Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: BLTNC

Neprebrana objava Napisal/-a Bulma »

Foxy-lady napisal/-a:
Bulma napisal/-a:Jaz bom tudi končala! Še eno škatlico imam, potem pa basta. Sem hotela že prej, vendar zdaj bom po tej škatlici. To bo ena stvar, ki jo bom spremenila v novem letu :)
Srčno samo upam, da ne bom imela kakšnih stranskih učinkov. Kako aknasto kožo, ali pa izpadanje las. Ker potem ne vem kaj bom... :?

Čas za deco? :eek: ;)

:lol: Nej. Samo jem jih že 6 let....pa zredila san se full. No,mogoče je to nej od tabletk, vendar vseeno.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Hehe :)

Jes jih jemlen že 7 let, pa bom jih tak dugo, dokler nede moj pravo: "Ajda, zdaj pa henjaj s ten, ka va kaj napravila!" :D

Če se sekeraš zaradi toga, ka jih že dugo jemleš - nema veze. Nikše pavze nej trbej meti. Mene samo svadi, ka moren vsaki den misliti na te tablete, ka ne bom slučajno pozabila. Drugače pa so mi fajn, pa še M man redne. Brez tabletk bi itak mejla celi kaos...
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja...saj..to maš definitivno prav. Vendar, ne vem no. Že en čas me mika da bi jih nehala jemati. Po eni strani sama ne vem zakoj. Pa še glede na to, ka moreva uporabljati kondom glede na moje ginek. težave, je itak vseeno. Čeprav se tudi jaz bojim nerednih menstruacij+kakor sem že napisala me je strah da se mi bo koža spremenila itd.

Shit..zdaj sem pa spet v dvomih :? :oops:
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a lolitaa »

js sem ene 2 leti jemala KT.na začetku je blo vse uredu.potem pa sem kar skos začela dobivat vnetja in tudi ko sem se pozdravla sploh nisem mogla sexat ker ko mi ga je dal notr me je nenormalno bolelo.ginekologinja mi je tudi druge tabletke dala, ampak je bilo isto.potem sem pa prenehala z jemanjem in je bilo spet vse uredu.tako da js nikoli več ne dam tega v usta :nein: .
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
la rožica
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: wonderland

Neprebrana objava Napisal/-a la rožica »

Bulma napisal/-a:Ja...saj..to maš definitivno prav. Vendar, ne vem no. Že en čas me mika da bi jih nehala jemati. Po eni strani sama ne vem zakoj. Pa še glede na to, ka moreva uporabljati kondom glede na moje ginek. težave, je itak vseeno. Čeprav se tudi jaz bojim nerednih menstruacij+kakor sem že napisala me je strah da se mi bo koža spremenila itd.

kaj pa boš zdej, če ne boš mela ne tabletk ne kondoma?
jst bi tud z veseljem nehala z njimi če bi vedla za kakšno pametno alternativo. ker sn kondomi glih nebi, za vrjanto "pazit" pa pomojm moj nebi bil...

kaj pa nuva ring?
se že da dobit pri nas?
ima takšne stranske učinke kot kt?
..grešiti je človeško, občutek pa je božanski..
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cat85 »

Bulma napisal/-a:Jaz bom tudi končala! Še eno škatlico imam, potem pa basta. Sem hotela že prej, vendar zdaj bom po tej škatlici. To bo ena stvar, ki jo bom spremenila v novem letu :)
Srčno samo upam, da ne bom imela kakšnih stranskih učinkov. Kako aknasto kožo, ali pa izpadanje las. Ker potem ne vem kaj bom... :?

Stranski učinki se vedno lahko pojavijo.. Mene je glava bolela nekaj časa pa par mozoljčkov sem dobila ko sem nehala jemat. Aja, pa prsi niso več tak napete kot so bile prej, mal so šle skupaj :(
Drugače pa ni več tistega občutka napihnjenosti pa sploh se počutim dost boljš kot prej.. Nič več vnetij, nihanj razpoloženj, depresije brez razloga, glavobolov (razen prvi mesec ko me je kr precej glava bolela), nič več pomanjkanja želje po seksu...
Pa z menstruacijo je tud pol drugače ker ko ješ tabletke sploh nimaš prave menstruacije - niti je ne moreš met, ker ne pride do ovulacije...
Stranski učinki v prvih mesecih ko nehaš jemat so čist normalni, ker se telo čisti in se zopet vzpostavlja neko normalno hormonsko ravnovesje.. S tabletkami ustvarjaš nenormalno hormonsko ravnovesje v telesu in si v podobnem stanju kot da bi bila noseča.. Zdrava pamet ti da vedet da ni lih OK če dolgoročno zaviraš naraven proces v telesu.. Je pa res da dobro premisli preden se odločiš da končaš z jemanjem. Ker če boš nehala jemat za kak mesec, dva si boš naredila več škode kot koristi.. Pa tud če nisi pripravljena uporabljat mehanske zaščite (kondom..), otroka pa še nebi mela tudi fejst premisli.. Boljš tabletke kot pa kak splav al pa nezaželjen otrok.. Midva sma na kondomih in je čist OK. Ne vem zakaj tak odpor pred kondomi,.. Prave je potrebno najdit pa se vse da. Če je ženska dovolj vlažna je seks čist super. Sama lahk rečem da še nisem tako uživala v seksu kot sedaj - pa sma prej seksala 4 leta brez kondomov.. Zdaj pa imava kondome.. Ampak če je ženska dovolj vlažna in če je predigra kul ne vidim problema :)
Je pa res da preden se odločite za prenehanje jemanja, dobro pretehtat vse + in - ...
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

men je pa brez kondoma ful bolše, pa swa prej kar nekaj časa s kondomi, zdaj ko mam kt pa eje stvar čisto drugačna...vsaj jaz ga veliko bolj čutim pa tut on mene...

