Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

princesss napisal/-a:Zaradi glavobolov v času menstruacije mi je ginekologinja rekla, da lahko jemljem tri škatlice KT eno za drugo, brez premora. Zdej sem skoraj porabila 2. škatlico (še 4 tabletke do konca), ampak sm učer začela krvavet. In dons še vedno. Ne velik oz. ne tolk kot pri običajni menstruaciji (glede na količino krvi zgleda tako, kot da se je menstruacija začela), vseeno pa. Teh vmesnih krvavitev prej še nikol ni blo. Se je to pojavilo zarad zaporednega jemanja al je lahko kej druzga narobe? :? Anyone?

pomoje zato krvaviš ker ni čisto normalno da kar jemleješ tabletke brez premora. bi to ginekologinja morala vedet da to ni glih normalno.pomoje da je to samo zarad tega
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Tinchka »

razmazena_maca napisal/-a:no, par strani nazaj je bilo govora o brezplačnih asminelle in yarina. no, sem brala na netu objavo(uradno od zzzs) o tem novem previlniku, ki naj bii začel delovati 11.12.2007, tako da bodo y in y torej zares postale brezplačne(zdaj če že decembra ali komaj naslednje leto pa ne bi vedla)

Zakaj pa ne že 11. 12. ??
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
Uporabniški avatar
amital
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a amital »

zdaj decembra, vsaj tk je ginekologija rekla. me je zadnč skor kap ko sm škatlico plačala 9eur, sm misla da je za 3 škatlice taka cena.. še sreča da bojo krite s strani zavarovanja od zdaj naprej..
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

Tinchka napisal/-a:
razmazena_maca napisal/-a:no, par strani nazaj je bilo govora o brezplačnih asminelle in yarina. no, sem brala na netu objavo(uradno od zzzs) o tem novem previlniku, ki naj bii začel delovati 11.12.2007, tako da bodo y in y torej zares postale brezplačne(zdaj če že decembra ali komaj naslednje leto pa ne bi vedla)

Zakaj pa ne že 11. 12. ??
ne vem :? razen one uradne informacije so to bolj informacije a la 'meni je kolegica rekla itd...' po moji logiki bi tudi morale že 11.12 dobit kt zastonj
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

evo še link: http://www.zzzs.si/ZZZS/info/gradiva.ns ... enDocument
...Sklep o spremembi in dopolnitvi liste zdravil, ki ga je predvčerajšnjim sprejel Upravni odbor Zavoda, bo objavljen v Uradnem listu RS, ko bo dal nanj soglasje minister za zdravje, in bo začel veljati predvidoma 11.12.2007. Novo razvrstitev zdravil na liste in nov seznam medsebojno zamenljivih zdravil bo Zavod objavil tudi v novi številki biltena Recept št. 2/2007...
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a inchy84 »

Glih zdej k sem se odločla, da jih po novem letu preneham jest bodo pa zastonj nooo :lach:
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

http://www.planet-lepote.com/forum/view ... p?p=761708
ok, tu pa je čisto doli rečeno da bo v novem letu, ker baj seznam pride z zamudo v lekarne. pa vemo :)
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Tinchka »

Oh jej. Spet neki komplicirajo. Ma jst morem itak it po novo škatlco še pred novim letom pa bom takrat vprašala zdravnico kako je s tem.
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a princesss »

@smrketka@ napisal/-a:pomoje zato krvaviš ker ni čisto normalno da kar jemleješ tabletke brez premora. bi to ginekologinja morala vedet da to ni glih normalno.pomoje da je to samo zarad tega

Zakaj ni normalno? Sej tut v knjižici k sm jo dobila takrat zravn tabletk piše, da lahko brez premora jemlješ. No sej, kakorkoli, hvala usen za odgovor. :) Jemljem Harmonet drugač. Sm klicala in je rekla, da ni nč hudga, da gre pač za vmesno krvavitev in da če se mi bo še ponovilo, nej res vzamm dve tabletki (kot je že ena od punc svetovala). Če pa kšne tri mesce ne bo ok, pa nej se zglasim tam, da mi zamenja tabletke. :)
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: BLTNC

Neprebrana objava Napisal/-a Bulma »

princesss napisal/-a:
@smrketka@ napisal/-a:pomoje zato krvaviš ker ni čisto normalno da kar jemleješ tabletke brez premora. bi to ginekologinja morala vedet da to ni glih normalno.pomoje da je to samo zarad tega

