Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: primorska

Neprebrana objava Napisal/-a UTRINEK »

ja sej jaz se tud bojim it tja pa neki jamrat in potem moje obnašanje sploh ni zradi KT...ne znam si razložit od česa bi še lahko blo!mogoče bom nehala!dosti žensk je komentiralo da so se potem dot bolše počutle k so nehale!se pa strinjam s tabo da bi blo težko nehat....pol pa res neb upala seksat :wink: !ja no bomo vidli...
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Mene sam to zaustavla, ker se pol ne mislm igrat pa usak mesc žiučna bit. Pomoje se neb mogla sprostit :?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Damyanchyka napisal/-a:Mene sam to zaustavla, ker se pol ne mislm igrat pa usak mesc žiučna bit. Pomoje se neb mogla sprostit :?

Jaz sem bila v isti dilemi, jap. Ampak zdaj sem se v glavi nekako odlocila - kt potrebujem, ce zelim varno in sprosceno spolnost, na sreco jih prenasam brez vmesnih krvavitev ali kaksnih hujsih tezav, zdaj upam, da bom zaradi Yasminelle manj utrujena, kar se tice psihicnega razpolozenja pa se vedno ne vem ali je res tako kot je zaradi kt ali pac taksna sem - upam, da ne. Zato ti priporocam, da se malce umiris, poskusas porihtat stvari v zivljenju tako, da se bos bolje pocutila pa odmisli, da jemljes kt. Res nima smisla, da za vse krivis ravno tabletke ... ko se nehas toliko osredotocat na to, da jih jemljes in si pod vplivom kemije, postane malo lazje.

Med Femodenom in Logestom pa ni bistvene razlike, zato ti priporocam, da poskusis se z Yarino ali Yasminelle, ker imajo te popolnoma druge hormone in je cisto mogoce, da bi bilo boljse.
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

Jaz tudi opažam, da odkar jem tabletke, sem full bolj občutljiva. :? Vse ostalo je drugače uredu.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
rEbEcCa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: okolica Celja

Neprebrana objava Napisal/-a rEbEcCa »

Novo vprašanje!
Živjo punce! Spet js :/ Mam en velik problem in me zanima, če se je kateri že zgodil to (ampak isti primer). V soboto ob 20h bi morala vzeti prvo tabletko a sem jih po nesreči zgubila in sem šele v nedeljo ob 20h vzela dve. V soboto popoldan pa sem imela spolni odnos, sva pazila ni mu prišlo vame ampak vseen. Ne vem kaj nama je blo, da sva tko nesmiselno ravnala, js sm bla prepričana da 1 teden pred in 1 teden po je zelo malo možnosti zanositve. Ko pa sem končno dobila paketek in prebrala navodila, pa piše da je najslabše če pozabiš prvo al zadnjo tabletko. In zdej me skrbi, zeloooo :( Klicala sem ginekologinjo a mi je sestra rekla da naj jih jem najprej in da kar je pač je. Prosim če se je kateri že to zgodilo naj mi pove, je možnost zanositve velika itd...
Hvala
Uporabniški avatar
bloody_mary
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Zasavje

Neprebrana objava Napisal/-a bloody_mary »

Meni se je zgodilo identično (seveda, ni bila ravno sobota in ura 20:00h :) ), ampak sem še vedno nemamica... Tak da, samo ne paničarit, da ne boš še zarad tega imela probleme z menstruacijo. Vse bo še v redu, ne skrbi :wink:

Lp
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: primorska

Neprebrana objava Napisal/-a UTRINEK »

vse bo ok
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Jst sem včeraj zamenjala tabletke. Iz Logest sem prešla na Yasminelle. Upam, da bo bolje saj je bilo moje počutje popolnoma na psu, nenehno sem imela vnetje.

Ginekologinja pravi, da bo sedaj vrjetno bolje - upam, da res. So pa tabletke Yasminelle že na pogled bolj simpatične kot Logest in upam, da bo tut jemanje tko dobro. Kaj pa vaše izkušnje z Yasminelle? Tiste, ki jih recimo jemljete že več kot 3mesece?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Peony »

Tudi jaz sem zadnje čase bolj jokica :D logest pa jemljem že slabo leto.
Uporabniški avatar
Tinchka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ŠpG/LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Tinchka »

Ej Damyanchyka pa UTRINEK: ne se nč bat it k ginekologinji. Normalno je, da tabletke večkrat zamenjaš. Jst sm jih že dvakrat in če bi blo treba, bi jih še. In ni res, da so vse iste. Vsake imajo lahko drugačne učinke, sploh na vsako žensko posebi. Ne se pustit takoj prepričat. Jst sm na začetku jemala Harmonet in so se mi pojavli neki fleki, pa sm se odločla, da jih grem zamenjat. Pa povem sestri in mi je rekla: "Vse tablete so iste... :roll: ". Pa sem malo potem govorila s kolegicami in so rekle, da nima prav. In sem se opogumla še enkrat, sem dobila Logest in fleki so izginli. Pol sm imela tudi z Logestom probleme in sem dejansko vsak mesec hodila tja neki časa zaradi tega, pa se ni zdravnica nč jezila name. Tko da vidve kar pejte pa povejte, kaj vaju muči. Možno pa je tudi, da bo zdravnica rekla, da naredte pavzo, da se vidi, če so res tabletke krive.
Nana nanana nanana on a Summerbreeze ...
noele
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a noele »

Predvidevam, da je to vprašanje na 223-ih straneh že bilo ampak vseeno še enkrat vprašam:
Je potrebno med 7-dnevno pavzo uporabljati dodatno zaščito ali sem takrat vseeno zaščitena?...da ne bo potem kakšnih neprijetnosti. :wink:
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a KittyKiss »

si zaščitena..
neznanka__
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a neznanka__ »

Mene pa zanima, če je normalno, da imam menstruacijo od jemanja tabletk takrat imam 2 tedna ze menstruacijo, sicer ne tece veliko ampak dost in očitno ne namerava nehati.. :?
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Karja »

mam vprašanje, nehala sm jemat tabletke pred enim mesecem, takrat sm dobila menstruacijo, zdj bi mogla pa ta naravna pridt pa je ni... a ma kera izkušnje s tem, da je pač zaostajala nekej časa??
BIBI21
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BIBI21 »

meni je M po prenehanju KT zaostajala 7 mesecev in ker je nikakor nisem dobla sem šla k ginekologu, kjer mi je predpisala tabletke Dabroston ( ki jih seveda nisem hotla jemat in sm htela da se mi po naravni poti uredi M ), nakar sm jo končno junija le dobila in jo imam sedaj vsak mesec ... s tem da vedno kakšen dan al teden zamuja in sm se na to kar navadla ... imam pa še precej bolj šibko kot takrat ko sem še jemala KT
Zaklenjeno