me pa neki zanima (da ne bom šla zdaj brat nazaj vseh teh strani): kako ste zadovoljne s temi tableti, ki se bodo od zdaj naprej dale dobiti zastonj (yasminelle in yarina, če se ne motim)??

ker js mam zdej logest, ok res, da jemljem šele tretjo škatlo, vendar me moti, da mi je kdaj res fuuuul slabo. poleg tega pa me moti nihanje razpoloženja, k je kdaj res obup in mislm, d rabm psihiatra.

pa sem razmišlala, naj še malo počakam, da vidim kako bo po parih mesecih ali pa naj grem zamenjat tablete...

me pa skrbi recimo glede na to, da so yasminelle pa yarina tablete z najmanj hormoni in če bi jaz zdaj šaltala z močnejših na šibkejše, da bi mela vmesne krvavitve??? predvsem mi gre pa za boljše počutje, predvsem mentalno...kok ste s temi tabeti ve depresivne?

mogoče katera izkušnja?? hwala
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Tinchka »

Jst jemljem Yarino zdej šele dobra dva meseca, zaenkrat mi je v redu. Sicer nisem mela nikoli prej težav z razpoloženjem (prej sem jemala Harmonet in Logest), tako da ne morem rečt nič, očitno na moje razpoloženje tabletke ne vplivajo.
Vmesne krvavitve so pomoje mogoče. Jaz sem zdej dvakrat pojedla eno škatlico + še malo podaljšala in jih ni bilo. Pomoje če jih jemlješ z normalnimi presledki, jih sicer naj ne bi bilo, mogoče le na začetku. Ma probi. Če mene vprašaš, bi rajši vsake tolko mela packo na hlačkah, kot pa da sem depresivna.
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ashley*** »

Jst sm jemala leto pa pol logest, pa mi niso preveč odgovarjale, zdj mam pa že eno leto yasminelle pa sm full zadovolna z njimi...nikol jih neb zamenjala, tut če bi ble ne vem kok drage (najprej počutje pa zdravje, potem zapravljanje po trgovinah :P) zdj k bojo pa brezplačne pa sploh supr...tko d jst jih toplo priporočam, je pa res, da vsaki kaj drugega odgovarja...
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

la rožica napisal/-a:
Bulma napisal/-a:Ja...saj..to maš definitivno prav. Vendar, ne vem no. Že en čas me mika da bi jih nehala jemati. Po eni strani sama ne vem zakoj. Pa še glede na to, ka moreva uporabljati kondom glede na moje ginek. težave, je itak vseeno. Čeprav se tudi jaz bojim nerednih menstruacij+kakor sem že napisala me je strah da se mi bo koža spremenila itd.

kaj pa boš zdej, če ne boš mela ne tabletk ne kondoma?
jst bi tud z veseljem nehala z njimi če bi vedla za kakšno pametno alternativo. ker sn kondomi glih nebi, za vrjanto "pazit" pa pomojm moj nebi bil...

kaj pa nuva ring?
se že da dobit pri nas?
ima takšne stranske učinke kot kt?

Kondom bova imela. Saj sem napisala da imam ginekološke težave, pa morava imeti kondom. Za piko na i, pa mislim da bova z mojim šla v kratkem narazen, tako da res ne bo panike. :P
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

Bulma napisal/-a:Kondom bova imela. Saj sem napisala da imam ginekološke težave, pa morava imeti kondom. Za piko na i, pa mislim da bova z mojim šla v kratkem narazen, tako da res ne bo panike. :P

Sej če itak uporablata kondome zraven, ne vem, kaj sploh še čakaš... največja dilema pol itak odpade (kero drugo zaščito bi pač uporable). jst bi na tvojem mestu že zdavni nehala, če si to želiš ;)
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja, saj. Imaš prav! Eno škatlico še pojem, ker nočem imeti M. za novo leto itd, potem pa bom nehala. Sem se odločila. Mislim, da bo najboljše zame. Pa upam, da mi bo moj ogromen apetit izginil vsaj malo :)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

Tinchka napisal/-a:Jst jemljem Yarino zdej šele dobra dva meseca, zaenkrat mi je v redu. Sicer nisem mela nikoli prej težav z razpoloženjem (prej sem jemala Harmonet in Logest), tako da ne morem rečt nič, očitno na moje razpoloženje tabletke ne vplivajo.
Vmesne krvavitve so pomoje mogoče. Jaz sem zdej dvakrat pojedla eno škatlico + še malo podaljšala in jih ni bilo. Pomoje če jih jemlješ z normalnimi presledki, jih sicer naj ne bi bilo, mogoče le na začetku. Ma probi. Če mene vprašaš, bi rajši vsake tolko mela packo na hlačkah, kot pa da sem depresivna.

hwala!
norolescentka
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a norolescentka »

nujno!!!!!

em, jst sm v pondelek začela novo škatlico, včeraj pa sem po pomoti pojedla 2 tabletki.
zanima me, ali naj jo danes spustim ven, ali je bolje, če jih jem normaln naprej, kot da se ni nč zgodil pa mi bo pač ena na koncu škatlice falila (torej bom zadnjo pojedla v soboto namesto v nedeljo, kakor jo ponavadi)
življenje je treba uživat! ne veš, kaj te čaka za naslednjim vogalom...
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Peony »

Mislim da je bolje, da nadaljuješ normalno nisem pa prepričana. Nočem učiti krive vere. :oops:
Zaklenjeno