Nekje v Sloveniji je pri maturi dne 01.06.2005 pri pisnem delu
slovenskega
jezika nek dijak na vprašanje:
prebivalka Trsta - ______________________
napisal odgovor: SLOVENKA (TRST JE NAŠ)

nogica napisal/-a:haha, kaj sm zdele po mailu dobla :
slovenskega
![]()
![]()
ta je dobraBageera napisal/-a:Guess who napisal/-a:Pri slovenščini je 53 vprašanj s književnosti in 27 iz slovnice. Js mam dans slovo.
kuko pa to da maš danes slovo??? Sej se še niso ustni začel....Al sm pa jzt spet kej zamudila??

), ki so se ravno pogovarjale o tem, da bi na ustne dele mature morali dijaki prihajti bolj uradno oblečeni, za pisne preizkuse pa lahko pridejo tako kot pač vsak dan v šolo... Sicer ne vem, koliko je to pri nas v navadi, sem se pa takoj spomnila na angleške študente, ki sem jih videla lani v Cambridgeu. Bili so zelo lepo oblečeni, noben fant ni bil brez kravate, nekatera dekleta so bila v oblekah, ki bi bile pri nas primerne že za maturantski ples, druge v kostimih. Vodič nam je povedal, da s tem pokažejo odnos do izpitov in profesorjev, torej, da jih spoštujejo, itd.
nogica napisal/-a:haha, kaj sm zdele po mailu dobla :
slovenskega
![]()
![]()

FairyAngel napisal/-a:Guess who, sicer me matura čaka šele naslednje leto, smo pa danes čisto po naključju s sošolci in sošolkami slišali pogovor profesoric (med odmorom na kavici), ki so se ravno pogovarjale o tem, da bi na ustne dele mature morali dijaki prihajti bolj uradno oblečeni, za pisne preizkuse pa lahko pridejo tako kot pač vsak dan v šolo... Sicer ne vem, koliko je to pri nas v navadi, sem se pa takoj spomnila na angleške študente, ki sem jih videla lani v Cambridgeu. Bili so zelo lepo oblečeni, noben fant ni bil brez kravate, nekatera dekleta so bila v oblekah, ki bi bile pri nas primerne že za maturantski ples, druge v kostimih. Vodič nam je povedal, da s tem pokažejo odnos do izpitov in profesorjev, torej, da jih spoštujejo, itd.
MissRap napisal/-a:Nan je profesorca pr matki rekla,da ne smemo met tangic in kanatirc in če bomo tko,da mam da eno oceno več.
LP