Kontracepcijske tabletke
Ah glede tabletk so zdravniki razdeljeni na dva pola - eni ful zagovarjajo tabletke in ne vidijo nobenih stranskih učinkov, na drugi strani pa nekateri vidijo en kup nezaželjenih posledic...Mah ne vem no, zaupam svoji ginekologinji in usem našim ginekologinjam, ki nam nebi tkole zlahka predpisvale usak mesec nekaj kar bi tako škodovalo našemo zdravju...Tiste urgentne tabletke, ki jih jemlejo punce ko kondom poči, tut niso neki vitamini za telo...sj nimamo izbire 

Sranje!
Še devet tabletk mam in bo menstruacija pršla liiih na tist tedn pred in na novo leto
tko, da moram lepo podalšat vsaj 8 dni, potem sm pa še hotla zamenjat tabletke pr gin. pa mi reče da na metelkovi ginekolog pride šele 7januarja in da morm pred menjavo na posvet tko, da bom morala še en mesc pol jemat to sranje od logesta!

-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje
Ja jz že ene 4mesce razmišlam o tem, da bi menjala, sam sm iz "uvidevnosti" počakala, da pač pojem te tabletke k so mi jih dal, d nam stran metala pa pol šla iskat, zdj pa tega ginekologa še nebo aah. >:<
In sigurno bo hotla miljon razlogov, zakaj jih hočem zamenjat itd.. Ma pravico slučajno rečt, da mi neda drugih tabletk? Jih koljem
In sigurno bo hotla miljon razlogov, zakaj jih hočem zamenjat itd.. Ma pravico slučajno rečt, da mi neda drugih tabletk? Jih koljem

-
- Cosmopolitanka
Najbrš ma usak pacient pravico, da zbira kaj bo jedu
Sicr ma pa zdravnik dolžnost, da ti to tut omogč, če je seveda za tvoje zdr.stanje uredu...
Jst sm se z mojo čist lepo pomenila, pa ni nč komplicerala..in je rekla da lahk menjamo pa bomo vidle(na Femoden)..pa morm rečt da je kr kul..sicr ni neke blazne razlike, sam pač mal drgač se obnašam
recimo..če so sploh tabletke krive, pomoje prej ot da sm mela tuk sprememb takrt,razočaranj..ne vem ne vem..probej..
Men je rekla da ni tuk razlik u hormonskem delovanju teh tabletk.Ni pa rekal da ne da
Tut zdej k sm bla na pregledu, je prašala če so uredu..
A kakšnmu drugmu ne morš it?Nadomestnga ni?

Jst sm se z mojo čist lepo pomenila, pa ni nč komplicerala..in je rekla da lahk menjamo pa bomo vidle(na Femoden)..pa morm rečt da je kr kul..sicr ni neke blazne razlike, sam pač mal drgač se obnašam

Men je rekla da ni tuk razlik u hormonskem delovanju teh tabletk.Ni pa rekal da ne da

Tut zdej k sm bla na pregledu, je prašala če so uredu..
A kakšnmu drugmu ne morš it?Nadomestnga ni?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
- Cosmopolitanka
Mene pa zanimajo vaše izkušnje z Yarino. Ker jaz sem imela prej Diane 35 zdej pa Logest pa mam še vedno stranske učinke kot so glavoboli, nizek libido, slabo razpoloženje, grozno boleče menstruacije...
Rada bi poskusila z Yarino, ker baje nima toliko stranskih učinkov, pa me zanima s prve roke, kako ste ve zadovoljne?
Rada bi poskusila z Yarino, ker baje nima toliko stranskih učinkov, pa me zanima s prve roke, kako ste ve zadovoljne?
- radovedna.kr.naprej
- Sramežljivka
@Heilie
Zanimajo te izkušnje, no svoje ti lahk povem. Ko sem šla prvič k ginekologinji mi je verjetno zaradi moje kože (mozolji,...) predpisala diane 35.
Čeprav glede na mojo sestro (ki ni nikoli uživala tablet) in brata, ki sta tudi imela mozoljavo kožo, sta s tem ko sta imela stalne partnerje, popolnoma izboljšala stanje svoje kože (beri: redni seks, hormoni sreče,... saj je logika in zato mene moj vedno zafrkava, če se mi pojavi kak mozoljček pred menstro, da sva premal seksala
)
No mene so te tablete popolnoma zafrustrirale, razna obdobja depre, nenehna živčnost, glavoboli, slabosti, jokanje čist brezveze, plus najhujš dodatni kilogrami.
Zato sem šla k ginekologinji in zamenjala tablete z yarino, čeprav so takrat ble plačljive. In prvi učinki so bili izguba kilogramov, boljše počutje, nič depre. To je trajalo tak eno leto pol sem pa zopet pridobila malo kilogramov, ampak vse ostalo je bolj ko ne pozitivno. Sam zdaj me je začel matrat visok pritisk, prej sem mela zmer nizkega, nazadnje mi je pa že ginekologinja neki bluzila, da je vse na meji, da če ne bo boljš jih ne dobim več,...
Če potegnem črto ti povem, da sem prišla do spoznanja, da če bi se še enkrat odločala sploh nikoli ne bi jemala tablet. Pa bi prakticirali kondome,... Zato je moja želja zdaj, da bi v roku 1-2 let zanosila in rodila, potem pa obvezno hormonski vložek mirena.
Zanimajo te izkušnje, no svoje ti lahk povem. Ko sem šla prvič k ginekologinji mi je verjetno zaradi moje kože (mozolji,...) predpisala diane 35.
Čeprav glede na mojo sestro (ki ni nikoli uživala tablet) in brata, ki sta tudi imela mozoljavo kožo, sta s tem ko sta imela stalne partnerje, popolnoma izboljšala stanje svoje kože (beri: redni seks, hormoni sreče,... saj je logika in zato mene moj vedno zafrkava, če se mi pojavi kak mozoljček pred menstro, da sva premal seksala

