Očala
jst mam očala ... bi jih mogla ubistvu skos nosit, pa jih ne ker mi ni všeč
sej baje mi pašejo ful in vse, ampak jst jih ne maram ..
sej vem da si škodim - na desno oko mam -0.5, na levo -1 .. zdej se mi je pomojem še poslabšalo .. brez očal TV-ja nemorem gledat .. na tiste 4m ne vidim podnapisov ni šans, že sliko vidim megleno .. bom jih mogla začet redno nosit ..

sej vem da si škodim - na desno oko mam -0.5, na levo -1 .. zdej se mi je pomojem še poslabšalo .. brez očal TV-ja nemorem gledat .. na tiste 4m ne vidim podnapisov ni šans, že sliko vidim megleno .. bom jih mogla začet redno nosit ..
Let's swim to the moon .....
Meni so 13 let nazaj ugotovili -0,75 in -0,5 dioptrijo. Od takrat sem očala nosla občasno - ko sem začutla, da mam utrujene oči.
Pet let nazaj so na pregledu ugotovili, da se je vid izboljšal na -0,5 in -0,5. Tako veselo nadaljujem s svojim početjem in nosim očala, ko mam utruene oči in čutim, da me bo skoraj glava začela bolet. Očitno tak sistem pri meni deluje.
Na zadnje pa sem za okvirje dala 27 jurjev, za leče pa sem malo doplačala (sem mela popust na recept). Danes ne vem, če bi dala za okvirje veliko več.
Pet let nazaj so na pregledu ugotovili, da se je vid izboljšal na -0,5 in -0,5. Tako veselo nadaljujem s svojim početjem in nosim očala, ko mam utruene oči in čutim, da me bo skoraj glava začela bolet. Očitno tak sistem pri meni deluje.

Na zadnje pa sem za okvirje dala 27 jurjev, za leče pa sem malo doplačala (sem mela popust na recept). Danes ne vem, če bi dala za okvirje veliko več.
Imaš, da me vikaš!
Jst sm dala nazadnje za moja očala (to je blo 2 leti nazaj) približno 35. 000 sit. Mogla sem še doplačat, ker mam kr dost visoko dioptrijo pa so mi mogl še tanjšat šipce.
drgač pa nosm skor skos leče. na njih sem se takoj popolnoma navadla, začela pa sem jih nost, ker so me očala skos motila (dol padala, pozablala sm jih). Očala zdej večinoma nosm zvečer pa zjutri pa kšn dan da mal spremembo nardim, sam mi je smešn, ker me folk kr ne prepozna
drgač pa nosm skor skos leče. na njih sem se takoj popolnoma navadla, začela pa sem jih nost, ker so me očala skos motila (dol padala, pozablala sm jih). Očala zdej večinoma nosm zvečer pa zjutri pa kšn dan da mal spremembo nardim, sam mi je smešn, ker me folk kr ne prepozna

Moja očala so bla nazadne se mi zdi 20.000 bivših SIT. Plus leče, k mama skoz plastične al kvaj fora d niso tok težke, pa še zaščito prot bleščanju mam.
Sicr se mi pa dioptrija skoz mena- na enmu učku se mi manša in mam zdj že tko 0.5, na drugmu se mu pa skoz veča tko d sm zdj pršla do 3,25. Mi je zdravnica napisala na recept manšo dioprtijo, ker pr tko velki razliki baje ni več ql nost očala.
Ampk mam pa tud leče. Hvala bogu d obstajajo, ker očala enostavn ne maram nost
Tko d mam očala za doma, pa tv, komp, pa za šiht zdj med poletjem k delam, leče pa za vn pa za k fantu.
Sicr se mi pa dioptrija skoz mena- na enmu učku se mi manša in mam zdj že tko 0.5, na drugmu se mu pa skoz veča tko d sm zdj pršla do 3,25. Mi je zdravnica napisala na recept manšo dioprtijo, ker pr tko velki razliki baje ni več ql nost očala.
Ampk mam pa tud leče. Hvala bogu d obstajajo, ker očala enostavn ne maram nost

- BlackMagicWoman
- Komunikatorka
- Kraj: Somewhere over the Rainbow
- Miss September
- Debatorica
Js mam očala.. Sem mela zdej par let tista brez okvirjev in sem mela ful problemov z njimi ker so dost netrpežna Zdej pred kakim tednom sem dobila nova (z okvirji) in mi baje lepo stojijo in tut očala so lepa
Sestrična mi je celo rekla da je bolš z očali ko brez
Leče bi mela, ker mi je grozno, kadar dežuje in nimam dežnika in mam kapljice na steklih pa so pol vsa packasta.. Pa treba jih je pogosto čistit.. Bedno je tut ko se mi zarosijo in nič ne vidim neki časa.. In ker me včasih bolijo ušesa ker so ta nova kar težka in se še nisem navadla
In zgodi se da jih nekje odložim in pozabim kje pa jih iščem pol neki časa
Sam ne vem če bi si nabavla leče ker se mi ne bi dalo ukvarjat s tem.. Povrh vsega pa škilim
tak da sploh ne vem če pridejo v poštev.. In problem mi je ker bi si morala posebej dat rihtat sončna očala z dioptrijo
tak da sem brez sončnih očal 

Leče bi mela, ker mi je grozno, kadar dežuje in nimam dežnika in mam kapljice na steklih pa so pol vsa packasta.. Pa treba jih je pogosto čistit.. Bedno je tut ko se mi zarosijo in nič ne vidim neki časa.. In ker me včasih bolijo ušesa ker so ta nova kar težka in se še nisem navadla

Worship me or walk away.
**tia** napisal/-a:Js bi tud mela sončna očala z dioptrijo.....kolk pa plačaš?...vrjetno je to precej drago.
jz bom za svoja dala 155€. leče stanejo (obe skupaj) 60€ potem pa je odvisno za kakšen okvir se odločiš. ne morejo ti dat leč z dioptrijo na vsak okvir. ne sme biti zavit spredaj ampak raven. to pomeni da jih veliko odpade.