Nekje v Sloveniji je pri maturi dne 01.06.2005 pri pisnem delu
slovenskega
jezika nek dijak na vprašanje:
prebivalka Trsta - ______________________
napisal odgovor: SLOVENKA (TRST JE NAŠ)

nogica napisal/-a:haha, kaj sm zdele po mailu dobla :
slovenskega
![]()
![]()
Bageera napisal/-a:Guess who napisal/-a:Pri slovenščini je 53 vprašanj s književnosti in 27 iz slovnice. Js mam dans slovo.
kuko pa to da maš danes slovo??? Sej se še niso ustni začel....Al sm pa jzt spet kej zamudila??
nogica napisal/-a:haha, kaj sm zdele po mailu dobla :
slovenskega
![]()
![]()
FairyAngel napisal/-a:Guess who, sicer me matura čaka šele naslednje leto, smo pa danes čisto po naključju s sošolci in sošolkami slišali pogovor profesoric (med odmorom na kavici), ki so se ravno pogovarjale o tem, da bi na ustne dele mature morali dijaki prihajti bolj uradno oblečeni, za pisne preizkuse pa lahko pridejo tako kot pač vsak dan v šolo... Sicer ne vem, koliko je to pri nas v navadi, sem se pa takoj spomnila na angleške študente, ki sem jih videla lani v Cambridgeu. Bili so zelo lepo oblečeni, noben fant ni bil brez kravate, nekatera dekleta so bila v oblekah, ki bi bile pri nas primerne že za maturantski ples, druge v kostimih. Vodič nam je povedal, da s tem pokažejo odnos do izpitov in profesorjev, torej, da jih spoštujejo, itd.
MissRap napisal/-a:Nan je profesorca pr matki rekla,da ne smemo met tangic in kanatirc in če bomo tko,da mam da eno oceno več.
LP