Zakaj ni normalno? Sej tut v knjižici k sm jo dobila takrat zravn tabletk piše, da lahko brez premora jemlješ. No sej, kakorkoli, hvala usen za odgovor. :) Jemljem Harmonet drugač. Sm klicala in je rekla, da ni nč hudga, da gre pač za vmesno krvavitev in da če se mi bo še ponovilo, nej res vzamm dve tabletki (kot je že ena od punc svetovala). Če pa kšne tri mesce ne bo ok, pa nej se zglasim tam, da mi zamenja tabletke. :)

Mene je ena ženska pred časom prestrašila ko mi je rekla da predolgo jem tabletke oz da glede na to kako dolgo jih jem, da nisem imela premora. Jaz pa v paniko! :? Pa sem šla pred mescem na pregled in sem ginekologinjo vprašala. Pa je rekla da so nekoč govorili ženskam, da morajo imeti premore, zdaj pa baje ni več potrebno. Ker itak imajo te tabletke ful majhno dozo hormonov. Rekla mi je pa, da če me je strah imam lahko premor,vendar ni potrebno. Jaz sem od takrat pomirjena.
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cat85 »

Ja marsikaj pravijo.. Vsak pravi drugace. Zavedat se morate pri vsem, ne sam kontracepcijskih, da je to zdravstvo ena velika finančna industrija in da tukaj diktirajo farmacevtski giganti.. In da marsikdaj zdravniki ne nardijo tega kar je najbolje za pacienta (to ni moj stavek, ampak stavek osebe iz stroke)..
Tabletke zagotovo negativno vplivajo na krvni obtok, srce, pritisk in posledično na žile. Pa marsikaj bi se še našlo. Sem poslušala par dni nazaj dve uri o teh tabletkah,.. In zdaj sem še bolj prepričana da sem se prav odločila ker sem jih nehala jest..

Je pa res, da bolje tabletke kot pa neodgovoren seks in posledično splav.. V vsakem primeru nekaj tvegaš - če ješ tabletke zdravje, če jih ne ješ in seksaš na ziher pa nosečnost (razen če uporabljaš kondome, kar pa vem da zna bit drago...). Vsaka pa se more sama odločit kaj ji je prioriteta.

Jaz sem jedla tabletke 4 leta in sem postrani gledala vsako ki jih ni pa se je šla "varne dneve", ker se mi je zdelo neumno.. Kondomi so se mi pa zdeli tako nepraktični... Zdaj sem spremenila svoje mnenje, ker odkar ne jem več tabletk je moje počutje čist drugo - ni primerjave (seveda je sedaj ko jih ne jem več dost boljše..).. Pa tud s kondomom je sex čist kul - sam navadit se je treba da ni tak komot ko brez..
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a amyZ »

Ja pa glih zdej bojo zastonj k sm se odločla jih nehat jest! Ful dolg sm si jih plačvala, zdej pa to. No, sej kul, sej prov da so zastonj. Že prej bi mogle bit.
Jaz bom zdej končala, pa bom vidla kak se bom počutla. Upam da ne bom emla kakih blemu z menzo pa tko, da bo redno. K predn sem začela jemat je blo kr ok.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Bulma
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: BLTNC

Neprebrana objava Napisal/-a Bulma »

Jaz bom tudi končala! Še eno škatlico imam, potem pa basta. Sem hotela že prej, vendar zdaj bom po tej škatlici. To bo ena stvar, ki jo bom spremenila v novem letu :)
Srčno samo upam, da ne bom imela kakšnih stranskih učinkov. Kako aknasto kožo, ali pa izpadanje las. Ker potem ne vem kaj bom... :?
Uporabniški avatar
lolika69
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a lolika69 »

Jz tud jemlem že neki časa Yasminelle tabletke in sm jih kr mastno plačvala. Tko da sm glih zdej razmišla, da jih bom sam zarad teh stroškov zamenala za brezplačne. In zdej bodo res ratale brezplačne kokr vidm tuki na forumu in se že veselim, da bo to enkrat res tud v praksi. Ker se mi ne da več dajt tok za kontracepcijo. Ubistvu so mi pa te tabletko tok uredu, da nwm če bi jih res upala kr menat. Če bodo brezplačne pol pa ni panike... :jump:
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Bulma napisal/-a:Jaz bom tudi končala! Še eno škatlico imam, potem pa basta. Sem hotela že prej, vendar zdaj bom po tej škatlici. To bo ena stvar, ki jo bom spremenila v novem letu :)
Srčno samo upam, da ne bom imela kakšnih stranskih učinkov. Kako aknasto kožo, ali pa izpadanje las. Ker potem ne vem kaj bom... :?

Čas za deco? :eek: ;)
You want me to be something I can never ever be.
Zaklenjeno