Očala

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

lani sem dala 160 € za nove okvirje in stekla, ki so bila kar draga zaradi večje dioptrije;
prav toliko pa sem dala potem še za sončna očala z dioptrijo.

maksimalno bi dala pa tam nekje do 200€, če bi mi nek okvir bil res ful všeč.
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a račka »

jz sm dala zdj nazadne okol 200€ za use skp
Uporabniški avatar
pikica85
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a pikica85 »

Jaz sem dala za okvirje, stekla in lečke 125 EUR. Sicer sem pa barantala razni študentski popusti, pa zavarovalnica itn. :D Aja dioptrijo imam pa -2 na obe oke.
Uporabniški avatar
z-majči*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a z-majči* »

nosim očala za branje in gledanje televizije... men je to čist fajn če maš očala k ti pašejo... men baje ful :P hhahahaha
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Libido. »

jst mam očala ... bi jih mogla ubistvu skos nosit, pa jih ne ker mi ni všeč :? sej baje mi pašejo ful in vse, ampak jst jih ne maram .. :?
sej vem da si škodim - na desno oko mam -0.5, na levo -1 .. zdej se mi je pomojem še poslabšalo .. brez očal TV-ja nemorem gledat .. na tiste 4m ne vidim podnapisov ni šans, že sliko vidim megleno .. bom jih mogla začet redno nosit ..
Let's swim to the moon .....
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

tud jest nosm očala, zdej že približn 4 leta, non-stop ... bojda mi pašejo, pa men so tud všeč ( so črne ). Zanje sm dala mal več kt 1oo € če se prov spomnm, res pa je, da zdej ene 9 mescov nosm tud leče in mi je fajn oboje.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Meni so 13 let nazaj ugotovili -0,75 in -0,5 dioptrijo. Od takrat sem očala nosla občasno - ko sem začutla, da mam utrujene oči.
Pet let nazaj so na pregledu ugotovili, da se je vid izboljšal na -0,5 in -0,5. Tako veselo nadaljujem s svojim početjem in nosim očala, ko mam utruene oči in čutim, da me bo skoraj glava začela bolet. Očitno tak sistem pri meni deluje. :D

Na zadnje pa sem za okvirje dala 27 jurjev, za leče pa sem malo doplačala (sem mela popust na recept). Danes ne vem, če bi dala za okvirje veliko več.
Imaš, da me vikaš!
metla111
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a metla111 »

Jst sm dala nazadnje za moja očala (to je blo 2 leti nazaj) približno 35. 000 sit. Mogla sem še doplačat, ker mam kr dost visoko dioptrijo pa so mi mogl še tanjšat šipce.

drgač pa nosm skor skos leče. na njih sem se takoj popolnoma navadla, začela pa sem jih nost, ker so me očala skos motila (dol padala, pozablala sm jih). Očala zdej večinoma nosm zvečer pa zjutri pa kšn dan da mal spremembo nardim, sam mi je smešn, ker me folk kr ne prepozna :D
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Shimmie_ »

Moja očala so bla nazadne se mi zdi 20.000 bivših SIT. Plus leče, k mama skoz plastične al kvaj fora d niso tok težke, pa še zaščito prot bleščanju mam.
Sicr se mi pa dioptrija skoz mena- na enmu učku se mi manša in mam zdj že tko 0.5, na drugmu se mu pa skoz veča tko d sm zdj pršla do 3,25. Mi je zdravnica napisala na recept manšo dioprtijo, ker pr tko velki razliki baje ni več ql nost očala.
Ampk mam pa tud leče. Hvala bogu d obstajajo, ker očala enostavn ne maram nost :DTko d mam očala za doma, pa tv, komp, pa za šiht zdj med poletjem k delam, leče pa za vn pa za k fantu.
Uporabniški avatar
BlackMagicWoman
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Somewhere over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a BlackMagicWoman »

Jaz v večini nosim leče, ker me očala zelo motijo. Očala nosim le kadar sem doma, na faxu, ker mi vsi kar naprej težijo.
Pain is temporary, glory is forever!
Uporabniški avatar
Miss September
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Miss September »

Js mam očala.. Sem mela zdej par let tista brez okvirjev in sem mela ful problemov z njimi ker so dost netrpežna Zdej pred kakim tednom sem dobila nova (z okvirji) in mi baje lepo stojijo in tut očala so lepa :) Sestrična mi je celo rekla da je bolš z očali ko brez

Leče bi mela, ker mi je grozno, kadar dežuje in nimam dežnika in mam kapljice na steklih pa so pol vsa packasta.. Pa treba jih je pogosto čistit.. Bedno je tut ko se mi zarosijo in nič ne vidim neki časa.. In ker me včasih bolijo ušesa ker so ta nova kar težka in se še nisem navadla :P In zgodi se da jih nekje odložim in pozabim kje pa jih iščem pol neki časa :lol: Sam ne vem če bi si nabavla leče ker se mi ne bi dalo ukvarjat s tem.. Povrh vsega pa škilim :oops: tak da sploh ne vem če pridejo v poštev.. In problem mi je ker bi si morala posebej dat rihtat sončna očala z dioptrijo :? tak da sem brez sončnih očal :(
Worship me or walk away.
Uporabniški avatar
Jagodkaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jagodkaa »

jz sm danes bila v optiki in sem naročila sončna očala z dioptrijo. jih dobim drug teden in me zanima kakšne so kj vaše izkušnje s tem.. :)
Uporabniški avatar
**tia**
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a **tia** »

Js bi tud mela sončna očala z dioptrijo.....kolk pa plačaš?...vrjetno je to precej drago.
Jst drgač ne nosm zmeri očal. Samo za tv pa za na tablo, bi jih pa vrjetno mogla redno nosit kr se mi zdi da se mi vid precej slabša. :cry:
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mirella »

to so pa moja ocala.. sicer niso korekcijska ampak samo za racunalnik..
Zaljubljena sm v njih :P
Slika
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
Jagodkaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jagodkaa »

**tia** napisal/-a:Js bi tud mela sončna očala z dioptrijo.....kolk pa plačaš?...vrjetno je to precej drago.

jz bom za svoja dala 155€. leče stanejo (obe skupaj) 60€ potem pa je odvisno za kakšen okvir se odločiš. ne morejo ti dat leč z dioptrijo na vsak okvir. ne sme biti zavit spredaj ampak raven. to pomeni da jih veliko odpade.
Odgovori