Ah, meni bi bilo pa veliko lažje živeti samo z njegovimi starši, kot pa zdaj, ko je v hiši še brat z družino. Sicer imamo vsak svoje stanovanje, ampak vseeno. S starši se še da zaštekati, ker še zdaleč nista konzervativna, ampak z bratom in ženo pa enostavno ne gre, smo si preveč različni.
Brat mi gre na jetra, ker mora imeti vedno in povsod on prav, pa tudi zato, ker mojega precej izkorišča. Enkrat bom znorela, ker si dovoli res čisto vse, vedno se norčuje iz nas vseh, ko pa nekdo njemu kaj reče (to sem ponavadi jaz, ker imam pač najdaljši jezik), je ves užaljen in ne govori cel teden. Starša mi gresta pa na živce zato, ker teka na zaštekata in nas vedno silita skupaj. Od vseh praznikov, do sobotnih in nedeljskih kosil, še na počitnice nas hočeta skup spravit.
Odnos s taščo je pa zaostren tudi zaradi svakinje, kot je rekla LARIKA. Sicer je do določene meje v redu, ker jaz izpadem ful pridna, ker ona lenoba nič ne naredi in ji mora vse tašča delat. Ampak problem nastane, ker me tašča primerja z njo, in misli, da tudi jaz rabim toliko pomoči. Potem me pa stalno sprašuje, kaj bom kuhala, pa če hočem, da ona skuha, pa perilo mi obeša, pa psa mi pelje na sprehod, pa kopalnico mi pomije, kot sem že prej omenjala - saj, rekli boste "kaj se sploh pritožujem" - ampak ne, tega je enostavno preveč. Jaz sem takega značaja, da pomoči ne prenesem, čutim se sposobna te stvari opravit sama in če mi jih nekdo drug naredi, imam slab občutek, se počutim nesposobno. Pa še to - k svakinji se je navadila hodit v stanovanje brez trkanja in to vsak dan po večkrat - mene že zdaj skrbi, kako bo, ko bom rodila, da ne bo počela isto pri meni.
Aja, pa še to - stalno zagovarjanje svakinje. Tašča venomer govori - ja, pa je zmatrana, pa ma majhnega otroka, pa to ono tretje - SORY STARA, ne boš mi rekla, da ne moreš skuhat pa pospravit pa mogoče perila oprat v celem dnevu, saj otrok pol dneva prespi (pa nasploh je zelo priden otrok, spi celo noč, se ne joka itd.). Ko bi vsaj kaj na zrak šla z njim, ne, revež je zabarikadiran v zatohlem stanovanju dan in noč. Ja, pri 18 stopinjah je pa res premrzlo za ven, ja ...