Tašče in tasti!

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a LARIKA »

Meni gre pa trenutno tašča tok na živce da bi jo kr zadavla. Sva bile žečist ql,samo zdej koje pa svakinja rodila in šla nazaj domov k sebi, je pa to višek vsega. Svakinja živi slab kilometer od nas in jo je pr 33 letih STRAH samo bit doma,ker je šel njen v Makedonijo :stupid: In je šla tašča lepo tja "živet" češ da sama boga revca ne more.In razpizi me pa to,ker ji vse tastari naredijo okoli tamalega ona pa nič!!! In da bi slučajno nečaka pripeljala kaj k nam domov,ker midva res nimava časa okol hodit,ker delava po cele dneve. In mi je rekla da joj kok nima cajta :evil: okol hodit. Ja fak no sej jivse starši naredijo,skuhajo,pospravijo,..tko da ne mi buče prodajat da nima cajta pridt. In potem se je v soboto spomnila da bi imela obiske in namesto da bi jih povabila k sebi,..nene jih je k nam :evil: in ko bi vsaj takrat malega dala mal za pockrljat,..a-a lepo ga je zaprla v sobo vi se pa jebite (sori sam sem res razkurjena),.... in potem za vsak k** poslušam Vanja to Vanja uno,Vanja,...popizdila bom :evil: :cry:
Me prav zanima če bo najin otrok tudi tako oh in sploh :?
Prav imam občutek da malega izkoriščajo kot neko čudno orodje proti nama,ker točno vejokoliko nama mali pomeni :?
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a krfjolca »

AAAAAAA, LARIKA, kolk je men to znano :eek: :eek:
Pa prav tako je Vanja!!!!
Namreč od lubijevega brata žena - nesposobna do konca!
Čisto vse, kar si napisala, je isto!
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a allessya »

Jaz mam pa to srečo, da je moj fant edinček.. :D In ni nekih nepotrebnih svakinj in problemov z njimi. :evil: Sicer se pa z njegovo mamo (tašča tako grdo zveni) :) razumem odlično... povem ji lahko vse, tako kot svoji mami...
pupica20
Debatorica
Debatorica
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objava Napisal/-a pupica20 »

jooj,meni se pa moja taščica skoz bolj smili!kolk enga dela si nalaga po nepotrebnem! sej jo bo čist zmozgalo revico!ni čudn da pol kako stvar pozabi. prov smili se mi!!no pa še neki o tastu:joooj,sem zadnjič sanjala,da sem ga tak močno udarla da se je mrtev zgrudu po tleh! :eek: :cry: :cry: fak ej!s kakim groznim občutkom sem se zbudla!sej ga tut pogledat nisem upala en cajt!
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Hja, men tud ni blo čist jasno, kaj je larika v svojem postu pravzaprav povedala (želela povedat) o svojem odnosu s taščo...
Sam neki o svakinji :?
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

sofia83 napisal/-a:
In isto velja za Krfjolo, kdo in kaj si ti, da ocenjuješ, kako nesposobna je tvoja svakinja? Razen, če nimate glih skupne kopalnice in da jo una niti popucat ne zna prav, pol res ne vidim razloga, zakaj bi tebe to moral brigat?

Dejte mal manj energije vložit v fovšarijo pa opravljanje, pa bo za vse lepš :wink: Pa brez zamere, sam povem svoje mnenje :)

Če bi poznala situacijo, ne bi tega za fovšarijo označila.
Nimamo skupne kopalnice, imamo pa skupno stopnišče in še kaj. In dokler morava stalno jaz in tašča pucat usrane stopnice, ko imava obe službi in obveznosti in ne vem kaj še vse, ona pa pred TVjem sedi in se smili sama sebi, mam tud pravico, da mi kaj ni prav.
Ko živiš z nekom v skupni hiši in je treba vzdrževat znosne sosedske odnose, ti gre hitro na živce, da se moraš vedno ti prilagajat in trudit, da vse štima.
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Sofia: tole niti približno ni bil izpad ljubosumja :wink: . Hotela sem povedat da se je najin odnos tok poslabšal da sploh ne morem verjet. Sej že prej nisva ble ne vem kolk dobre,..sam sva se usedle pa pogovorile in razčistile,zdej se mi pa zdi da je blo vse skupaj samo metanje peska meni v oči. tebi se niti približno ne sanja kolk so mene izkoriščal takoj ko je ona rodila,ker sem bila ravno doma :? In zdej pa nisva vredna niti toliko da bi lahko vidla malega. Še ko sva midva dol prišla sva oba dobila fuill občutek nezaželenosti in da komaj čakata da se midva odstraniva. Sej v bistvu me boli *** samo se mi zdi res totalno nesposobna :?

Sorry če te je moj post napsihiru,..samo tko se jst počutim in kdo si ti da boš mene obsojala zaradi mojih obutkov do svakinje in do tašče :? (točno to si ti meni napisala in krfoljci :P )

No ja,..sicer bom pa jaz tudi 1x mama,pa bomo vidl kako se bojo drugi počutil
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Larika, pa a vi skupaj živite?
Če je tako, bom rekla da je to še ena potrditev, da stari in mladi ne grejo skupaj.
Moja bivša tašča je tud vedno našla več skupnega z drugo "snaho", punco od fantovega brata, ampak je blo men čist razumljivo, da se bolj štekata, ker sta ble obe bolj "gospodinjski" in hišni tip človeka, pogovarjale sta se o receptih, rožah, kupovanju hrane, jst si pa zraven mislila svoje :twisted:

mah, te tašče..jst si sedanje sploh ne želim spoznat, ker res ni potrebe, pa upam, da bo čimkasneje pršl do tega :!:
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ja Mimi,... skupaj živimo. Sej če ne bi bilo vse skupaj precej lažje in manj stresno za vse, ne samo za naju. Še moj mož ne prebavlja svoje mame :? z očetom se pa super razumemo :wink:
Coco Chanel
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Ah, meni bi bilo pa veliko lažje živeti samo z njegovimi starši, kot pa zdaj, ko je v hiši še brat z družino. Sicer imamo vsak svoje stanovanje, ampak vseeno. S starši se še da zaštekati, ker še zdaleč nista konzervativna, ampak z bratom in ženo pa enostavno ne gre, smo si preveč različni.