No mene so te tablete popolnoma zafrustrirale, razna obdobja depre, nenehna živčnost, glavoboli, slabosti, jokanje čist brezveze, plus najhujš dodatni kilogrami.
Zato sem šla k ginekologinji in zamenjala tablete z yarino, čeprav so takrat ble plačljive. In prvi učinki so bili izguba kilogramov, boljše počutje, nič depre. To je trajalo tak eno leto pol sem pa zopet pridobila malo kilogramov, ampak vse ostalo je bolj ko ne pozitivno. Sam zdaj me je začel matrat visok pritisk, prej sem mela zmer nizkega, nazadnje mi je pa že ginekologinja neki bluzila, da je vse na meji, da če ne bo boljš jih ne dobim več,...
Če potegnem črto ti povem, da sem prišla do spoznanja, da če bi se še enkrat odločala sploh nikoli ne bi jemala tablet. Pa bi prakticirali kondome,... Zato je moja želja zdaj, da bi v roku 1-2 let zanosila in rodila, potem pa obvezno hormonski vložek mirena.
- _TheCosmoGirl_
- Komunikatorka
sicer nisem na yarini, ampak na yasminelle, lahko dam približen odgovor. najprej sem bila ene 2,5 leti na logestu, sluznico mi je čist izsušilo pa še na teži sem pridobla. sem naredla pol leta pavze, teh 6 mesecev je blo odličnih (dobla sem sicer mal mozoljčkov), samo ko se naveličaš kondomov.. pol sem šla pa na lindynette, čist ubile libido, kožo sem mela grozno. po pol leta jemanja sem šla na yasminelle, zdaj bo konc prve škatlice. je pa menjava tabletk vedno stresna. ta mesec se skoz neki brezveze razkurim, derem, jokam, če se zgodi kaj slabega padem ful v depresijo.. sam zadnje dni je bolš, zgleda se je telo privadlo na menjavo. pa tud par kg sem zgubla (to verjetno ni od tega, ampak ok) sam zaenkrat vse kaže, da se je stanje umirlo, pa upam da ostane tako še naprej.. mozolji pa tudi zginjajo. edino za menstruacijo me malo skrbi, traja 2-3 dni in pol sm čist panična da ne bi blo kaj narobe.
glede na to, da ma tud yarina podobne hormone kot yasminelle, bi blo lahko podobno.. sam po moje, ko se telo enkrat navadi, je super.
no, čeprav niso vse tabletke enake za vse
glede na to, da ma tud yarina podobne hormone kot yasminelle, bi blo lahko podobno.. sam po moje, ko se telo enkrat navadi, je super.
no, čeprav niso vse tabletke enake za vse
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
a mogoče katera ve kakšna je razlika med yarino in yasminelle?
sem prebrala, da so oboje zdaj po novem brezplačne...
Zdaj mam logest (2leti) pa bi jih zamenjala, ker se mi zdi, da mi ne ustrezajo, full mi ubijajo libido pa še migrene sem mela od njih, pa suho nožnico, celulit, ki ga prej nisem mela niti pikice
, pa še vnetja mam full pogosta, sicer nevem če zaradi tabletk...samo bojda, da je možno
btw, a to morm se prjavt na pregled, a sestri rečem, da bi rada zamenjala pa me takoj pošle k zdravnici?
sem prebrala, da so oboje zdaj po novem brezplačne...
Zdaj mam logest (2leti) pa bi jih zamenjala, ker se mi zdi, da mi ne ustrezajo, full mi ubijajo libido pa še migrene sem mela od njih, pa suho nožnico, celulit, ki ga prej nisem mela niti pikice

btw, a to morm se prjavt na pregled, a sestri rečem, da bi rada zamenjala pa me takoj pošle k zdravnici?
Glede razlike med tema dvema ne vem kake so. Lahk ti pa povem, da če celulit maš, ga po mojem s spremembo tablet ne boš izgubila. Ja, pač te tablete pomagajo celulit delat (mislim da kar katerekoli). Jaz sem imela prej diane in ko sem šla na yasminelle nism mela nič večji libido.
Iz prakse pa lahk povem, da jaz morm vedno it k zdravnici, da mi zamenja tablete, mislmd a to ni v pristojnosti sestre.
Iz prakse pa lahk povem, da jaz morm vedno it k zdravnici, da mi zamenja tablete, mislmd a to ni v pristojnosti sestre.