Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Mimi_M napisal/-a:Mene pa nekak niso prepričal, da bi ble sam zato boljše, ker so pač plčaljive. Pa tud nasploh, še gin. mi je tko povedal.

itakpa če bodo zdaj vse zastonj, potem pač plačljivost ne bo več argument v prid določenim tabletkam, heh?

Tezko je reci, ali so yarina in yasminelle boljse za vsako uporabnico, ene tudi z ostalimi kt nimajo problemov, so pa dejansko drugacne glede na razmerje in vrsto hormonov, ki jih vsebujejo in imajo zato nekaj drugih prednosti, pa verjetno tudi slabosti kot vsa zdravila.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

jah, tudi logest in rigevidon imata popolnoma drugačno hormonsko sestavo, pa so vseeno oboje zastonj.
okica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a okica »

Se enkrat bom napisala isto (tema je bila nmrec zaklenjena?!?):

Kakšne izkušnje imate z menjavo KT, konkretno z menjavo Logest za Yarino ali Yasminelle ali pa za bolj estrogensko poudarjene (npr. Stediril-m, Microgynone, Rigevidon)?

Sama jemljem Logest in imam težave z vlažnostjo nožnice. Se vam je po menjavi KT vlažnost izboljšala? Pa libodo, se vam je zmanjšal, povečal ali je ostal enak?

Prosim za odgovor, tudi ce ste o tem že pisale (res mi ni za pregledovat vseh 232 strani-saj razumete...).

LP!
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: primorska

Neprebrana objava Napisal/-a UTRINEK »

tko kot nekatere mam tud jaz probleme s KT, vasaj mislim da so krive KT!jemljem Lindynette mal več kot 2 leti in mi vpliva na razpoloženje - včasih res kr jočem za vsako stvar pa nekam depresivna in brez volje sem!drugi problem je pa pri sexu...sploh nimam želje po njem, zdi se mi kar brezveze in sem šele zdaj pomislila da so zato verjetno krive tabletke!
ne vem a naj preneham ali naj jih zamenjam- ma verjetno bo isto!
kaj mislte?a ma katera podobne izkušnje? :gruebel:
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

Jest mam tud zdej kao prešibke, tko da drug tedn začnem z drugimi..sam bom pomoje kr kmalu nehala..bomo vidl če bodo te kej bolše :)
Za dežjem vedno posije sonce!!
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

a ma ktera probleme s predmenstrualno migreno zarad tabletk?
Jst je prej nism mela, ampak zadnje mesce (ko sm zamenjala tablete) se mi je pa zalčela prav lepo redno pojavljat vse dni ko mam menstro, pa še kšn dan prej :roll: sicer mam spet nazaj prejšnje tablete, ampak je kr ostal :?

pa še neki, čist mimgrede.neke kapljice obstajajo proti migreni.ve katera kje jih kupit, ker mene bo razgnal od te predmedmentrualne migrene :roll:
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Proti migreni lahko vzameš Aspirin Migran. Sicer je malo dražji, ampak preverjeno pomaga! Vzeti ga moraš pa ob prvih znakih, preden je glavobol že neznosen.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

UTRINEK napisal/-a:ja ne vem!medicinska sestra mi je rekla da so ubistvu enake!ne bi pa znala povedat zakaj so zamenjali!kakšne se ti zdijo Harmonet?

Aha, vprašala sem te, ker sem mislila da si imela mogoče kakšne težave zaradi njih. :)

Par mesecev nazaj sem bila tik pred tem, da grem k ginekologinji in da prosim da mi jih zamenjajo. Bila sem utrujena, nisem imela volje do ničesar, jokala sem za vsako najmanjšo stvar, pri sexu me je dostikrat kaj bolelo / peklo, tako da sem razmišljala, da so mogoče to kakšni stranski učinki. :?

Zdej pa kot bi se vse obrnilo. Spet je vse okej, tako da verjetno to niso bili stranski učinki tabletk ampak kaj druzga. So mi pa drugače kar všeč, saj se nisem nič zredila. ;)

Ima pa zelo malo punc te tabletke, vsaj js še do zdaj nisem slišala da bi jih katera imela. No, razen tebe ki si jih imela, hehe. :P
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

ja sej ravno tako se jaz počutim...ampak ne vem če je res od KT! :? !depresija, jok pa brez volje....pa nič volje do sexa!mogoče bi bjih blo za zamenjat....
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Meni je pa bilo do sexa, ampak sem bila skos suha in posledično me je vse bolelo. :? Pa jok ja, res za vsak najmanjši drek.. Pa tečna sem bila tok da sem šla sama sebi na živce, kaj šele drugim.

Kakšne so ti bile pa Harmonet?
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

ja ej točno tako...sitna pa jokanje za vsak drek....gledam vesel filem in jočem zravn :nixweiss: !samo mislim da sem taka ratala zaradi teh Lindynette!ker pri Harmonet tega nisem opazla...so mi ble kar uredu!
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Ma jst mam tut probleme z jokom..pa s spolno slo.. sam sm že enkat zamenjala. Tabletke jemlem zdej 9mesc..sam sm umes že enkat zamenala..Po kukem času se dejansko uspostav pravo ravnovesje..?
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

ja jaz tudi razmišljam o zamenjavi....samo ne vem če bo kakšna razlika!ne bi vedla po kašnem času se pa opazi!verjetno še najbolše bi blo če bi prenehala potem bi res vidla če se bo kaj spremenilo!samo potem bom mela spet probleme z menstruacijo...bolečine v trebuhu!
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Damyanchyka napisal/-a:Ma jst mam tut probleme z jokom..pa s spolno slo.. sam sm že enkat zamenjala. Tabletke jemlem zdej 9mesc..sam sm umes že enkat zamenala..Po kukem času se dejansko uspostav pravo ravnovesje..?

Meni je ginekolog ob menjavi Yasminelle namesto Logesta rekel, da se bodo rezultati oz. spremembe v psihi in v telesu pokazale po 3 mesecih jemanja, stanje pa naj bi se uravnovesilo po pol leta jemanja.
Ceprav pri Logestu sem jaz bila cisto ok, stanje pa se je slabsalo in po dveh letih in pol sem menjala ... Zdaj pa cakam, kaj bo novega pri Yasminelle :D
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Oki jst te jemlem 4mesce (Femoden) prej sm pa Logest..pa ne vem men je obup..sam me je kr strah spet tja it pa neki jamrat, da ne bo rekla da to ni od tega, ker k sm prvič menala je rekla da ni tuk velke hormonske razlike..sam jst sam depresiram neki pa cvilm za ucak kura* pa učas nism bla taka..Strah me je pa tut čist nehat..K si še seksat neb upala ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Zaklenjeno