Brat mi gre na jetra, ker mora imeti vedno in povsod on prav, pa tudi zato, ker mojega precej izkorišča. Enkrat bom znorela, ker si dovoli res čisto vse, vedno se norčuje iz nas vseh, ko pa nekdo njemu kaj reče (to sem ponavadi jaz, ker imam pač najdaljši jezik), je ves užaljen in ne govori cel teden. Starša mi gresta pa na živce zato, ker teka na zaštekata in nas vedno silita skupaj. Od vseh praznikov, do sobotnih in nedeljskih kosil, še na počitnice nas hočeta skup spravit.

Odnos s taščo je pa zaostren tudi zaradi svakinje, kot je rekla LARIKA. Sicer je do določene meje v redu, ker jaz izpadem ful pridna, ker ona lenoba nič ne naredi in ji mora vse tašča delat. Ampak problem nastane, ker me tašča primerja z njo, in misli, da tudi jaz rabim toliko pomoči. Potem me pa stalno sprašuje, kaj bom kuhala, pa če hočem, da ona skuha, pa perilo mi obeša, pa psa mi pelje na sprehod, pa kopalnico mi pomije, kot sem že prej omenjala - saj, rekli boste "kaj se sploh pritožujem" - ampak ne, tega je enostavno preveč. Jaz sem takega značaja, da pomoči ne prenesem, čutim se sposobna te stvari opravit sama in če mi jih nekdo drug naredi, imam slab občutek, se počutim nesposobno. Pa še to - k svakinji se je navadila hodit v stanovanje brez trkanja in to vsak dan po večkrat - mene že zdaj skrbi, kako bo, ko bom rodila, da ne bo počela isto pri meni.

Aja, pa še to - stalno zagovarjanje svakinje. Tašča venomer govori - ja, pa je zmatrana, pa ma majhnega otroka, pa to ono tretje - SORY STARA, ne boš mi rekla, da ne moreš skuhat pa pospravit pa mogoče perila oprat v celem dnevu, saj otrok pol dneva prespi (pa nasploh je zelo priden otrok, spi celo noč, se ne joka itd.). Ko bi vsaj kaj na zrak šla z njim, ne, revež je zabarikadiran v zatohlem stanovanju dan in noč. Ja, pri 18 stopinjah je pa res premrzlo za ven, ja ... :roll:
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

krfjolca, pa si res predstavljaš živet tako celo življenje?
Zakaj zaboga rinete živet s starimi??
Če nisi lih iz Lj (res nevem, od kje si), bi vama pomoje zneslo tud za najemnino, sej tu tud nista verjetno dobila že zrihtanga stanovanja, sta morala neki vložit vanj.

Glede mlade mamice pa jst nevem, po eni strani vem za velik primerov, kjer so mame ali tašče res hodile na začetku popmagat in vsaj malo poskrbet za gospodinjstvo.
Ne upam si trdit, da bi lahko ena, ki ima lih majhnega dojenčka, zihr vse naredila, tk kot si ti napisala..Pomoje pa zna bit kar utrujajoče in lahko pomoč prav pride.
Upam, no, da boš ti obenem super mamica pa še gospodinja zraven, če že tvoja svakinja ni. :)
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

MimiM, če bi hotela drugam živet, si zdajle tudi slučajno ne bi mogla privoščiti niti poroke, kaj šele otroka. Stanovanje je bilo pa na pol že opremljeno, ko sva se spoznala. Upam, da ne bo tako celo življenje, ne, imava namen zgradit hišo nekoč, samo zaenkrat je pa to edina mogoča varianta.

Seveda pomoč prav pride mladi mamici - na začetku. Ne pa, ko je mali star že več kot pol leta! :roll:
Poznam veliko žensk, ki so se prav lepo znašle in po možnosti zraven vsega dela še diplomirale. Saj se ne ubadaš z malim 24 ur na dan!
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja, to je tud res, da je vse odvisno od tvojih prioritet, ki si jih postaviš - če ti je pomembno, da si poročena in imaš otroka, manj pa to, kako in kje boš živela, ok.
Meni bi bilo pa najbolj pomambno, da sva najprej midva srečna in zadovoljna ter na svojem.

res je tudi, da so nekatere bolj, druge manj sposobne..sam to je že druga zgodba..
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a tiasha »

Jst pa mojo taščico prou pogrešam, ne boste vrjele. :cry: Sm zgubila eno zlato žensko za pogovarjat. :(
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ah Zofi,..sej vem kaj hočeš povedat,sam men je res hudo da je tok daleč vse skupaj prišlo :? sploh ker sva se s svakinjo vedno kr dobr razumele, s taščo malo manj,..samo zadnje čase pa full dobr,.zdej pa tkole :?
in tole lasanje sploh ni slaba ideja :twisted: :D

aja pa ja to je čist sam moja tema,..konec pisanja tle :D da bom sam jst jamrala :D

p.s. ne mi verjet :wink:
Coco Chanel
Odgovori