni.
Pa mi je čist cool tko, se ne sekiram zarad tega. :D
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Že,že ampak jz sm na zacetku ob jemanju mela po 5 dni in mi je blo cudno zakaj pa zdej kr naenkrat 4, pol pa 2.... :o no, sej ne da se prtožujem :D I kinda like it :razz: :twisted:
Ta razpoloženja... obup, mene use prizadane, če me kdo sam ne pogleda tko k jz hočem sm kr žalostna, pa č me lubi ne pokliče takrt k si jz zamislm... prou tečka sm... sam se zdej brzdam - zavestno ;)
Tko, da tut jz čakam zdej, da minejo meseci stranskih učinkov (kao)... Mi je pa ful všeč ker se nism čist nč zredila - še clo 2kg manj mam :flower: :flower: :freude: :smilingplanet:
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Js mam sedaj 4to ali 5to škatlico (ne vem več točno), pa se mi tudi čas menstruacije krajša. Preden sem začela jemat tabletke sem jo imela vedno po 7 dni, potem pa 6 in sedaj nazadnje že 5 dni, tako da je to po moje normalno.

Pa tudi čas pavze, ko jo dobim se je raztegnil. Prvi mesec sem jo dobila 2gi dan, naslednji mesec 3tji, potem pa kar 4 dan. Upam, da bo vsaj pri tem ostalo.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
marilyn
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a marilyn »

Novo vprašanje:

Da ne odpiram nove teme, bom kr tuki vprašala. Zarad katerih zdravstvenih razlogov nekatere ženske ne morejo jemati tabletk?
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

piše v navodilih
drgač pa neki v zvezi s pritiskom, pa če si kadilka starejša od 35.... itd.
Uporabniški avatar
someone
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a someone »

Novo vprašanje:

hej, mene pa zanima če je normalno, da sem imela od 16 tabletke naprej(logest) vmesno krvavitev, ki še kar traja čeprav imam danes že 3 dan pavze, in u bistvu sploh nimam menstruacije ampak se to vleče že več kot teden dni. aja tabletke pa jemlem 4 mesec, in do sedaj se mi je edino zgodilo da sem menstruacijo dobila, ko sem imela š 2 tabletki.a bi me moglo skrbeti?sicer je pa res, da sem se začela po pavzi na hitro spet ukvarjati s športom.a je možno da zato? prosim da mi odgovorite, saj me res fuuuuul skrbi :?
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Moja frendica je zdej dobila trombozo (krvni strdki al whatever), zarad jemanja KT :( ... sej baje se nardi 1 na milijon... :? sam usen, grdo :(
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a amyZ »

joj,tako pa spet ni treba skrbet. jz sm po logest sicer manj depresivna in tečna v PMSu, sam pa druge stvari niso dobre. upam da bodo to Yarino nardil da bo zastonj. gelde na to da sm študentka se mi tud 2 jurja na mesc zdi veliko, se pozna v denarnic.

a katera ve zakaj imaš zaščito ko nehaŠ jemat tisti mesec tabletke do menze? recimo 21 tabletku mimo, zaščita pa je še ene 4 dni do menze? če pa recimo vmes pozabš eno tabletko vzet pa ni več zaščite? v čem je fora?
ložica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: na poti do sonca..

Neprebrana objava Napisal/-a ložica »

Novo vprašanje:

nism brala vsga prej..tko da ne zamert če že piše..

zanima me če si pri tabletkah diane 35 zaščiten že ko prvo vzameš al čez kok časa..fala:)
say it right..
Zaklenjeno